To toto je tá demokracia a jej hodnoty? » Belobog

To toto je tá demokracia a jej hodnoty? » Belobog


Ilustračný obrázok: Pixabay

A komu vlastne tá demokracia slúži?

Politickým aktivistom, ktorí sa hrajú na hercov a predstaviteľom „kultúrnej obce“, ktorí sa dokážu na adresu ženy – ministerky vyjadrovať tak nekultúrne, že by sa nemusel za to hanbiť ani konský pohonič?

Alebo je len pre vyvolenú kastu príslušníkov nejakej tej Open, či Society, nebodaj aj Foundations?

Presstitútom, ktorí sa bezočivo hrajú na novinárov a „vraj“, zavádzajú, „možno“ klamú a „pravdepodobne“ slúžia mocenskej propagande?

Politickým bábkam, ktorí visia na šnúrkach svojich mocenských mecenášov?

A čo bežní ľudia, občania, daňoví poplatníci?

Pre nich platí to známe: „Quod licet lovi, non licet bovi – čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi.“?

Zrejme áno…

Pretože, tou najdôležitejšou a najpodstatnejšou hodnotou demokracie spomenutých „vyšších kást“ spoločnosti je parazitizmus vo všetkých jeho podobách. Nie je nič jednoduchšie prisať sa ako pijavica na dojnú kravu – štát a cicať až do prasknutia.

A podľa toho však štát aj vyzerá –  pacient v štádiu klinickej smrti, ktorý krváca z nespočetných rán, ktoré mu spôsobujú všetci tí, ktorí ho doteraz vysávali a vysávajú až na kosť.

To toto je tá demokracia a jej hodnoty?

Likvidácia štátu  a zbedačovanie všetkých tých, ktorí štát tvoria?

Fašizmus vo všetkých jeho formách a podobách?

Zrejme áno…

Stačí len náznak toho, že niekto z „kasty vyvolených“ môže prísť o možnosť takéhoto živobytia, alebo oň príde, tak sa začína tvrdý boj za  „demokraciu a jej hodnoty“, ktorý sa už aj na Slovensku prejavuje nielen verejným lynčovaním a prenasledovaním,väznením, ale v súčasnosti aj fyzickým násilím a atentátmi na nepohodlných.

Devana

Slnovratovo 13. 8. 2024