V argentínskej katedrále sa má záhadným spôsobom zjavovať vyobrazenie Panny Márie –

V argentínskej katedrále sa má záhadným spôsobom zjavovať vyobrazenie Panny Márie –

16. augusta 2024  


Krátke správy

Už od roku 2011 býva v Sanktuáriu Panny Márie Lurdskej v Argentíne nevysvetliteľne pozorovaná trojrozmerná postava Panny Márie. Obraz pripomína hologram. Žiadna socha pritom na mieste nie je prítomná. Návštevníci hovoria, že dokonca vidia záhyby na jej šatách!

Videonahrávka zázračného výjavu:

video
play-sharp-fill

Od postavenia kaplnky v roku 1927 sa vo výklenku nachádzala socha Panny Márie. V roku 2011 sa kňaz rozhodol sochu dočasne odstrániť, aby ju obnovil. Keď však raz vošiel a pozrel sa na oltár od vchodu do kaplnky, uvidel takmer dokonalú postavu Panny Márie na mieste, kde predtým bývala socha. Keď však podišiel hlbšie do vnútra kostola, obraz sa vytratil.

Každý, kto navštívi kaplnku, môže dodnes obraz vidieť!

Argentínska tlačová agentúra AICA uviedla, že podľa bosých karmelitánov zo svätyne Panny Márie Lurdskej zjavovanie sa obrazu Preblahoslavenej Panny Márie zatiaľ nemá žiadne racionálne vysvetlenie“.

Boží ľud si to musí vykladať ako znamenie na zvýšenie a prehĺbenie kresťanskej viery. Ľudia sa musia opäť obrátiť k Bohu a byť účastnými na živote Cirkvi,“ vyjadrili sa karmelitáni.

Zdroj: snímka obrazovky / youtube.com, Amapacoan Gaia

Socha, „ktorá tam v skutočnosti nie je“, ako hovoria miestni, sa nachádza v meste Alta Gracia, v argentínskej provincii Cordóba. Podľa tlačovej agentúry AICA to, čo je vidieť, nie je len plochý obraz, ale skôr reliéf, trojrozmerný obraz so záhybmi na odeve. Nejde ani o psychologickú ilúziu vyplývajúcu z prehnanej oddanosti niektorých pútnikov.

Každý, či už veriaci alebo nie, to vidí. Okrem toho sa výjav zobrazuje na fotografiách, ktoré sú na mieste urobené. Zaujímavým faktom je, že obraz je jasne viditeľný od vchodových dverí kostola a potom sa stráca, keď sa človek pomaly blíži k oltáru.

Arcidiecéza sa k úkazu nikdy oficiálne nevyjadrila, no podľa neoficiálnych vyjadrení je „všetko stále rovnaké. Zobrazenie je možné vidieť rovnako ako v prvý deň alebo aj lepšie, o niečo lepšie.

MG

Zdroj: ChurchPop, Catholic News Agency, ilustračný obrázok, zdroj – snímka obrazovky / youtube.com, Amapacoan Gaia

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)