Vízia JD Vancea o novej zahraničnej politike predstavuje pre Ameriku zásadnú zmenu paradigmy

Vízia JD Vancea o novej zahraničnej politike predstavuje pre Ameriku zásadnú zmenu paradigmy

Málo medializovaný májový prejav J. D. Vancea bol v médiách hlavného prúdu zväčša prehliadnutý. V neokonzervatívnej frakcii vyvolal paniku a pobúrenie.

Prečo? Vance nielenže označil posledných štyridsať rokov zahraničnej politiky USA za “katastrofu” – povedal, že jej výsledkom bolo vyhladzovanie kresťanov.

“Prečo”neprestávame s genocídou historických kresťanských komunít?”pýtal sa a vysvetľoval, ako “tradičná neokonzervatívna zahraničná politika stále vedie ku genocíde kresťanov.”

“Ako vyzerá zahraničná politika pre strednú triedu: Vance tvrdí, že tieto vojny nešírili demokraciu, ale vyšli Američanov nesmierne draho a viedli k masovému vyvražďovaniu kresťanov.“Realizmus a zdržanlivosť uprostred globálnych konfliktov” bol názov pozoruhodnej prípadu proti 40 rokom sionistami podporovaných vojen za zmenu režimu “liberálnych intervencií”.

“Možno preto, že sme“neopatrní, možno je to“čisto náhodné, ale stále vedieme k zániku starých kresťanských komunít po celom svete,” povedal na podujatí Quincyho inštitútu pre zodpovednú štátnu politiku, ktoré sponzorovali diplomatickí realisti na The American Conservative.

Hovoriac o vojne v Iraku, ktorá “odovzdala regionálnu dominanciu Iránu,” povedal, že “sme tiež urýchlili genocídu jednej z najstarších kresťanských komunít na celom svete.”

Čítajte: JD Vance: ‘Divné’, že demokrati chcú ‘sexuálne explicitné knihy v batoľatách’ knižniciach’

Odpoveď Donalda Trumpa, ktorý povedal, že dôvod, ktorý bol Američanom uvedený pre vojnu v Iraku, bol “lož.”Vance uviedol, že vzhľadom na výsledky, “musíme sa pozrieť na naše zahraničnopolitické rozhodnutia.”

Vysvetlil, že “ak George W. Bush v roku 2003 postavil pred americký ľud a povedal, hej, chlapci, my’ideme do vojny nie preto, aby sme zlikvidovali zbrane hromadného ničenia alebo šírili demokraciu, my’ideme do vojny, aby sme vytvorili regionálneho zástupcu Iránu a vyvraždili viac ako milión historických kresťanov. Nie, že by boli vyvraždení našou rukou, ale naše kroky povedú ku genocíde historickej kresťanskej komunity.”

“Nemyslím si, že by to Američania podporili,”pokračoval.

Je zarážajúce, že popredný americký politik sa odvoláva na kresťanstvo Američanom na jeho obranu, a nie na podporu ďalšej vojny, ktorá ho vyhladzuje.

Vanceove’výroky šokovali neokonzervatívnu frakciu do “rozpadu.” Neokonzervatívna dominancia v U. S. Steel Arene je už niekoľko rokov na vrchole.americkej zahraničnej politiky už desaťročia vedie Spojené štáty do po sebe nasledujúcich zahraničných vojen.

Žiadna z nich nepriniesla víťazstvo, či už vojenské, alebo liberálnych demokratických hodnôt, ktoré sa začali vyvážať. Namiesto toho imobilizovali milióny ľudí a zmenili ich režimy – a naše na Západe – na trvalý výnimočný stav.

S masovou migráciou, ktorú tieto vojny vyhnali zo Sýrie, Iraku, Afganistanu a cez zničenú Líbyu sa menia aj režimy na Západe – a nie k lepšiemu.

Hlboko represívne zákony cenzúra a digitálne masové sledovanie sa v Británii a v celej Európe uskutočňuje s cieľom potlačiť rastúci hnev verejnosti na kriminálny chaos, ktorý je dôsledkom nekontrolovaného prisťahovalectva. Hlavný komisár EÚ oznámil “Európsky štít demokracie” na ochranu Európanov pred nebezpečenstvami v oblasti slobody prejavu.

Zvyšujúca sa vlna hrozieb, vraždy, pohlavné zneužívanie detí, terorizmus, a obvinenia z “dvojúrovňového policajného dohľadu” sú svedkami toho, ako sa kedysi liberálne demokracie, ako napríklad Veľká Británia, uchyľujú k čoraz neliberálnejším opatreniam na potlačenie verejného pohoršenia.

Čítajte: FBI raids home of geopolitical analyst-critical of US foreign policy in Ukraine, Israel

Matt Taibbi má upozornil na “cenzúrno-priemyselný komplex”, ktorý vidí, ako veľké technológie spolupracujú s Deep State na umlčaní kritikov v USA a na Západe. Nedávne zmenenie algoritmu neúspešného atentátu na prezidenta Trumpa spoločnosťou Google a Meta je pre Američanov príkladom.

Bolo nám riadené do chaosu poriadkom založeným na pravidlách, ktorý nám tieto vojny predal pod prísľubom šírenia liberálnych demokratických hodnôt a priniesol dlhy, deštrukciu a drakonické kroky smerom k digitálnej tyranii.

