Pripravuje spravodajský aparát USA verejnosť na ďalšie zasahovanie do volieb?

Pripravuje spravodajský aparát USA verejnosť na ďalšie zasahovanie do volieb?

Agentúra pre kybernetickú bezpečnosť a bezpečnosť infraštruktúry (CISA) spolu s Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) vydali spoločné vyhlásenie, ktorého cieľom je údajne ubezpečiť amerických voličov pred voľbami v roku 2024, že napriek očakávaným útokom na volebné systémy v krajine, ktoré by mohli občanom sťažiť získanie informácií o voľbách, nebudú výsledky volieb ovplyvnené a integrita volieb bude zachovaná.

FBI je zodpovedný za vyšetrovanie a stíhanie volebných zločinov a škodlivých kybernetických aktivít zameraných na volebnú infraštruktúru. CISA zohráva úlohu pri zabezpečovaní volebnej infraštruktúry pred fyzickými a kybernetickými hrozbami.

Spoločné vyhlásenie sa však stretlo so skepticizmom na základe predchádzajúcich úloh oboch agentúr v minulých voľbách a ich účasti na masívnom potláčaní konzervatívnych hlasov v sociálnych médiách.

Nie je teda varovanie možno také, ako sa zdá? Je to pokus o kamufláž — stratégia známa ako “pre-bunking” — pre budúce zasahovanie do volieb, ktoré schvaľuje demokratmi poháňaná washingtonská politická mašinéria — a.k.a, Deep State —, ktorá si chce za každú cenu udržať kontrolu nad Bielym domom a Kongresom?“

“CISA & FBI vydali bulletin, že nadchádzajúce kybernetické útoky môžu ‘zabrániť verejnosti získať včasné informácie’ o voľbách v roku 2024,” napísal konzervatívny komentátor Emerald Robinson na X.

“Tie isté agentúry vám to povedali: Americké’hlasovacie zariadenia nikdy neboli pripojené k internetu,” poznamenal Robinson.

Jeanette Manfra, úradujúca námestníčka ministra pre kybernetickú bezpečnosť a komunikáciu na ministerstve vnútornej bezpečnosti, v roku 2017 povedala Kongresu, že americké’hlasovacie zariadenia “nie sú pripojené na internet.”

Manfra bola zodpovedná za bezpečnosť národného’hlasovacieho systému. Napriek tomu podľa roku 2020 report spravodajskej stanice NBC News tím desiatich expertov na kybernetickú bezpečnosť, ktorí sa špecializujú na hlasovacie systémy a voľby, našiel takmer tri desiatky amerických hlasovacích systémov pripojených na internet.

“Zistili sme, že viac ako 35 (hlasovacích systémov) bolo ponechaných online a stále pokračujeme v hľadaní ďalších,”povedal vtedy pre NBC News Kevin Skoglund, hlavný technický poradca v skupine na podporu bezpečnosti volieb National Election Defense Coalition.

“Stále sme počúvali od volebných úradníkov, že hlasovacie zariadenia nikdy neboli na internete,”povedal Skoglund.“A my sme vedeli, že to nie je pravda. A tak sme sa pustili do pokusu nájsť hlasovacie zariadenia, aby sme zistili, či ich môžeme nájsť na internete, a najmä back-endové systémy, ku ktorým sa hlasovacie zariadenia v okrsku pripájali, aby nahlásili svoje výsledky.”

Dá sa CISA dôverovať?“

“CISA má pracovala s veľkými technologickými korporáciami na umlčaní Američanov od roku 2020,” poznamenal Logan Washburn, ktorý minulý mesiac napísal v The Federalist. “Kongresová správa z jesene minulého roka konštatovala, že sa z nej stala “domáca spravodajská a rečová policajná agentúra”, ktorej správanie je ‘protiústavné.’”

V minulom roku Bidenova administratíva zablokovala zverejnenie dokumentov “odhaľujúcich rozsah, v akom aktéri hlbokého štátu a ich spojenci z tretích strán zasahovali do prezidentských volieb 2020 presadzovaním cenzúry sociálnych médií,” podľa správy portálu Breitbart.

“Zdá sa, že vláda chce najmä zastaviť zverejnenie dokumentov týkajúcich sa Agentúry pre kybernetickú bezpečnosť a bezpečnosť infraštruktúry (CISA) a úzko prepojeného Partnerstva pre integritu volieb (EIP), obidve sú pod intenzívnou kontrolou pre svoje snahy o zasahovanie do volieb v roku 2020,”napísal Allum Bokhari z Breitbart’s.

Bokhari v máji 2023 informoval o americkom Snemovne reprezentantov Výboru pre vnútornú bezpečnosť’vypočúvaní o vládnom’praní “cenzúry” prostredníctvom mimovládnych organizácií a súkromných subjektov:

V období pred voľbami v roku 2020 konzorcium vytvorilo systém, v rámci ktorého mohli štátni aktéri vrátane ministerstva vnútornej bezpečnosti a ministerstva zahraničných vecí podávať “lístky” popri spravodajských článkoch, označovať ich, aby ich platformy Big Tech mohli následne potlačiť alebo k nim pripojiť varovné nálepky.

Okrem tohto očividného prípadu koalície súkromnej a verejnej cenzúry sa EIP zapojil aj do straníckej politiky, keď umožnil Národnému výboru Demokratickej strany, aby prostredníctvom systému podával lístky, ako aj skupinám Common Cause a NAACP, ktoré sú napojené na demokratov.

Správy, na ktoré sa EIP zameral, zahŕňali okrem iného Breitbart News, Fox News, New York Post a Epoch Times, ako aj účty prominentných konzervatívcov Charlieho Kirka, Toma Fittona, Jacka Posobca, Marka Levina, Jamesa O’Keefa a Seana Hannityho na sociálnych sieťach.

