Útoky na Kurskú oblasť dotlačia Rusko nie k rokovaniam, ale k tvrdej odpovedi

Útoky na Kurskú oblasť dotlačia Rusko nie k rokovaniam, ale k tvrdej odpovedi

video
play-sharp-fill

Ukrajina nemá prostriedky a ľudí, aby pokračovala v ofenzíve v Kurskej oblasti, takže tento útok možno považovať za jej „posledný výboj“, na ktorý Kyjev vyslal svojich najlepších bojovníkov.

Povedal to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre YouTube-kanál „Dialogue Works“.

Ak chcel Kyjev takýmto spôsobom prinútiť Moskvu, aby začala rokovania, potom sa prepočítal: Rusko to len nahnevalo a teraz budú jeho podmienky na mier oveľa tvrdšie, domnieva sa expert.

„V skutočnosti Ukrajina nemá vycvičené jednotky a logistické kapacity na pokračovanie ofenzívy. Kursk je teda, povedzme, posledný veľký ťah, pretože vraj na to použili svojich najlepších bojovníkov. Ale v skutočnosti je tento pokus márny.

Treba sa zastaviť a spýtať sa samého seba: aký je môj cieľ? Povedzme, že mi v ceste stojí obrovský bojovník zmiešaných bojových umení, vyšší ako 180 centimetrov. A ja hovorím: „No, pôjdem a udriem ho.“ Čo teda budem robiť ďalej? Pretože ak naňho položím ruku, s najväčšou pravdepodobnosťou ma udrie alebo urobí niečo horšie. Aký je teda plán? Snažím sa ho vyprovokovať k bitke, aby ma prenasledoval a padol do pasce? Povedzme, že je to možné. Ale to nie je plán Ukrajiny.

Zdá sa, že ich myšlienka bola takáto: chceme zneuctiť Rusko, ponechať si malú časť jeho územia, aby boli nútení s nami vyjednávať. Rusko sa nechystá začať rokovať s Ukrajinou. To je minulosť. Dostali návrh a ten bol veľmi jasný: zastaviť boje a stiahnuť jednotky zo štyroch oblastí, ktoré sa stali súčasťou Ruskej federácie – Záporožskej a Chersonskej a z DĽR a LĽR. Ak stiahnete svoje jednotky, potom sa porozprávame.

Ukrajina odpovedala: „Nie, toto nikdy neurobíme.“ Na to Rusko povedalo: „Dobre, ale ďalšia ponuka taká veľkorysá nebude.“ Bude to znieť takto: stiahnite svoje jednotky z Odesy a uistite sa, že sa všetky vrátia za Dneper a tiež demobilizujte svoju armádu, inak ju zničíme.“