DeSantisova administratíva vyšetruje ľavičiarov, ktorí terorizovali kresťanskú rodinu falošnými obvineniami zo zneužívania

DeSantisova administratíva vyšetruje ľavičiarov, ktorí terorizovali kresťanskú rodinu falošnými obvineniami zo zneužívania

Republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis zasahuje v prípade kresťanského vojenského páru, ktorý sa stal obeťou internetovej kampane obťažovania, ktorá viedla k falošným obvineniam zo zneužívania detí.

Projekt slobody rodiny (FFP) vysvetľuje, že JD a Britney Lottovci sa zoznámili počas služby v armáde a po svadbe sa usadili v Lubbocku v Texase. Nakoniec sa spolu so svojimi ôsmimi deťmi vydali na cestu po krajine a svoje cesty počas domáceho vzdelávania zaznamenávali na Instagrame. 

Jich účet American Family Road Trip získal na popularite, ale s podporou prišli aj anonymní online kritici, najmä z diskusného fóra Reddit s názvom FundieSnarkUncensored, ktoré sa venuje vitriolu voči konzervatívnym kresťanom.

Dňa 29. apríla tohto roku, keď sa zdržiavali na Floride a plánovali cestu do Georgie, si všimli znepokojujúce komentáre, v ktorých sa tvrdilo, že ich týždňové dieťa Boone má “silné spáleniny od slnka, je letargický a má žltačku.” Po vymazaní komentára pokračovali na druhý deň ráno v ceste, až kým nedostali telefonát od floridského úradu na ochranu detí (CPS).

Prehliadka FundieSnarkUncensored odhalila, že členovia skupiny otvorene diskutovali o tom, ako rodinu nahlásiť úradom, a dokonca určili ich fyzickú polohu, aby zistili, kam majú obvinenia poslať.

Pracovníčka CPS “doslovne citovala z komentára na Instagrame, ktorý Britney videla predtým,” a vysvetlila, že jej telefónne číslo získali po vykonaní sociálnej kontroly, kde sa nachádzal rodinný’RV. “Vyšetrovateľ sa počas hovoru, ktorý sa skončil bez potreby ďalších krokov, zdal byť chápavý”FFP pokračuje, ale neskôr v ten deň JD zmeškal hovor z Walton County, Florida’Department of Children & Families (DCF), po ktorom nasledovala varovná textová správa s hrozbou vydania celoštátneho “príkazu na prevzatie do starostlivosti”, ak sa správa nevráti.

Čítajte: Vojenská rodina žaluje nemocnicu v DC, ktorá im odobrala autistického syna, ‘transformovala’ ho bez ich súhlasu

Odvolali sa na texaskú organizáciu FFP, ktorá im našla právnika na Floride a dohodla stretnutie s DCF v neďalekej nemocnici. To nakoniec zistilo, že s deťmi sa nezaobchádza zle, ale nie skôr, ako deti vystrašilo policajné auto, ktoré za nimi zastavilo s blikajúcimi svetlami. Prípad bol uzavretý bez ďalšieho ohrozenia rodiny, ale krajne ľavicoví redditori pokračovali v prenasledovaní a polícia aj zdravotnícky personál vyjadrili šok, že situácia vôbec zašla tak ďaleko.

Vo štvrtok hovorca DeSantisu Bryan Griffin povedal The Daily Wire, že “[u]talizovanie vládnych subjektov s cieľom podávať falošné správy alebo obťažovať iných je neprijateľné a bude postúpené orgánom činným v trestnom konaní na vyšetrovanie a nakoniec na trestné stíhanie.”

Floridský úrad DCF dodal, že hoci je “povinný vyšetriť všetky obvinenia zo zneužívania, zanedbávania alebo opustenia s cieľom zaistiť bezpečnosť detí,” platí aj to, že “[f]alšie oznámenia sa oznamujú orgánom činným v trestnom konaní na účely vyšetrovania a trestného stíhania. Podanie nepravdivého oznámenia je trestným činom s právnymi dôsledkami, ako sa uvádza v 39.205, F.S., a je tiež odčerpávaním zdrojov ministerstva určených na ochranu detí pred zneužívaním a vykorisťovaním.” Agentúra potvrdila, že orgány činné v trestnom konaní teraz vyšetrujú falošné obvinenia.

V e-mailovom vyhlásení “tlieskajúcom” DeSantisovej administratíve viceprezident FFP Jeremy Newman vyhlásil, že “čas na zodpovednosť a reformu služieb na ochranu detí v Spojených štátoch už dávno nastal. Príbeh rodiny Lottovcov je len najnovším príkladom dlhého radu poburujúcich a nespravodlivých prípadov v celej krajine, keď sa štátna’agentúra na ochranu detí stala zbraňou a obrátila sa proti nevinnej a nenápadnej rodine.”