Otvorená odpoveď produkčnému TA3 Čevela Miroslavovi

Otvorená odpoveď produkčnému TA3 Čevela Miroslavovi

V reakcii
na môj článok k odvolaniu Drličku a Kusej mi produkčný TA3 mailovou poštou
toto: Čevela Miroslav cevelam@ta3.com 
10. 8. 11:24 komu: mne mailovou poštou
: „Pán Režo, keď
nerozumiete súvislostiam tak sa radšej nevyjadrujte. Vaše subjektívne a ničím
nepodložené názory nie sú relevantné. Ak sa odvolávate na ústavu SR tak berte
do úvahy aj jej porušovanie zo strany súčasnej koalicie.

Reakcia pána Čevelu: „Notoricky obcan? skor byvaly komunista,
ktory je frustrovany z domácej a zahraničnej politickej scény a ktory presiel
velkym sklamanim po novembrovej revolúcii v 89 tom. V prilohe posielam
charakteristiku progresivizmu ako takeho, ktorý je dosť blízky charakteristike
socialnej demokracie. Som sociálny demokrat, ale nie v smerackej podobe, moje
politické aktivity sa prezentujú v inej politickej štruktúre mimo môjho
pracovného nasadenia.
Tie nezmysly, ktoré boli uvedené v súvislosti s mojim menom sú evidentné klamstvá
a nemajú nič spoločné s uvedeným obsahom.
Takže žiadam o stiahnutie uvedeného blogu a verejné ospravedlnenie ináč
podniknem právne kroky v zmysle súčasnej legislatívy, nevylučujem aj finančnú
kompenzáciu za ohováranie a poškodenie dobrého mena. S pozdravom/best regards
Mgr. Miroslav Čevela



Vyzývateľ ma v mailovej prílohe „poučil“: Progresívni liberáli sú politickí a sociálni aktivisti alebo stúpenci, ktorí podporujú progresívne a liberálne hodnoty a politiky. Tieto hodnoty zahŕňajú:
1. **Sociálna spravodlivosť**: Podpora rovnosti a spravodlivosti pre všetky sociálne skupiny, vrátane boja proti diskriminácii na základe rasy, pohlavia, sexuálnej orientácie a iných charakteristík.
2. **Ekonomická rovnosť**: Podpora ekonomických politík, ktoré znižujú rozdiely medzi
bohatými a chudobnými, ako sú vyššie dane pre bohatých, zlepšenie sociálnych programov a prístup k vzdelaniu a zdravotnej starostlivosti.
3. **Ochrana životného prostredia**: Dôraz na environmentálnu udržateľnosť a boj proti klimatickým zmenám prostredníctvom zelených politík a investícií do obnoviteľných zdrojov energie.
4. **Ľudské práva**: Ochrana a podpora základných ľudských práv, vrátane práv žien, LGBTQ+ komunity, prisťahovalcov a ďalších marginalizovaných skupín.
5. **Demokratické reformy**: Podpora transparentnej a zodpovednej vlády, volebnej reformy a posilňovania demokratických inštitúcií.
Progresívni liberáli často spájajú tieto hodnoty s politikou, ktorá sa snaží zlepšiť kvalitu života pre všetkých občanov a riešiť dlhodobé systémové problémy. Súčasní progresívni liberáli môžu byť členmi alebo podporovateľmi politických strán, mimovládnych organizácií a občianskych hnutí, ktoré sa snažia presadzovať tieto princípy v praxi. Koniec „poučenia“ p. Čevelu.
Odpoveď. Svojou „predžalobnou výzvou“ ktorú ste napísali na seba a proti sebe, pokúšate sa poškodiť moje meno a status blogera, občana a všeobecného systémového nevoliča, ktorý nikdy nebol člen komunistickej strany v predošlom režime, ani žiadneho politického subjektu po Veľkej nežnej, vždy bez politických a kariérnych ambícií… som reálne slobodný a nezávislý autor. Každému meriam rovným metrom. A s hlbokou pokorou a sebareflexiou aj sebe.
Pán Čevela. Som veľmi sklamaný z novembrovej revolúcie v 89-tom. Čas na zvonenie kľúčmi som nemal; kam vstúpila noha VPN s jej “demokratizáciou väzenstva“ (emisár Fedor Gál, emigrant zo Slovenska k „svojim“ do Prahy) bolo treba potláčať vzbury a hasiť Leopoldov… z okien na nás kričali: „K lopate!“ Ako na ktorých… prišlo davoelitárstvo a odstraňovanie poctivých „komunistov“ z  riadiacich pozícií… davoelitárske ovce oddane poslúchali. Začala sa privatizácia a likvidácia štátneho majetku a strategickej infraštruktúry. Tzv. veľká nežná bola rozkradnutá a vytunelovaná…
Mojou hlavnou parketou, uvedenou v záhlaví  tu https://notorickyobcan.blogspot.com/ sú ľudské práva a slobody v opore o základné medzinárodné ľudsko-právne dokumenty počnúc Všeobecnou deklaráciou ľudských práv. Listina základných práv a slobôd tvorí materiálne jadro Ústavy SR.
Pán Čevela: sociálnych demokracií a ich variantov je v EP minimálne desať;  rozdiel je aj medzi Smerom a Hlasom (je liberálnejší). Máte hokej v odlíšení základných ľudských práv a slobôd od práv a prirodzeného od pozitívneho a arbitrárneho práva (svojvoľné právne akty v opore o nič dnes s rizikom prijatia protiústavných zákonov, ktoré Ústavný súd od roku 2020 (!) posudzovať nesmie. Škandál! EK je ticho! Zdroj.
Progresivistka Zora Jaurová: „Neviem, čo znamená progresivizmus ale som tam“ (mieni Progresívne Slovensko).
S odkazom na vašu definíciu progresivizmu, skôr, než voči mne podáte žalobu, dovzdelajte sa zo základov teórie ľudských práv a slobôd a teórie štátu a práva.
Budem sa tešiť, ak mi budete partner v demokratickej diskusii; ak inak nedáte, pred justičným orgánom.
Napokon prečo nie. Judikát súdu môže mať pozitívny vplyv na rozhodovaciu činnosť generálnej prokuratúry a prípadnú judikatúru najvyššieho a ústavného súdu, či ESĽP vo veci neústavnosti politického subjektu Progresívne Slovensko a Progresívni veriaci v opore o ústavné: „Slovensko sa neviaže na žiadne náboženstvo ani ideológiu.“
Okrem toho, Slovensko nie je definované ako liberálna ale štandardná parlamentná demokracia. Neexistuje liberálna a neliberálna demokracia či sloboda, len sloboda a demokracia.
Satanisticko-progresivistický opening OH v Paríži kládol dôraz na egalité (Heslo VFR: „liberté, egalité, fraternité“) a k tomu: existuje prirodzená rovnosť na báze „Ľudia sa rodia slobodní a rovní v dôstojnosti a právach“. Hoops! Muži a ženy sú si rovní/é len pred zákonom inak nie. Vy radšej bojujte o rovnosť v odmeňovaní mužov a žien. EÚ vo veci nevykonala nič. Vôbec nič! Parížske OH vraj naplnili egalité v zastúpení mužov a žien. Aj pohlaví a rodov. Thomas Bach predseda Medzinárodného olympijského výboru by mal vo veci odstúpiť (a dať sa nahradiť skutočnou ženou).

