Pro-LGBT nezisková organizácia GLAAD platila za honosný životný štýl generálneho riaditeľa, čím pravdepodobne porušila pravidlá daňového úradu: správa

Pro-LGBT nezisková organizácia GLAAD platila za honosný životný štýl generálneho riaditeľa, čím pravdepodobne porušila pravidlá daňového úradu: správa

Výkonný riaditeľ významnej neziskovej organizácie LGBTQ+, ktorej cieľom je zabezpečiť propagáciu homosexuality a transgenderizmu v televízii, filmoch, tlači a online médiách a ktorá agresívne trestá tých, ktorí sa jej diktátu vzpierajú, si zrejme žije požitkárskym a extravagantným životným štýlom financovaným z darov.

Organizácia GLAAD je zároveň mediálnym strážcom a presadzovateľom LGBTQ+. V roku 2021 zohrala GLAAD významnú úlohu pri vyvíjaní nátlaku na Facebook, aby natrvalo zakázal LifeSiteNews kvôli jeho pravdivému spravodajstvu týkajúcemu sa LGBTQ+ problematiky, pričom ako zámienku použila LifeSiteNews’ spravodajstvo o tyranských vládnych’výlukách COVID-19 a politike očkovania.

V posledných rokoch GLAAD sústredila veľkú časť svojej pozornosti na presadzovanie transrodových “práv,” vrátane kontroverzných monštruóznych zásahov pre transrodové deti. GLAAD tiež otvorene podporuje účasť chlapcov a mužov, ktorí sa identifikujú ako ženy, na dievčenských  a ženských  športových súťažiach a tvrdí, že zakazovať mužom účasť na ženských  športoch je “nebezpečné. 

Podľa rozsiahlej New York Times exposé zverejnenom vo štvrtok, šéfka GLAAD Sarah Kate Ellis’ výdavkové návyky pravdepodobne porušili pravidlá IRS, ako aj vlastné zásady spoločnosti.

Rôzne médiá opísali zistenia NYT’ako všetko od “odstrašujúcej správy” až po prejav “nehoráznej chamtivosti LGBT charity.”

The Times preskúmal správy o výdavkoch, účty od januára 2022 do júna 2023, ako aj daňové priznania, audítorské správy a ďalšie finančné dokumenty, ktoré odhalili vzor nadmerných, extravagantných výdavkov Ellisa a ďalších pracovníkov GLAAD, a to všetko na účet ich darcov’.

Ellisová, lesbička, ktorá je ‘vydatá’ za ženu, zistila, že:

Nielenže denník Times podrobne skúmal Ellisovej’ štedré míňanie na účet jej darcov’, ale aj veľkorysý platový balík, ktorý jej bol poskytnutý v jej pracovnej zmluve z roku 2022.

Ellisová dostáva základný plat 441 000 dolárov, pričom bonusy sú viazané na jej výsledky v získavaní finančných prostriedkov, ktoré jej môžu priniesť až 1,3 milióna dolárov ročne. Keď v roku 2022 obnovila zmluvu, dostala bonus 150 000 dolárov za podpis zmluvy a má prisľúbených 225 000 dolárov “rozlúčkový oceňovací bonus”, ktorý”zinkasuje na konci svojho pôsobenia v roku 2027.

“Takéto výhody, luxusné služobné cesty a veľké platové balíky by mohli byť v neziskovej spoločnosti bežné. Podľa právnych expertov sú však nevhodné pre neziskovú organizáciu s približne 60 zamestnancami, ktorá výmenou za oslobodenie od federálnych a štátnych daní musí zabezpečiť, aby odmeňovanie vedúcich pracovníkov bolo primerané a v súlade s poslaním charitatívnej organizácie a zámermi darcov,” napísala vo svojej šokujúcej správe novinárka NYT Emily Steelová.

Výdavky manažérov GLAAD’sú zjavne v rozpore aj s vlastnými pravidlami organizácie, v ktorých sa v období, ktoré NYT skúmal, uvádza, že všetci zamestnanci lietajú ekonomickou leteckou dopravou, používajú verejnú dopravu vždy, keď je to možné, a obmedzujú náklady na minimum.

“Niektorí zamestnanci GLAAD boli rozrušení, keď sa stretli s fotografiami vedúcich pracovníkov’ z ciest po svete na Instagrame a keď sa rozšírilo, že pani Ellisová často lietala prvou triedou — najmä preto, že zamestnanci uviedli, že čelili kontrole kvôli menším porušeniam zásad skupiny’ o výdavkoch, ” spomína Steelová. “Jeden zamestnanec, ktorý si dal do nákladov šálku kávy, bol podľa bývalého zamestnanca pokarhaný za to, že odčerpal peniaze z cieľa L.G.T.B.Q. a musel ich GLAAD vrátiť.”

Ellis’ model výdavkov je “potenciálne zneužívanie charitatívnych prostriedkov, ktoré by bolo prekvapujúce a urážlivé pre mnohých ich darcov,” podľa Michaela Westa, právnika New York Council of Nonprofits. “Zdá sa, že sa mohla dostať do pasce excesov.”

Plat a výhody, ktoré Ellisová dostáva, vyzerajú “oveľa viac ako platový balík riadiaceho pracovníka ziskovej organizácie a menej ako platový balík osoby riadiacej charitatívnu organizáciu,” povedal Brian Mittendorf, profesor podnikania na Štátnej univerzite v Ohiu, ktorý sa špecializuje na účtovníctvo neziskových organizácií.

“Je to pomerne štedrý balík,”povedal pre NYT David Samuels, právnik, ktorý predtým pomáhal dohliadať na organizácie oslobodené od daní v kancelárii newyorského generálneho prokurátora”  “Je to správne a primerané použitie majetku charity”?”

Kým GLAAD zbiera malé dary od individuálnych prispievateľov, organizácia má aj veľké objemové financovanie od celého radu známych organizácií, ktoré súhlasia s propagáciou homosexuality a transgenderu zo strany GLAAD’.

K jej hlavným firemným “partnerom” patria spoločnosti The Walt Disney Company, Netflix, P&G (Procter & Gamble), Comcast/NBC Universal, Frito Lay, Sony Music a Sony Pictures, Hyundai, Amazon Studios, Delta Airlines, Kellogg’s, American Express, DOW, Coca-Cola a NBA a WNBA.

“Naša práca nebola nikdy naliehavejšia, pretože komunita LGBTQ je vystavená čoraz väčším útokom,” Ellis trvá na tom vo vyhlásení pre The Daily Mail.

“Politici, extrémisti a dokonca aj mainstreamové médiá podkopávajú naše úsilie o rovnoprávnosť a presadzujú nebezpečné naratívy o našej komunite,” povedala Ellis.

“Neprestaneme”bojovať za prijatie,” sľúbila.