Páter Chad Ripperger varuje, že umelá inteligencia sa používa na vytváranie falošných videí na YouTube

Páter Chad Ripperger varuje, že umelá inteligencia sa používa na vytváranie falošných videí na YouTube

Exorcista a teológ páter Chad Ripperger varoval, že kanály na YouTube o ňom vymýšľajú senzačné príbehy a podvodne tvrdia, že majú od neho “oficiálne” informácie.

Páter Chad Ripperger sa v tejto súvislosti vyjadril, že je vraj vraj „v poriadku“. Ripperger vydal v utorok zverejnené vyhlásenie pre denník Spirit Daily, v ktorom vysvetľuje, že kanál YouTube Most Holy Trinity a jeho pridružený kanál Spiritual Messengers zverejňujú videá s jeho menom a fotografiami, používajú hlasy generované umelou inteligenciou a vymýšľajú si príbehy zahŕňajúce nepravdivé tvrdenia, že má “vízie Panny Márie a svätého Michala.”

“Kanál tiež tvrdí, že má odo mňa oficiálne informácie, ale je to úplná nepravda,” povedal otec Ripperger pre denník Spirit Daily. Podelil sa o to, že jeho mediálny právnik už viac ako tri mesiace spolupracuje s YouTube, aby tieto podvodné videá odstránil. Avšak hoci YouTube “pripustil, že ide o zosobnenie a nelegálne konanie,” a videoplatforme bolo oznámené, že kanály používajú obrázky chránené autorskými právami, podľa exorcistického kňaza “odmieta videá stiahnuť,”.

“Dokonca aj keď môj mediálny právnik kontaktoval autora kanála, v podstate ‘mu ukázal prstom’ a slovne ho napadol,” rozprával páter Ripperger. Podľa jeho slov bolo na YouTube zaslaných viac ako 40 žiadostí o stiahnutie týchto videí, ktoré presne nevyjadrujú jeho “teologické myslenie,” a už vôbec nie jeho osobnú skúsenosť.

“S odstupom času sú tvrdenia týchto dvoch kanálov čoraz čudnejšie,” poznamenal. V jednom takomto nedávnom videu sa objavilo bizarné tvrdenie, že páter Ripperger videl v pekle duše “zosobášené” s démonmi. Exorcista poznamenal vo videu zverejnenom na svojom kanáli na YouTube Sensus Traditionis, že tieto kanály “majú tendenciu senzáciechtivým spôsobom prezentovať katolícke učenie, čo robí medvediu službu ľuďom, ktorí hľadajú pravdu.”

video
play-sharp-fill

Žena, ktorá stojí za podvodnými videami, sa naďalej “skrýva(e) za anonymitu,” a má “problém vymazať komentáre, ktoré ju obviňujú” zo “skresľovania” jej vzťahu s otcom Rippergerom, zdieľal ďalej. Ľudí, ktorí majú záujem poznať jeho skutočné myšlienky, odkázal na kanály YouTube Sensus Fidelium,, ktorý zdieľa väčšinu jeho online obsahu, ako aj na jeho vlastný kanál Sensus Traditionis, a katolícke kanály, ktoré prinášajú jeho rozhovory, ako napríklad GabiAfterHours, U.S. Grace Force, Chris Stefanick, Dr. TaylorMarshall, a ďalší.

Pr. Ripperger, psychológ a tomistický filozof, ako aj teológ, je známy svojou obhajobou katolíckej tradície a vynikajúcim kázne a je autorom približne desiatky tradičných katolíckych kníh, vrátane Úvodu do vedy o duševnom zdraví.