Antropológia ľudských bytostí je o dvoch pohlaviach a rodoch v jednom: mužskom a ženskom. Ostatok sú odchýlky od antropologickej heteronormy a ako menšiny nie sú ľudsko-právne definované. Rodová dysfória (LGBTIQ+++) je psychiatrická diagnóza, voči ktorej prežívam hlbokú ľudskú empatiu. To je celé.
Manželstvo an sich (osebe) nie je základné ľudské právo len právo. Možno ho priznať iba zákonom (odkaz na VDLPS Čl. 16: „Dospelí muži a ženy môžu po dosiahnutí dospelosti uzavrieť manželstvo.“ Hoops! Muži a ženy, nie muži a muži… tieto „ne-hetero“ osoby sú subjektmi základného práva na súkromie a spoločnú domácnosť. Výrok Jána Mazáka k Kamile Záleskej a Mončiči Tódovej: „Majú právo na rodinný život“ u mňa znamená odňatie právnického titulu. Rodina a rodinný život sú definované inak. Neexistuje tradičná či netradičná rodina, len rodina založená mužom a ženou (nuclear family) definovaná zákonom o rodine. Ostatné typy „rodín“ sú jadrovej rodine podružné… Vo veci spoločnej domácnosti s príslušenstvom (vzájomné práva a povinnosti) je tu Zákon č. 323/1992 Zb. a jeho malá novela v časti spoločná domácnosť (notárska zmluva). Zákon o registrovanom partnerstve je redundantný s touto hrozbou: Česko registrované partnerstvá prijalo v roku 2006 s prísľubom dotknutých: „Už nič nechceme!“  Dnes: “Registrují se jenom kočky, psy a auta!“ Rozumej: Salámová metóda dúhovistov… v opore o nič. Vôbec nič.
Záver. Pred prípadným súdnym sporom, zoznámte sa s obsahmi mojich článkov “o čom točím“… s odkazom na moju ústavnú slobodu slova, názoru a presvedčenia (Listina základných práv a slobôd). Moje reakcie ste si vypýtali vy. V dobrom úmysle vám odporúčam: Neskúšajte ma. Som ten, ktorý som.
K vášmu „bu-bu-bu“: Pán Čevela, na sebe vám zarobiť nedám. Hoops! Mohlo by to byť naopak. Ste mladý, životne neskúsený, ľudsko-právne nedovzdelaný so silným egom, ktoré vám škodí. Urobte poučnú sebareflexiu. Zvládnem vás ľavou zadnou. Bolo mi potešením. Odporúčam vám „Klídek, pohoda, tabáček“.
Tak ako v prípade falošnej guliarskej celebrity súdne trestaného (podmienka a peňažný trest) za poškodzovanie finančných záujmov EÚ s doživotným zákazom činnosti (doping) Milana Haboráka: „Pán Režo, ste rašista, chcete vojnu, kopete šiestu ligu“: tiež sa na mňa „hotoval“. Potom sa „zdekoval“.
Bez obáv. Tieto verejné výmeny majú životnosť týždeň aj s cestou. A hlavne: Slovensko sa borí problémami s vlastnou štátnosťou a identitou. Nekopem žiadnu ligu. Iba si tak píšem.

Pekne pozdravujem.
Juraj Režo alias notorickyobcan

P.S. Odkaz všetkým: Ak narazíte na podľa vás hlupáka, pozor: môže byť inteligentný a potenciálne nebezpečný.