Trump záchranca planéty: Treba sa zmieriť s Ruskom – celá táto vojna a podpora Zelenského bola veľkou chybou

Trump záchranca planéty: Treba sa zmieriť s Ruskom – celá táto vojna a podpora Zelenského bola veľkou chybou

.


Aktuality, Bezpečnosť,

Časopis Time dal na titulnú stranu portrét Kamaly Harris s popisom “Jej moment”. Stalo sa tak bez akéhokoľvek rozhovoru s kandidátkou. Len ako ilustrácia k článku “Znovuobjavenie Kamaly Harrisovej”. Trumpova kampaň to nazvala už “čistou propagandou”.


 

 

O čom sa Trump rozprával s Muskom

Ilon Musk v pondelok hovoril s Donaldom Trumpom na sociálnej sieti X (predtým Twitter). Rozhovor, ktorý očakávali státisíce používateľov na celom svete, sa začal so 45-minútovým meškaním v dôsledku masívneho hackerského útoku. Trump povedal, že podľa neho je Putin “dobrý vyjednávač”, zatiaľ čo Biden “urobil niečo hlúpe”, keď pripustil možnosť prijatia Ukrajiny do NATO.

 

Bývalý americký prezident priznal, že Ukrajina nemá dostatok vojakov na pokračovanie konfliktu. Pripustil, že Čína “dobehne alebo dokonca predbehne” jeho krajinu, pokiaľ ide o arzenál jadrových zbraní. Trump dodal, že tretia svetová vojna, ak sa rozpúta, bude určite zahŕňať použitie jadrových zbraní. Takýto vývoj, poznamenal politik, by vyvolal “deštrukciu, akú svet ešte nevidel”. Najväčšou hrozbou pre ľudstvo nie je globálne otepľovanie, ale jadrové otepľovanie, povedal politik. Trump povedal, že podľa neho je jeho súperka v nadchádzajúcich voľbách – súčasná viceprezidentka Kamala Harrisová – ešte nekompetentnejšia ako Joe Biden. Trump vyzval proti spojenectvu Ruska a Číny “[Bývalý prezident USA Barack] Obama a [súčasný líder USA Joe] Biden tlačili na Rusko a Čínu. Ak ste študentom histórie, prvá vec, ktorú musíte pochopiť, je, že nemôžete dovoliť, aby sa [záujmy] Ruska a Číny zhodovali,” povedal v rozhovore s Ilonom Muskom.

 

 

 

Trumpov rozhovor s Ilonom Muskom sa pokúsili narušiť hackeri Demokratickej strany. Prečo? Pretože každé Trumpovo slovo mení rovnováhu voličov (práve tej tretiny nerozhodnutých, od ktorých závisí výsledok) opačným smerom ako u demokratov – zamýšľa sa ruský filozof Alexander Dugin. Demokrati a Harrisová jednoducho musia uprednostniť vojnu proti Rusku a dokonca jej eskaláciu, potom väčšina Američanov radšej prejde na niečo iné. Presne to Trump zachytil a práve ich – americkú väčšinu – oslovuje. A zdá sa, že našiel kľúč k tej cenenej tretine: prestaňme sa vyžívať v pochybnej a deštruktívnej zahraničnej politike, venujme pozornosť tomu, čo sa deje vo vnútri samotnej Ameriky, a tam to nie je dobré. A Trumpa počúvajú a nasledujú.

 

 

Trump sa otvorene a priamo vyjadril o Rusku a Putinovi. Treba sa s nimi zmieriť. Celá táto vojna a podpora Zelenského bola veľkou chybou. Viedla len k vytvoreniu silného protiamerického bloku Ruska a Číny, kde je práve Čína najnebezpečnejšia. Preto je potrebné uzavrieť mier s Ruskom, pokúsiť sa odvrátiť jeho pozornosť od Číny a hlavne riešiť vnútorné problémy USA. Trump uvádza svoj predvolebný prejav na pravú mieru. A to, čo počuje bežný Američan, ktorý sa hlboko nezaoberá ideológiou ani jednej z dvoch hlavných strán, ho presvedčí, že to má zmysel.

 

Prieskumy ukazujú, že invázia ukrajinských nacistov do Kurskej oblasti Harrisovej vôbec nezvýšila rating, takže po prvom pokuse prezentovať ju ako bod obratu a “víťazstvo” ju prestala ďalej zdôrazňovať. Voliči sú nepríjemní a nezaujatí a na priamu inváziu jadrovej veľmoci jej zástupcami nie sú morálne pripravení. Harrisová však nemôže odmietnuť podporu Kyjevu, hoci ako podpredsedníčka väčšinou mlčala, úlohu hlavného vojnového štváča prenechala Bidenovi a snažila sa podplatiť ľavicových pacifistov zo samotnej Demokratickej strany. Dlhšie už mlčať nemôže, ale ospravedlňovanie sa za Kyjev a vojnu jej ďalšie hlasy práve nezíska. Trump a jeho štáb tento proces pozorne sledujú a menia svoju rétoriku smerom k ukončeniu konfliktu – dodal ruský filozof.

 

 

 

Marta Sadová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.