Prečo si Trump musí starostlivo vybrať svojho emisára, ak vyhrá novembrové voľby

Prečo si Trump musí starostlivo vybrať svojho emisára, ak vyhrá novembrové voľby

V najbližších týždňoch budem písať veľmi konkrétne o tom, kto by mohol byť najvhodnejší na funkcie a zodpovednosti v Trumpovej administratíve. Nie z pohľadu osoby ako takej, ale skôr z pohľadu plne zrozumiteľného kontextu danej pozície; reality toho, čo sa dá pragmaticky dosiahnuť, a podrobného zdôvodnenia, prečo existuje výzva, ktorej budú čeliť. Dnes sa zameriavam na “emisára.”

Bezpochyby je podľa mňa “emisár” najdôležitejšou osobou, ktorú si prezident Trump vyberie.

Čítajte: Najvyšší súd zamietol žiadosť o presunutie vynesenia rozsudku nad Trumpom v prípade „hush money“ na obdobie po voľbách

Vyšetrovacia komunita (IC) vo Washingtone aktívne pracuje na izolácii úradu prezidenta. Ide o takmer nemožnú dynamiku, ktorej sa nedá vyhnúť, spôsobenú zakoreneným a ideologickým protivníkom, ktorý sa hlboko zakopal vo vládnom aparáte.

“emisár” je osoba, ktorá prenáša slovo prezidenta Trumpa akejkoľvek osobe, ktorú prezident Trump určí. Emisár je veľmi podobný nahrávke prezidenta Trumpa v ľudskej podobe. Emisár cestuje na určité miesto, stretne sa s konkrétnou osobou alebo skupinou a potom prednesie názor prezidenta. Slová, ktoré vysloví emisár, sú slovami prezidenta Trumpa.

Ic nemôže do tejto dynamiky zasiahnuť; práve preto je taká cenná.

Emisár si potom vypočuje odpoveď od určenej osoby alebo skupiny, zopakuje im ju, aby sa uistil, že sa vráti s jasnosťou vyjadreného zámeru, a potom sa vráti do prezidentského úradu a zopakuje odpoveď pre prezidenta. Emisár odrecituje späť presne to, čo mu bolo/je povedané.

Tento proces je rozhodujúci, keď pochopíte, ako dôkladne je skompromitovaná celá výkonná moc. Ešte dôležitejšie je, že tento proces sa stáva ešte kritickejším, keď pripustíte, že spravodajská komunita bude klamať prezidentskému úradu, aby si udržala svoje postavenie.

Prečítajte si pomaly túto ďalšiu vetu: Ak Senát potvrdí riaditeľa silovej zložky IC, potom tento riaditeľ bude preukázateľne klamať prezidentskému úradu.

Senát potvrdzuje len také vedenie spravodajskej komunity, ktoré je ochotné klamať prezidentovi. To je len faktická realita.

Ak ich senátny výbor pre spravodajské služby (SSCI) potvrdí, budú klamať. To je hlavná úloha SSCI.

Ľudia, ktorí vybudovali siločiary a potom v nich metastázovali kontrolnú hnilobu, používajú termín “kontinuita vlády” na opis skutočnej úlohy a zodpovednosti systému. To nie je vecne nesprávne.

Tam, kde sa ľudia mýlia, je nepochopenie toho, čo je “kontinuita”, ktorá sa udržiava. Skutočne, kontinuita vlády je prioritou. Je to však&nbspkontinuita momentálne skorumpovanej a nemorálnej vlády, ktorú teraz udržiavame.

Riaditeľ CIA bude prezidentovi Trumpovi klamať (klamali, pamätáte sa). Vedenie FBI bude prezidentovi Trumpovi klamať (klamalo, nezabudnite). Generálny prokurátor bude klamať, riaditeľ národnej spravodajskej služby bude klamať, NSA bude klamať a všetci jej zástupcovia budú klamať.

Vashington, D.C., to hovorí takto, pravdepodobne ste počuli Billa Barra hovoriť ad-infinitum. Vedenie IC je zodpovedné za zachovanie “kontinuity vlády” za každú cenu. Vláda je dôležitejšia ako prezident.

Čítajte: Trumpova mediálna skupina oznámila novú ‘nezrušiteľnú’ streamovaciu službu na boj proti veľkým technológiám

Ak sa kontinuita vlády zachováva klamaním prezidentskému úradu, tak nech sa páči. Alebo ako povedal James Comey, keď ospravedlňoval svoje klamstvá prezidentovi a jeho manipuláciu na 20. marca 2017: “kvôli citlivosti záležitosti.”

Môžete sa na to hnevať, ako chcete, je to’len systém, ktorý vo Washingtone existuje. Musíme sa zaoberať tým, čo existuje, nie tým, čo by sme predstierali, že existuje.

Ak kandidát na pozíciu v IC nie je ochotný klamať prezidentovi, Senát ho nepotvrdí. Preto prezident Trump potrebuje emisára.

Úloha emisára je rozhodujúca, kvalifikácia na túto úlohu je mimoriadne dôležitá.

Pamätajte si, že táto osoba hovorí v mene prezidenta Trumpa. A zastupuje hlas odpovedajúceho s podobnou úrovňou jasnosti.

Emisár musí mať neuveriteľný morálny charakter. Musí byť čestný. Táto osoba by mala byť úplne altruistická. Musí mať výnimočný úsudok, nesmie mať žiadne ego, musí byť odolný voči kontrole alebo preskúmaniu. Musí si neustále udržiavať najvyššie morálne štandardy a preukazovať neuveriteľný úsudok a múdrosť.

Vzhľadom na povahu pozície je emisár mimoriadne mocný; preto je rozhodujúca aj dispozícia pokory. Prezident musí byť schopný dôverovať tejto osobe bez výhrad alebo problémov. Zároveň sa celá váha aparátu spravodajskej komunity USA bude usilovať o kompromitáciu emisára, pretože sa bude snažiť postaviť múry okolo prezidenta, ktorý má siločiaru moc.

Čestnosť, integrita, pokora, dôveryhodnosť, bezúhonnosť a výnimočný úsudok stanovujú základnú líniu vlastností, ktorými musí emisár disponovať.

Táto voľba bude pre prezidenta Trumpa veľmi dôležitá. Našťastie nejde o pozíciu, ktorá by si vyžadovala akékoľvek potvrdenie alebo vonkajšie schválenie. Silnými vlastnosťami sú úsudok, rozvaha, múdrosť a mlčanlivosť.

Z môjho pohľadu si viem predstaviť len jedného kvalifikovaného kandidáta, Dr. Bena Carsona. Môžem sa však mýliť – nepoznám súhrn ľudí okolo prezidenta Trumpa.

Preložené so súhlasom Konzervatívneho stromového domu.