Nová správa odhaľuje podporu Kamaly Harrisovej pre odškodnenie za otroctvo a ďalšie šokujúce právne reformy

Nová správa odhaľuje podporu Kamaly Harrisovej pre odškodnenie za otroctvo a ďalšie šokujúce právne reformy

V súvislosti s pokračujúcimi kritikami krajne ľavicového rekordu, ktorý viceprezidentka Kamala Harrisová nazbierala počas svojej kariéry, odkedy nahradila prezidenta Joea Bidena ako predpokladaná kandidátka demokratov na post v Bielom dome, Washington Free Beacon tento týždeň pripomenul verejnosti, že počas svojho pôsobenia v U.S. Senate, Harrisová bola spolusponzorom legislatívy, ktorá by presadzovala širokú škálu radikálnych opatrení v mene “reparácií” za minulé generácie’ zlého zaobchádzania s čiernymi Američanmi’.

Zákon o Komisii pre štúdium a vypracovanie návrhov na odškodnenie Afroameričanov, ktorý Harris v roku 2019 spoluzodpovedal, by mal podľa svojho oficiálneho zhrnutia “preskúmať otroctvo a diskrimináciu v kolóniách a Spojených štátoch od roku 1619 až po súčasnosť a odporučiť Kongresu vhodné nápravné opatrenia”. Táto komisia by “preskúmala 1) úlohu federálnej a štátnej vlády pri podpore inštitúcie otroctva, 2) formy diskriminácie vo verejnom a súkromnom sektore voči oslobodeným otrokom a ich potomkom a 3) pretrvávajúce negatívne účinky otroctva na žijúcich Afroameričanov a spoločnosť.”

Medzi jej návrhmi by malo byť zrušenie zákonov, ktoré “naďalej neprimerane a negatívne ovplyvňujú Afroameričanov ako skupinu, a tých, ktoré udržiavajú pretrvávajúce účinky, materiálne a psychosociálne,” na základe podnetov od “reparačných organizácií, ktoré sa v minulosti zasadzovali za reparačnú spravodlivosť”, okrem iného.

The Free Beacon navrhol, že vzor toho, čo možno od takejto komisie očakávať, možno nájsť v Harrisovej’rodnom štáte Kalifornia, kde vlani podobná komisia odporučila mnohé “reformy”, ktoré by väčšina krajiny považovala za šokujúce.

Kalifornský’návrh “reparácií” zahŕňal platby vo výške 1,2 milióna dolárov za kus dlhoročným černošským obyvateľom, zákaz vstupu príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní vrátane probačných úradníkov na školské pozemky, povinné školské vyučovanie o “rozdiele príležitostí medzi afroamerickými študentmi a ich rovesníkmi” a ďalšie.

Kalifornská komisia tiež odporučila dekriminalizovať močenie na verejnosti, očistiť od dlhov otcov, ktorí neplatia výživné na deti, a zakázať polícii zastavovať vozidlá, ktoré vykazujú neplatnú registráciu, tónované sklá alebo rozbité zadné svetlá.

Kritici tvrdia, že reparácie nesprávne diagnostikujú skutočné zdroje rôznych neduhov, ktorým čelia menšinové skupiny, a nespravodlivo zaväzujú súčasných jednotlivcov k zodpovednosti za minulé krivdy, s ktorými nemajú nič spoločné, v prospech žijúcich príjemcov, ktorí nie sú skutočnými obeťami pôvodných krívd. Mnohí tvrdia, že dlh za americký “prvotný hriech” otroctva bol dávno splatený smrťou 620 000 Američanov v občianskej vojne, po ktorej nasledovalo zrušenie otroctva. 

Harrisová sa však počas svojej kariéry vyjadrovala priaznivo o reparáciách a v roku 2019 vyhlásila: “Mohli by sme diskutovať o tom, čo to je (konkrétna forma reparácií), ale pozrite sa, my’sa pozeráme na viac ako 200 rokov otroctva. My’sa pozeráme na takmer 100 rokov Jima Crowa.”Počas nepokojov Black Lives Matter (BLM) v lete 2020 Harrisová podporilaFond slobody Minnesoty (MFF), aby “pomohla zaplatiť kaucie pre tých, ktorí protestovali na mieste v Minnesote.”Skupina uviedla, že chce “maximalizovať počet ľudí, ktorých môžeme prepustiť z klietok prostredníctvom zaplatenia trestných a imigračných kaucií.” 

MFF neskôr odmietla prezradiť, koľkým presne násilným zločincom pomohla na slobodu napriek tomu, že medzi jej príjemcami bol identifikovaný výtržník obvinený zo streľby na policajtov, odsúdený recidivista a žena obvinená zo zabitia svojho priateľa.

Národné súhrnné prieskumy verejnej mienky podľa RealClearPolitics a RaceToTheWH v súčasnosti naznačujú, že Harrisová tesne predbehla bývalého prezidenta a republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v celoštátnych prieskumoch aj v prognózach volebného kolégia, odkedy nahradila Bidena ako predpokladaného kandidáta demokratov’, hoci sa ešte uvidí, či jej výber daleko-ľavicového guvernéra Minnesoty Tima Walza za svojho protikandidáta zvráti preteky späť v prospech Trumpa’.

Národný konvent Demokratickej strany, na ktorom by mal byť oficiálne nominovaný výber demokratov’ na prezidenta, sa začína 19. augusta v Chicagu.