"Transrodoví" muži brutálne zraňujú športovkyne a športovým funkcionárom je to jedno

"Transrodoví" muži brutálne zraňujú športovkyne a športovým funkcionárom je to jedno

S rastúcou diskusiou o mužských športovcoch s transrodovou identitou, ktorí sa zúčastňujú na ženských športových podujatiach, sa mnohí komentátori pýtajú: Musí sa niekto zabiť alebo ťažko zraniť, aby sa funkcionári, ktorí prijímajú tieto rozhodnutia, zobudili a uprednostnili bezpečnosť žien pred transrodovou ideológiou?  

Krátka odpoveď? Pravdepodobne. Už sme’boli svedkami toho, ako mužskí súperi vážne zranili ženy, najznámejším prípadom je, keď bojovník MMA “Fallon Fox” (Boyd Burton) rozbil lebku svojej súperke Tamike Brentsovej. Napriek tomu je mužom stále dovolené súťažiť proti ženám v mnohých ligách, podujatiach a súťažiach. V reportáži o Brentovej’rozbitej lebke sa o Burtonovej verne hovorilo ako o “žene.

Morálne som proti našim moderným formám gladiátorských bojov všeobecne a ženským bojovým športom konkrétne, ale nie sú to len tieto športové podujatia, pri ktorých sa ženy ťažko zrania. V septembri 2022 sedemnásťročnú Payton McNabbovú rozbila volejbalová lopta o tvár, keď “transgender” súpera mužského pohlavia udrela do lopty takou silou, že ju odhodila na zem a ona bola v bezvedomí. Lopta sa pohybovala rýchlosťou 70 km/h. 

Ako nedávno uviedol Daily Mail reportáž, “175 cm vysoký transsexuálny hráč po tom, čo ju poslal na zem, od radosti zakričal, uviedla pani McNabb. Rovnako ako ostatní hráči protiľahlého tímu.”Muž bol oveľa vyšší ako ostatní hráči; Paytonová bola 30 sekúnd v bezvedomí “s rukami zopnutými vo vzpriamenej polohe v ‘šerme’.”Pôvodne jej diagnostikovali otras mozgu, traumatické poranenie mozgu, čiastočné ochrnutie na pravej strane, problémy so zrakom a šľahačku. V súčasnosti má 19 rokov a s týmito problémami sa stále potýka. 

Paytonovej’sny o atletike a volejbalovom štipendiu sa skončili; teraz je študentkou komunikácie na Western Carolina University, ale “naďalej má problémy s pohybom pravej strany tela, čo vedie k pravidelnej strate rovnováhy a pádom.”Okrem toho stále trpí úrazom mozgu, v dôsledku čoho potrebuje každý mesiac hodiny doučovania, ako aj viac času na písanie testov. Jej problémy so zrakom, ako aj úzkosť a depresie sprevádzajú jej pokračujúci boj o zotavenie.  

Tento tragický výsledok sa dal predvídať. Ako uviedol Daily Mail poznamenal, “rozsiahla revízia vykonaná minulý rok zistila, že skoré vystavenie testosterónu” u transrodovo identifikovaných mužov “znamená, že majú najmenej osem fyzických a duševných vlastností, ktoré by im mohli poskytnúť výhodu v športe,” vrátane “väčšej svalovej hmoty a hustoty kostí,” väčších pľúc, vyššej hladiny kyslíka v krvi a lepšieho priestorového povedomia. To platí aj roky po “prechode.” Sex Matters nedávno zverejnil tabuľku s podrobným popisom všetkých mnohých rozdielov a výhod medzi mužskými a ženskými športovcami.  

“Medzi nimi je biologický rozdiel, v športe je rozdiel predovšetkým kvôli tomu,” povedal Payton. “Je“nebezpečné, aby obe [pohlavia] súťažili spolu, a jednoducho to nie je v poriadku. Osobne som z toho znechutený. Je to morálne nesprávne a zlé.”Od svojich zranení a čiastočného ochrnutia sa stala aktivistkou v rámci Nezávislého ženského fóra”a jej svedectvo v zákonodarnom zbore Severnej Karolíny v roku 2023 bolo považované za “nástroj” na prijatie zákona zakazujúceho mužom ženské športy. 

Dobrou správou je, že propagácia športovkýň, ako sú Riley Gainesová a Payton McNabbová, je účinná; mnohé jurisdikcie prijímajú zákony na ochranu súkromia žien, ako aj spravodlivosti v ženských’športoch. Zlou správou je, že v tomto procese boli športovkyne nútené vyzliekať sa v šatniach spolu s mužmi; stratili príležitosti, na ktorých roky pracovali v prospech mužov; utrpeli zranenia, ktoré im zmenili život. Práve ženy, ktoré transrodové hnutie odpísalo ako vedľajšie škody, sa stali najhoršou nočnou morou tohto hnutia.