Kalifornský návrh zákona sa snaží vyškoliť pracovníkov pohotovosti na vykonávanie interrupcií

Kalifornský návrh zákona sa snaží vyškoliť pracovníkov pohotovosti na vykonávanie interrupcií

Až keď si myslíte, že štát Kalifornia už nemôže prijať viac zákonov nepriateľských voči nenarodeným ľuďom, zákonodarcovia vás prekvapia ďalšími tromi návrhmi zákonov zameranými na ochranu priameho a úmyselného zabíjania nenarodených detí.

Premeniť pohotovosti na potratové centrá

AB 2490, “Reproductive Health Emergency Preparedness Program,” by vytvoril motivovaný program odbornej prípravy pre zdravotníckych pracovníkov pohotovostí, aby sa naučili vykonávať potraty. Tento návrh zákona má v podstate za cieľ premeniť pohotovosti na potratové zariadenia a usporiada súťaž o to, ktoré pohotovostné oddelenie najviac dosiahne tento cieľ.

Podľa znenia návrhu zákona’sa bude “usilovať o zlepšenie a rozšírenie prístupu k celému spektru starostlivosti o sexuálne a reprodukčné zdravie na kalifornských pohotovostných oddeleniach’vrátane potratov a kompletnej potratovej starostlivosti na pohotovostných oddeleniach, ktoré sa rozhodnú poskytovať tieto služby.”Okrem toho by sa poskytli finančné prostriedky “na zvýšenie prístupu k včasnej, na dôkazoch založenej liečbe straty tehotenstva a potratu, antikoncepcii, núdzovej antikoncepcii a lekárskemu a chirurgickému potratu.”

Čítajte: Pracovník nemocnice: California is pushing radical ‘LGBTQ+’ training on state employees

Dotácie by sa navyše udeľovali pohotovostným oddeleniam “na základe súťaže.” Oddelenia by vytvorili minimálne štandardy pre udeľovanie dotácií, ktoré “by zohľadňovali identifikované snahy o zvýšenie prístupu k reprodukčnej a sexuálnej zdravotnej starostlivosti na pohotovostných oddeleniach.”Granty sa môžu použiť na “pilotné poskytovanie” potratovej tabletky na pohotovostiach.

Potratová tabletka nie je štandardom starostlivosti pri potratoch alebo mimomaternicovom tehotenstve a môže byť pre ženu s mimomaternicovým tehotenstvom veľmi nebezpečná.

Potrat — priame a úmyselné zabitie nenarodených detí — nie je z lekárskeho hľadiska nevyhnutný ani na záchranu života ženy”. Ak je život ženy’v ohrození a jej tehotenstvo sa musí ukončiť, vyvolaný predčasný pôrod a núdzový cisársky rez sa nepovažujú za umelé prerušenie tehotenstva, pretože nezahŕňajú úmyselné zabitie dieťaťa pred pôrodom, ani úmysel jednoducho nechať dieťa zomrieť bez náležitej lekárskej starostlivosti.

Ak majú byť lekári na pohotovosti riadne vyškolení, ako zachraňovať tehotné ženy v núdzových situáciách, mali by sa učiť, ako bezpečne porodiť dieťa ženy’a zachrániť oba životy — nie ako zabiť jej dieťa.

Uľahčenie výstavby ďalších potratových zariadení

AB 2085, “Územné plánovanie: Povolené použitie: komunitná klinika” sťažuje miestnym kalifornským komunitám odmietnuť výstavbu nových interrupčných podnikov.

Navrhovaný zákon vyžaduje, aby miestne samosprávy schvaľovali žiadosti o výstavbu komunitných kliník, ktoré poskytujú služby reprodukčného zdravia vrátane interrupcií, bez diskrečného posudzovania, ak spĺňajú určité kritériá.

Pro-life organizácie tvrdia, že návrh zákona nerešpektuje želania komunít, ako je napríklad komunita v kalifornskom meste Fontana, kde sa v júni 2023 zišli stovky pro-life aktivistov na protest proti plánovanému plánovanému rodičovstvu. Mestská rada mesta Fontana nedávno odhlasovala predĺženie zákazu výstavby v oblasti navrhovaného zariadenia o ďalší rok.

PREČÍTAJTE SI: Vatican pozval Gavina Newsoma, ďalších pro-potratových, pro-LGBT demokratov, aby vystúpili na klimatickom podujatí

Greg Burt, viceprezident Kalifornskej rady rodiny (CFC), povedal: “AB 2085 je priamym útokom na schopnosť miestnych komunít spravovať sa a presadzovať svoje hodnoty. Uprednostňuje potratový priemysel pred právami a záujmami miestnych občanov. Nejde len o zákony o územnom plánovaní; ide’o zachovanie integrity a autonómie našich komunít.”

Financovanie potratovej dezinformačnej kampane

AB 2670, “Informačná kampaň: Potratové služby,”by použili verejné financie daňových poplatníkov na zvýšenie povedomia o štátnej’pro-potratovej webovej stránke, “abortion.ca.gov,” ktorá nepriamo zameriava centrá pomoci v tehotenstve (ktoré ponúkajú hmatateľné zdroje a pomoc ženám a rodinám a nevykonávajú ani neodkazujú na interrupcie) ako “falošné” alebo “nebezpečné.”

Z prostriedkov by sa zaplatilo zabezpečenie propagácie webovej stránky pre širokú verejnosť, poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, profesijné združenia a spoločnosti zdravotníkov, zamestnancov zdravotníctva, miestnych úradníkov verejného zdravotníctva a miestne zdravotné úrady. Podrobne popisuje, ako podstúpiť interrupciu, a snaží sa opísať, ako sa vykonávajú rôzne interrupčné zákroky bez toho, aby ženy informovala, čo sa počas jednotlivých zákrokov deje s ich nenarodenými deťmi. Takisto radí ženám, ako cestovať do Kalifornie na interrupciu, a informuje ich, ako si zabezpečiť financovanie interrupcie.

Nedokáže však poskytnúť podporu v tehotenstve a rodičovstve ženám a rodinám, ktoré túžia po zdrojoch, ktoré im pomôžu prijať život ich detí — veci, ktoré údajne “falošné” tehotenské centrá robia.

Prevzaté so súhlasom Živá akcia