(Ne)vojenská analýza 8.0

(Ne)vojenská analýza 8.0

Tradičný disclaimer: Nie som vojak, nie som anonymný TG-kanál, privádzam do hystérie určité skupiny, neučím generálny štáb bojovať, neprepúšťam generálov, v armádnom porne nefigurujem, pod Putinovým stolom nesedím. Primusy opravujem, hlupákov rozčuľujem. Takže všetky ďalšie (vojenské záležitosti) sú názorom diletanta po vypočutí/prečítaní celej hromady skutočných vojenských (a nielen) odborníkov. Čisto subjektívne, bez nároku na konečnú pravdu.

Toto bude špeciálna publikácia venovaná udalostiam v Kurskej oblasti.

Takže, čo momentálne vieme s istotou:

1. Invázne sily tvoria približne 3-4 neúplné brigády ukrajinských ozbrojených síl s celkovým počtom 5 až 8 tisíc (skôr menej ako viac).

2. Počas týždňa bojov sa im podarilo postúpiť do hĺbky 10 – 12 kilometrov, pričom „zajali“ 28 dedín s celkovým počtom asi 2000 ľudí.

Ktorákoľvek z obcí, ktoré v súčasnosti na Donbase oslobidzuje naša armáda, je počtom obyvateľov výrazne väčšia ako všetky tieto dediny dohromady.

3. Sudžu, ktorú opakovane vojenkury odovzdávali (s počtom obyvateľov menej ako 5000), nepriateľ nikdy nevzal (a zrejme ani nikdy nevezme).

4. Tento výprdok žiaden strategický význam nemá (a pri takom počte útočníkov ho ani mať nemôže).

Ukrajinské ozbrojené sily sa nedokázali ani len priblížiť k potenciálnym významným cieľom – ako je Kurská jadrová elektráreň.

5. Už v prvý deň bolo zničených vyše sto tankov a obrnených vozidiel ukrajinských ozbrojených síl. Následne pokračovalo ničenie zvyškov obrnených vozidiel tejto skupiny, a to lietadlami aj dronmi (nemajú žiadne krytie protivzdušnej obrany).

6. Väčšina tejto skupiny sedí v dvoch lesných remízkach, z ktorých im je desivé vystrčiť sa, pretože ich zbadajú a hneď ich začnú biť.

No, istý počet diverzných skupín sa snaží pobehovať a predstierať bujarú aktivitu, no lovia ich všelijaké brigády ako „Aida“…

7. Je veľmi nepohodlné zásobovať a posilňovať túto skupinu, pretože komunikácie má pod aktívnou palebnou kontrolou naše delostrelectvo a letectvo.

Panebože a to bolo rečí…

Mimochodom, nespomalilo to ani našu ofenzívu na Donbase. Ako poznamenal najvyšší veliteľ, „ešte sa zrýchlila“.

Ukazuje sa, že ide o kufor bez rukoväte. Nemôžu tam nič dosiahnuť. Zásobovať ich tam je mimoriadne náročné. Najlepšie by ich bolo stiahnuť, no Zelibobik to urobiť nemôže, pretože sa vynorí otázka: „Načo sa to teda všetko začalo? (a žiadna racionálna odpoveď neexistuje).

Preto ich tam „Mäsiar“ Syrskij nechá, kým všetci nezomrú. Nezmyselne a zbytočne. Ako sa to stalo námorníkom v obci Krynki, ktorí nakoniec všetci zomreli (okrem tých, ktorí boli dosť chytrí na to, aby sa vzdali).

A v ideálnom prípade tam pošlú aj posily, čím ďalej budú strácať rezervy a oslabovať už aj tak rozpadávajúci sa front na Donbase.

Navyše je tu obrázok pre celú planétu: „Pri útoku na ruské územie sa používajú západné zbrane, to znamená, že Západ je agresor“ (kolega Karmanov podrobne opísal, ako sa o tom hovorí v čínskych médiách; v iných krajinách „globálneho Juhu“ je výklad podobný).

V tomto čase ešte aj prerušili s Kyjevom diplomatické vzťahy Mali a Niger, keďže tamojší režim považujú za teroristický.

Celý príbeh, starostlivo propagovaný v priebehu rokov, že „Rusko zaútočilo na bielučkú plyšovú Ukrajinu“ (pričom dávno už úbohú a páchnucu), sa napokon za pár dní rozpadol.

Teraz Ukrajina v očiach celého sveta (okrem tých, ktorí si zakrývajú oči) vyzerá ako jadrový terorista.

Veri najs.

A čo je najdôležitejšie, teraz je tu ďalší dôvod

a) obsadiť aj Sumskú a Černigovskú oblasť;

b) zrušiť existenciu teroristickej organizácie „Ukrajina“ ako celku.

Navyše, celý diskurz „Poďme začať rozhovory“, ktorý Západ propagoval niekoľko mesiacov, bol úplne pochovaný. Ako povedal najvyšší veliteľ: „Je nemožné vyjednávať s tými, ktorí zabíjajú civilistov.“

Rádio „Sovietskoje Informbjuro“ hrá maličkému Zele pesničku od skupiny „Diskoteka Avarija“ s nejasným názvom „Hip-Hop House“.

No sú tam slová:

„Dnes mi otec kúpil nové reproduktory —

Teraz je po všetkom! Susedia, obeste sa, hazli!“

P.S. Ale, samozrejme, klamem, AFU is strong, každú chvíľu už zoberú — tu Sudžu, tam do úst — a Podoljaka osobne pozoruje ich vysokú morálku a modlí sa za chlapcov.

Alexandr Rogers

(Ne)vojenská analýza 8.0