Kellyanne Conwayová sa za 50-tisíc dolárov mesačne pridala k nadácii ukrajinského oligarchu, aby lobovala u amerických predstaviteľov

Kellyanne Conwayová sa za 50-tisíc dolárov mesačne pridala k nadácii ukrajinského oligarchu, aby lobovala u amerických predstaviteľov

Bývalá Trumpova poradkyňa Kellyanne Conwayová vzbudzuje pozornosť po tom, čo prijala úlohu u ukrajinského oligarchu, ktorá od nej bude vyžadovať, aby lobovala u popredných predstaviteľov USA s cieľom presadzovať záujmy vojnou zmietanej krajiny v Amerike.

Conwayová, vyznávajúca katolícku vieru, bola od roku 2017 jednou z najbližších a najdlhšie slúžiacich asistentiek Donalda Trumpa, a to až do prezidentských volieb v roku 2020. Hoci počas svojho pôsobenia v Bielom dome vystúpila na Pochode za život v roku 2017 a často varovala pred feminizmom, Conwayová sa vo svojich názoroch stávala čoraz liberálnejšou. Nielenže sa v roku 2023 skončila rozvodom s manželom Georgeom, ale v novembri minulého roka v prejave pre prohomosexuálnu organizáciu Log Cabin Republicans chválila svoju lesbickú dcéru. 

Conwayová’na novej pozícii pôsobí v britskej pobočke filantropickej nadácie ukrajinského miliardára Viktora Pinčuka, ktorá bola založená v roku 2006. Z podania na ministerstvo spravodlivosti vyplýva, že výmenou za “zvyšovanie povedomia” o Ukrajine”“boji za slobodu” americkým zákonodarcom a expertom bude Conwayová dostávať vysokú sumu 50 000 dolárov mesačne až do dňa volieb v novembri tohto roku. Táto práca si vyžaduje, aby podala vláde USA žiadosť ako fyzická osoba, ktorá koná v mene zahraničného subjektu. 

Pinčuk pôsobila v ukrajinskom parlamente od roku 1998 do roku 2006. Svoje bohatstvo nadobudol v rôznych priemyselných odvetviach, najmä však v oceliarskom. Jeho čistý majetok sa v súčasnosti odhaduje na 2 miliardy dolárov. Vzhľadom na to, že čoraz viac osôb na svetovej scéne volá po mieri na Ukrajine, vrátane samotného prezidenta krajiny Vladimíra Zelenského, možno špekulovať, že Pinčuk sa snaží vytvoriť základy politickej a hospodárskej klímy na povojnovej Ukrajine, ktorá by bola priaznivá pre jeho obchodné záujmy. 

Jednou z Conwayových’povinností je presvedčiť amerických zákonodarcov, expertov a mienkotvorcov, aby sa zúčastnili na každoročnom Schôdzke o európskej stratégii Jalta v Kyjeve v septembri tohto roku. Konferencia sa koná každoročne od roku 2004 a zúčastňuje sa na nej celý rad podnikateľských, politických, mediálnych a občianskych lídrov. Medzi minulých účastníkov patria globalisti ako Hillary Clintonová, Boris Johnson, Condoleezza Riceová, Fareed Zakaria a homosexuálny židovský ateista Yuval Harari. Pinčuk údajne dal v rokoch 2006 až 2014 13,1 milióna dolárov Clintonovej nadácii. Taktiež sa účastnilna oslave 65. narodenín Billa Clintona’  

Novinky o najatí Conwayovej’prichádzajú v čase, keď sa objavili správy, že v GOP’existujú obavy z toho, že si Trump’vyberie za svojho kandidáta J. D. Vancea. Conwayová, ktorá sa neštítila snahy dostať na kandidátku floridského senátora Marca Rubia, bola údajne zdrojom toho, čo niektorí nazývajú “očierňovacou kampaňou.” 

“Nikto ju nerešpektuje,” osoba blízka Trumpovej kampani povedala NOTUS. “(Vanceová) bola najhlasnejšou osobou za ukončenie vojny; teraz zisťujeme, že je’na výplatnej listine (Ukrajiny’-),” povedala tiež táto osoba. “Je’súčasťou zvyšku neokonzervatívnej mašinérie.”  

Kým Vance a Conwayová môžu mať odlišné názory na ukrajinský konflikt, zdá sa, že obe majú podobné postoje k potratom. V posledných rokoch Conwayová povzbudzovala republikánov, aby v rámci kampane prijali antikoncepciu, a tiež im radila, aby prestali poukazovať na to, že Demokrati podporujú potraty do pôrodu. Vance podporil, aby boli zákonne dostupné chemické potratové tabletky a podobne ako jeho protikandidát Donald Trump je proti akýmkoľvek federálnym obmedzeniam potratov. 

Pridávateľ stránky LifeSite Matt Lamb napísal, že Conwayová nemala by prijímať Eucharistiu na omši kvôli svojej verejnej podpore homosexuality a antikoncepcie, keďže oboje Katolícka cirkev odsudzuje. Aj ďalšie verejne známe osobnosti, vrátane kanonického právnika o. Geralda Murraya z arcidiecézy New York a Judie Brownovej z Americkej ligy života, vyjadrili podobnékomentáre.