Žena v domácnosti a matka 8 detí z farmy "Ballerina Farm" sa ohradzuje voči tvrdeniu, že je utláčaná

Žena v domácnosti a matka 8 detí z farmy "Ballerina Farm" sa ohradzuje voči tvrdeniu, že je utláčaná

Matka ôsmich detí, farmárka a podnikateľka, ktorá je na internete známa najmä vďaka svojej farme “Ballerina Farm”, obhajovala svoj životný štýl ako niečo, čo plne prijíma, na rozdiel od novinára, ktorý naznačil, že je utláčaná svojím manželom.

Hannah Neelemanová, mormonka a bývalá baletka vydatá za dediča majetku leteckej spoločnosti, sa vo videu na Instagrame zverejnenom 1. augusta podelila o to, že ju “zaskočil” článok, ktorý si vzal na mušku Neelemanovej”manžela a zároveň vykreslil nejednoznačný obraz jej životného štýlu “obchodnej manželky”. 

Žurnalistka Megan Agnewová z britského denníka The Times’nedávno navštívila Neelemanovú a jej rodinu na ich ranči v Utahu, aby zblízka a osobne nahliadla do života internetovej’plagátovej ženy” pre tradičnú ženu v domácnosti. Bývalá baletka má na internete obrovské množstvo priaznivcov, ktorým pomáha jej dokonalý imidž: Je to kráľovná súťaže krásy, ktorá pripravuje lahodné jedlá od základu, dojí vlastné kravy a je obklopená milými, usmievavými deťmi. 

Aj keď sa Neelemanová tešila na rozhovor s Agnewom ako na niečo, o čom si myslela, že pozitívne vykreslí jej pestovaný život, zistila, že uverejnený článok je prešpikovaný nie príliš jemnými narážkami, že Neelemanovej manžel”dominuje nežiaducim spôsobom. 

Jab číslo jedna: Keď Neelemanová Agnewovi zdôraznila, že obaja manželia obetovali svoje túžby, aby mohli žiť svojím súčasným životným štýlom, pričom jej manžel Daniel sa vzdal svojich “kariérnych ambícií,” Agnew naznačil, že namiesto toho sa Hannah v drvivej väčšine podriadila manželovým’túžbam: 

Pozerám sa na tú rozľahlosť a úplne nesúhlasím. Daniel chcel žiť vo veľkej západnej divočine, tak žili; chcel farmárčiť, tak farmárčia; má rád rande raz do týždňa, tak chodia (na tie večery majú opatrovateľku); nechcel mať v dome opatrovateľky, tak žiadne nie sú. Jediný priestor, ktorý bol určený pre Neelemanovú— malú stodolu, ktorú chcela prerobiť na baletné štúdio— sa nakoniec stal školskou miestnosťou pre deti’

Jab číslo dva: Po opise toho, ako Daniel poskytol svoj príspevok, keď Neelemanová odpovedala na otázky pre článok, Agnew napísal: “Zdá sa, že z Neelemanovej nemôžem dostať odpoveď bez toho, aby ju neopravil, neprerušil alebo za ňu neodpovedal buď jej manžel, alebo dieťa. Zvyčajne zvádzam bitku s oceľovými hollywoodskymi publicistami; dnes stojím proti armáde batoliat, ktoré všetky chcú svoju mamu, a manželovi, ktorý si myslí, že vie všetko lepšie.”

Neelemanová sa jasne vyjadrila — ako ukazuje zvukový záznam rozhovoru, ktorý sa odvtedy objavila — že svoj život prijala naplno, bez nátlaku manžela. V podcaste, ktorý Agnew zdieľa, ju počuť, ako hovorí: “Vzdáte sa kúska seba samého. Nemyslím si, že by som to zmenila. Ale Daniel mi povedal: ‘Ak chceš tancovať, choď tancovať.’ Boli sme otvorení všetkému, ale v hĺbke duše som vedela, že chcem vychovávať svoje deti.”

Vzdor tejto skutočnosti Agnewová v článku pri opise popôrodného behu matky’v súťaži krásy napísala: “Bol to vrcholný akt posilnenia, Neelemanová robila, čo chcela, alebo vrcholná demonštrácia útlaku … ? 

A v titulku článku: “Je to posilňujúci nový model ženskosti — alebo úder kladivom na feminizmus?”

Neelemanová vo svojom nedávnom videu vysvetlila, že článok “Šokoval nás a šokoval svet tým, že je útokom na našu rodinu a moje manželstvo, vykresľuje ma ako utláčanú, pričom vinníkom je môj manžel.”

“To nemôže byť’ďalej od pravdy. Nič z toho, čo sme v rozhovore povedali, nenaznačovalo takýto záver, čo ma vedie k presvedčeniu, že zvolený uhol pohľadu bol vopred určený,” povedala a ďalej sa podelila o to, že pre ňu a jej manžela je “prioritou v živote Boh a rodina. Všetko ostatné je až na druhom mieste.”

Na záver povedala: “Robím to, čo mám najradšej: som manželkou, matkou, podnikateľkou, farmárkou, milovníčkou Ježiša a pripravujem jedlá od základu.”

Keď sa online zobrazenia takzvaného životného štýlu “trad wife” (ženy v domácnosti) stávajú čoraz populárnejšími a ženy ich vnímajú ako ašpiráciu, paralelne sa objavilo hnutie odporu feministiek, ktoré tento život opovrhujú ako krok späť pre ženy, aj keď “nevoľníctvo.

Komentátor Brett Cooper vyzdvihol skutočnosť, že po tom, čo zvukový záznam rozhovoru Agnewovej”s Neelemanovou ukázal, že jej “hitovka” nezodpovedá skutočnosti, Agnewová napísala nový článok o “matke z balerínskej farmy”, v ktorom jej rodinu postavila do sympatickejšieho svetla.