Harrison Butker obhajuje pro-rodinný prejav, keď bol stlačený v tréningovom kempe: "Stojím si za tým, čo som povedal

Harrison Butker obhajuje pro-rodinný prejav, keď bol stlačený v tréningovom kempe: "Stojím si za tým, čo som povedal

Hviezdny kicker Kansas City Chiefs Harrison Butker neustupuje od svojho epického prorodinného prejavu, ktorý predniesol začiatkom tohto roka na Benedictine College. 

Dvadsaťdeväťročný Butker je so svojimi spoluhráčmi v tréningovom kempe v meste St. Joseph v štáte Missouri a pripravuje sa na tretí Super Bowl v nadchádzajúcej sezóne. Na stredajšej tlačovej konferencii sa ho pýtali na jeho teraz už slávne výroky, ktoré spôsobili rozruch v hlavných médiách. 

Po vyhlásení, že “rešpektuje všetky názory” tých, ktorí ich komentovali, Butker vysvetlil, že nič neľutuje. 

“Modlil som sa za to, premýšľal som o tom a veľmi zámerne som sa rozhodol, čo som povedal,” odpovedal Butker. “Stojím si za tým, čo som povedal.” 

Butker bol v máji pranierovaný desiatkami spravodajských médií a verejne známych osobností, keď maturantom na benediktínskej univerzite povedal, že feminizmus je “diabolská lož” a že LGBT “pride” je “smrteľný hriech.” 

Butker vyzdvihol aj prezidenta Joea Bidena, ako aj amerických katolíckych biskupov, ktorí počas COVID zatvárali kostoly, a liberálov, ktorí “vnucujú americkej mládeži nebezpečné rodové ideológie.” 

“Ľudia v tej telocvični vedeli, čo hovorím,” povedal v stredu novinárom.  

Na júlovom udeľovaní cien, ktoré organizovala liberálna sieť ESPN, Butker zosmiešnil tenisové hviezdy Serenu a Venus Williamsové.  

“Kľudne si užívajte ženské športy tak, ako by ste si užívali akékoľvek iné športy, pretože sú to športy,” povedala Venus. 

“Okrem teba, Harrison Butker,” Serena vybavil. “My vás’nepotrebujeme”  

Butker, ktorý sa zúčastňuje výlučne na tradičnej latinskej omši, povedal NBCNews.com, že “šport má byť veľkým zjednotiteľom a na podujatí venovanom oslave rôznorodej skupiny mužov a žien, ktorí dosiahli veľké výkony, ho [Serena] využila ako príležitosť, aby od podpory kolegov športovcov odhovorila tých, s ktorými nesúhlasí.” 

Butker zopakoval to, čo povedal vo svojom stredajšom nástupnom prejave.

“Povedal som, že [ženy] by mali prijať a milovať to, že sú manželkami a matkami, nad svoju kariéru. Myslím si, že potom sa to vykladá tak, že sa snažím zhadzovať ženy, čo vôbec nie je pravda.” 

“Milujem ženy, milujem svoju manželku a vychádza to z lásky,” dodal. “Toľko sa pre mňa obetovala. Úplne zmenila svoj život. A uistila sa, že sa sústredí na to, aby bola dokonalou manželkou a dokonalou matkou.” 

Butker a jeho manželka Isabella sa spoznali na základnej škole. Neskôr konvertovala na katolícku vieru a porodila im tri deti.  

Rozhodnutie médií pýtať sa Butkera na jeho minulé výroky sa zdá byť pokusom zasiať nezhody v klube, ktorý v posledných piatich sezónach získal tri ligové tituly.  

Tréner Andy Reid a quarterback tímu Patrick Mahomes odmietli Butkera hodiť pod autobus, keď sa ich na to v máji pýtali.  

Dcéra a manželka majiteľa Chiefs tiež verejne podporilijeho komentáre.  

Pres to, že viac ako 230 000 osôb pridalo svoje meno k Change.org petíciu vyzývajúcu Chiefs, aby Butkera vyhodili, bolo tento týždeň oznámené, že tím s ním podpísal historické štvorročné predĺženie zmluvy, ktoré z neho urobí najvyššie platený kicker v lige s ročným platom 6 USD.4 miliónov eur. 

Butker, draftovaný v roku 2017 z Georgijskej technickej univerzity, stanovil rekord v najdlhšom field goal v Super Bowle, keď minulý rok trafil 57 yardov. V siedmich profesionálnych sezónach je jeho 89,1-percentná úspešnosť presnosti druhá najvyššia spomedzi aktívnych hráčov.

Butker bežne po zápasoch ďakuje Bohu a verejne deklaroval svoju lásku k pápežovi Františkovi’ a nesúhlas s jeho škriepkami v súvislosti s latinskou omšou.

Predsezóna NFL je už v plnom prúde a očakáva sa, že Chiefs budú jedným z najkonkurencieschopnejších tímov v konferencii amerického futbalu. V sobotu 10. augusta nastúpia proti tímu Jacksonville Jaguars. Detroit Lions a San Francisco 49ers patria medzi najlepšie tímy v konkurenčnej Národnej futbalovej konferencii.