89-ročnému preživšiemu tábora smrti hrozí viac ako 10 rokov väzenia za pokojnú záchranu života

89-ročnému preživšiemu tábora smrti hrozí viac ako 10 rokov väzenia za pokojnú záchranu života

Osemdesiatdeväťročnej zbožnej kresťanke Eve Edlovej, ktorú ako malé dievča poslali do komunistického juhoslovanského tábora smrti, hrozí viac ako desať rokov väzenia a státisíce dolárov pokuty za jej účasť na pokojných modlitebných protestoch pred dvoma potratovými centrami v Michigane.

Táto žena, ktorá prežila koncentračný tábor – a ktorá bola blízko smrti hladom a prežila strašné podmienky – stojí teraz pred súdom v Detroite.

Edlová bola desiatky krát zatknutá za pro-life “záchranné akcie”, pri ktorých sa snažila zachrániť nenarodené deti z tzv. potratových “táborov smrti.”

Sudca Matthew Leitman, Obamov nominant, ktorý dohliada na súdny proces, v utorok povedal, že súdny proces znamená “veľmi vysoké stávky pre obe strany” a “môže trvať aj niekoľko týždňov,” podľa report od The Daily Wire’s Leif Le Mahieu.

“Nezáleží na tom, ako to dopadne, Boh nakoniec vyhrá,” povedala Edlová pre The Daily Wire.

“Ukázala tiež na náhrdelník s krížikom, ktorý mala na krku, a povedala, že je to ten istý náhrdelník, ktorý mala na krku, keď ju a jej rodinu zhromaždili jednotky juhoslovanského komunistického diktátora Josipa Broza Tita, pretože patrili k etnickej skupine Dunajských Švábov,” Le Mahieu vysvetlil.

“Keď ma obvinili, začala som sa pripravovať na to, že tam zomriem,” Edl povedal The Daily Signal’Mary Margaret Olohan začiatkom tohto roka. “Momentálne som rozpoltený. … I’m doing the best I can to prepare. Ešte som nehovorila s pohrebným ústavom.”

“Som len rozumná,”dodala. “Nie je žiadna záruka, že to prežijem.”

“Vzhľadom na svoj pôvod cítim veľmi silno, že ľudský život je posvätný,”povedala Olohanovi. “Vláda nemá právomoc povoliť to, čo Boh zakazuje.”

“A vražda je Bohom zakázaná.”

Po príchode do Spojených štátov po otrasných zážitkoch z detstva v tábore smrti bola Edl šokovaná, keď sa dozvedela, že v jej novej krajine sa vykonávajú interrupcie.

“Znepokojilo ma, že ľudia skutočne uvažujú o zabíjaní vlastných detí,” povedala The Daily Signal.

Edl ďalej vysvetlila, prečo vystavila svoje vlastné blaho riziku tým, že sa zúčastnila viac ako 50 “záchranných akcií” pred potratovými zariadeniami:

“Keď nás zhromaždili, aby nás zabili, naložili nás do dobytčích vagónov a náš vlak smeroval do vyhladzovacieho tábora. Čo keby občania našej krajiny prekonali svoj strach a viacerí z nich by sa postavili na tie železničné koľaje medzi bránu vstupu do tábora smrti a vlak? Vlak by musel zastaviť. A zatiaľ čo by sa strážnici v tých vlakoch zaoberali obkľučovaním tých, ktorí stáli pred vlakom, mohla prísť iná skupina, vypáčiť náš dobytčí vagón a prípadne nás oslobodiť, ale nikto to neurobil.”

Počula príbehy, že ľudia stáli pri ceste a plakali, keď dobytčie vagóny prechádzali okolo. “Ale to nám nijako nepomohlo,” povedala.

“Takže keď postavíme svoje telá medzi ženu a kliniku, získame čas, aby naši poradcovia na chodníku mali možnosť hovoriť so ženami a dúfajme, že im otvoria srdcia s láskou k ich deťom a nechajú ich deti žiť,” povedala tábor smrti, ktorý prežila.

“Koniec koncov,” dodala, “ponúkame im všetko, čo existuje, vrátane adopcií. Ja’som ponúkla adopciu detí na mieste … my’stojíme medzi vrahom a obeťou.”

Podľa správy Olohan’Edl “za svoj život zažila 13 prezidentov a hovorí, že (Joe) Biden je z nich najhorší. Je presvedčená, že ona a ďalší “záchranári” sa stali terčom prostredníctvom zákona FACE, pretože “stoja v ceste agende (Bidenovej administratívy’”

Začiatkom roka 2023 ministerstvo spravodlivosti (DOJ) obvinilo Edlovú a ďalších sedem osôb z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky, známeho aj ako zákon FACE.

Edl spolu s Calvinom Zastrowom, Chesterom Gallagherom, Heather Idoniovou, Caroline Davisovou, Joelom Currym, Justinom Phillipsom a Evou Zastrowovou údajne 27. augusta 2020 zablokovali vstup do potratového zariadenia v meste Sterling Heights v štáte Michigan.

Edl a Idoni boli obvinení aj z blokovania vstupu do kliniky Women’s Health Clinic v Saginaw v Michigane 16. apríla 2021.

Zákon FACE, ktorý v roku 1994 podpísal demokratický prezident Bill Clinton, považuje zastrašovanie alebo fyzické bránenie príchodu a odchodu osôb, ktoré vyhľadávajú služby potratových kliník, za trestný čin.

Zosnulý demokratický americký senátor Edward Kennedy, ktorý sa sám hlási ku katolíckej viere, bol v tom čase hlavným navrhovateľom tohto zákona.

Edl, ktorý sa v tom čase pokúšal s Kennedym hovoriť, povedal, že “namiesto toho, aby s nami hovoril, nás dal zatknúť.”