Dôsledkom tejto snahy o globálny export liberalizmu – čo je “globalizmus” – bolo zničenie práva a poriadku na národnej i medzinárodnej úrovni. Nahrádza domovinu bezdomovectvom a kresťanský spôsob života smrťou.

Zmena režimu sa vrátila domov a importovala na Západ výnimočný stav, ktorý desaťročia “liberálnych intervencií” vyvážali do zahraničia. Liberálna demokracia v tomto režime pácha samovraždu. Vance poskytuje praktickú a realistickú víziu morálneho obnovenia rovnováhy medzinárodného a domáceho poriadku.

Vance’prekvapujúci rozchod s ortodoxiou “boomerského konzervativizmu,” ako bol jeho prejav predstavený, zahŕňa revíziu významu spojenectva USA a Izraela: “Musíme si tak trochu položiť otázku, čo chceme od našich izraelských spojencov?”

Túto otázku si v živej pamäti ešte nikto v tejto pozícii od Izraela nepoložil. Skutočnosť, že táto očividná otázka je šokujúca, svedčí o tom, že očividné otázky šokujúco chýbajú v národnej diskusii.

Vance si je veľmi pravdepodobne vedomý aj ďalšej šokujúco očividnej otázky. Izrael – ktorého premiér Benjamin Netanjahu bol hybnou silou všetkých preventívnych vojen za zmenu režimu – sám nie je priateľom kresťanstva v jeho rodisku.

Čo prináša spojenectvo s Izraelom pre kresťanstvo na jeho najhistorickejšom mieste zo všetkých?“

Po celé roky vedúci predstavitelia Cirkvi vo Svätej zemi varujú, že “Izrael prenasleduje kresťanstvo až do zániku.”V systematickom a štátom sankcionovanom procese stupňovania nepriateľstva voči kresťanstvu sa po rozhodnutí izraelského parlamentu’z roku 2018 zvýšil počet útokov na kňazov a znesväcovanie hrobov a svätých miestprijatie zákona o národnom štáte, ktorý trvá na tom, že “Izrael je židovský štát.”

Týmto sa všetkým nežidom – moslimom, kresťanom a drúzom odoberá zákonné privilégium. Latinský patriarchát v Jeruzaleme vyzval katolíkov a všetkých kresťanov, aby protestovaliproti novej legislatíve.

Vzhľadom na obrovskú moc neokonzervatívnej loby a jej spojencov je výnimočné, aby ktokoľvek na vrchole U.S.A.politického establišmentu USA, aby sa vyjadril na obranu kresťanstva a proti doktríne “večných vojen”, ktorá ho vyhladzuje.

V čase krízy, ktorú takmer celú urýchlila bezohľadnosť liberálno-globálneho poriadku, je pre svet nesmierne nádejné, že jeho nespochybniteľné spojenectvo s čoraz nestabilnejším Izraelom čelí realistickému prehodnoteniu. Doktrína permanentnej vojny, ktorá je jej partnerom, má byť konečne opustená.

Nie je to len argument diplomatického realizmu o obnovení rovnováhy. Vance hovorí, že zničenie kresťanstva je “morálny škandál.”

Čítajte: Pro-life group-backing JD Vance cances interview with LifeSite about his abortion pill support

“A myslím si,”pokračuje, “že väčšina Američanov, vzhľadom na to, že’patria ku kresťanskej väčšine, by s tým skutočne súhlasila.”

Ak je slovo “čudný” teraz zbrojené proti Vancovi, Trumpovi a ich plánu na morálnu a realistickú zahraničnú politiku, jeho poznámky o dedičstve starej republikánskej gardy sú zarážajúce: “Je’mi tak trochu čudné, že nikto, hoci republikáni sú teoreticky kresťansko-konzervatívnou stranou, že nikto nevysloví tento argument, že tradičná neokonzervatívna zahraničná politika stále vedie ku genocíde kresťanov.”

Ako hovorí Vance, “neokonzervatívna zahraničná politika je strategicky a morálne hlúpa.”

Takisto je mimoriadne drahá, pričom Wall Street Journal v roku 2021 uviedol, že “Spojené štáty budú musieť v roku 2021 vynakladať na tento účel finančné prostriedky vo výške 1 mld.Armáda USA počas dvoch desaťročí vojen minula 14 biliónov dolárov” – len preto, aby tieto vojny prehrala.

Kto vyhral? “Vojenskí dodávatelia,” uviedol WSJ. Američania a svet na to doplatili. Náklady tohto priemyslu smrti, počítané v ľudských životoch a všeobecnej degradácii, dnes naďalej rastú, keďže štátny dlh USA prevyšuje35 biliónov dolárov.

Kam vedie Američanov táto zahraničná politika?

Státny dlh USA má každých 100 dní vzrásťo 1 bilión dolárov viac, keďže Amerika je pripravená vstúpiť do ďalšej vojny na Blízkom východe.

Vanceova’vízia novej zahraničnej politiky je pre USA zmenou paradigmy. Je prvým človekom svojho rangu, ktorý spočítal ľudské, finančné, morálne a duchovné náklady na štyridsať rokov plánovaného masového ničenia.

V roku 2021 Vance písalo “civilizačnej kríze” v Amerike, keď sa zaviazal zachrániť americký sen pred nočnou morou, ktorú mu priniesla jeho minulá politika.

Ak je toto nový americký konzervativizmus, potom by sme zaň mali ďakovať Bohu. Je to oslobodenie od zla, po ktorom svet zmietajúci sa v rozbrojoch volá.