Konzorcium často označovalo aj prezidenta Donalda Trumpa, ako aj jeho synov Erica Trumpa a Donalda Trumpa ml.

V apríli si The Washington Examiner všimol prepojenie CISA a potlačenie príbehu New York Post’o laptope Huntera Bidena len niekoľko týždňov pred voľbami, čo malo nepochybne veľký vplyv na výsledok volieb’v prospech ľavičiara Joea Bidena a v neprospech úradujúceho republikána Donalda Trumpa:

14. októbra 2020, niekoľko hodín po tom, ako New York Post uverejnil príbeh založený na opustenom notebooku Huntera Bidena’ktorý Twitter zablokoval pred zdieľaním na internete, oslovilo Centrum pre globálnu angažovanosť ministerstva zahraničných vecí’výskumníkov “dezinformácií”, ktorí stoja za partnerstvom Election Integrity Partnership, spoluprácou medzi univerzitami, ľavicovými think-tankami, spoločnosťami sociálnych médií a U.vlády USA s cieľom zabrániť údajným nepravdivým informáciám na internete v období pred prezidentskými voľbami. Táto pomoc zo strany GEC, úradu zameraného na zahraničie, ktorý republikánski zákonodarcovia vyšetrujú pre jeho väzby na protislovenské projekty v Spojených štátoch, bola podľa interných dokumentov zrejme vďaka pokynom DHS a jeho Agentúry pre kybernetickú bezpečnosť a bezpečnosť infraštruktúry.

Novoobjavená koordinácia podčiarkuje hlavnú úlohu, ktorú CISA, agentúra pod drobnohľadom zo strany GOP v Snemovni reprezentantov pre údajné spolčenie “s Big Tech a ‘dezinformačnými’ partnermi s cieľom cenzurovať Američanov” v roku 2020, zohrala v projekte Election Integrity Partnership alebo EIP. Zdá sa, že CISA aj Alex Stamos, ktorý riadil Stanford Internet Observatory, kanceláriu Stanfordskej univerzity stojacu za EIP, bagatelizovali úlohu CISA’v tomto partnerstve napriek niektorým odvtedy zverejneným záznamom, ktoré naznačujú užší vzťah, než bolo doteraz známe, uviedol Washington Examiner reported.

CISA a FBI: dláždia cestu pre domáce zasahovanie do volieb?

“Do dňa volieb zostáva menej ako 100 dní, preto je dôležité pomôcť dať do súvislostí niektoré incidenty, ktorých svedkom môže byť americká verejnosť počas volebného cyklu a ktoré síce môžu spôsobiť určité menšie narušenia, ale nebudú mať zásadný vplyv na bezpečnosť alebo integritu demokratického procesu,” uviedol hlavný poradca CISA Cait Conley.

“Útoky DDoS sú jedným z príkladov taktiky, ktorú sme v minulosti videli použiť proti volebnej infraštruktúre a pravdepodobne ju uvidíme aj v budúcnosti, ale NEMÔŽU ovplyvniť bezpečnosť alebo integritu samotných volieb. Môžu spôsobiť určité menšie narušenia alebo zabrániť verejnosti získať včasné informácie,” navrhol Conley.

“Je dôležité hovoriť o týchto potenciálnych problémoch už teraz, pretože nekalé subjekty, ako napríklad naši zahraniční protivníci alebo kybernetickí zločinci, by mohli využiť incidenty DDoS (Distributed Denial of Service) na spochybnenie volebných systémov alebo procesov,” povedal Conley.

Vyhlásenie CISA/FBI vyhlásenie naznačuje, že akékoľvek tvrdenia o zmene hlasov po ich’odovzdaní sú klamstvom:

V minulosti kybernetickí aktéri nepravdivo tvrdili, že DDoS útoky narušili integritu hlasovacích systémov, aby zavádzali verejnosť, že ich útok zabráni voličovi odovzdať hlasovací lístok alebo zmení už odovzdané hlasy. FBI a CISA nemajú žiadne správy, ktoré by naznačovali, že útok DDoS niekedy zabránil oprávnenému voličovi odovzdať hlasovací lístok, narušil integritu všetkých odovzdaných hlasovacích lístkov alebo narušil schopnosť včas sčítať hlasy alebo odovzdať výsledky volieb.

Napriek tvrdeniam CISA/FBI správy pozorovateľov prezidentských volieb v roku 2020 v rozhodujúcich štátoch opakovane tvrdili, že hlasy boli v skutočnosti zázračne preklopené od Trumpa k Bidenovi.

Jedna analýza, ktorú sa ľavicoví “fact checkeri” snažili vyvrátiť zistila, že v týchto voľbách bolo odovzdaných viac ako 8 miliónov hlasov navyše, a že Trump v skutočnosti vyhral v dôležitých štátoch Arizona, Georgia, Michigan, Minnesota, Nevada, Pensylvánia a Wisconsin.

“Kongres stále odhaľuje rozsah podrobnej koordinačnej platformy medzi veľkými technologickými platformami a cenzúrnym priemyselným komplexom,” poznamenal republikánsky poslanec Darrell Issa z Kalifornie, ktorý zasadá v justičnom výbore Snemovne reprezentantov, v apríli. “Namiesto podpory slobody slova a slobodného prejavu sa toto partnerstvo venovalo jej odopieraniu tým, ktorým nebolo naklonené.”

Otázky zostávajú: Uľahčili vládne agentúry podvádzanie a klamanie amerického ľudu v roku 2020 s cieľom pretiahnuť Bidena cez cieľovú čiaru? Pripravujú sa na protiústavné dosadenie Kamaly Harrisovej v roku 2024?“