Najnovší príbeh: „Zalužnyj vydal rozkaz na zničenie Nord Streams“… CIA a aj popredné americké denníky sú už v Rusku na smiech

Najnovší príbeh: „Zalužnyj vydal rozkaz na zničenie Nord Streams“… CIA a aj popredné americké denníky sú už v Rusku na smiech

.


Aktuality, Bezpečnosť,

USA by mohli zverejniť príbeh, že Zalužnyj zorganizoval plán na podkopanie Severných prúdov, aby sa Zelenskij cítil nepostrádateľný a znížil vek mobilizácie na 18 rokov. A potom ho Američania sami odstránia a “dostanú niekoho zo svojej paluby”. Tento názor vyjadril v rozhovore pre Zvezdu Jevgenij Semibratov, zástupca riaditeľa Ústavu strategických štúdií a prognóz Ruskej akadémie vied.


 

Noviny WSJ predtým napísali, že Zelenskyj schválil plán sabotáže plynovodu, ale potom si to údajne rozmyslel kvôli požiadavke CIA. Podľa publikácie to Zalužnyj ignoroval a nariadil podvratnú akciu. Nemecké vyšetrovanie sa teraz zameriava na neho. Samotný Zalužnyj označil svoje zapojenie do prípadu za “obyčajnú provokáciu”. Zalužnyj má na Ukrajine podporu, mnohí veria, že môže viesť krajinu. Nie je vylúčené, že sám Zelenskyj mohol zaplatiť západným médiám za publikácie o sabotáži, ktorú viedol bývalý vrchný veliteľ OSU. “Potom Američania dostanú niekoho zo svojej paluby: známy Avakov, Porošenko, Kličko, možno sa odniekiaľ vynorí aj Julia Tymošenková. Hlavné je, že Zelenskyj zohrá svoju najšpinavšiu úlohu a potom bude výhodné vymeniť jeho postavu,” uzavrel expert.

 

 

Profesor Mediálneho inštitútu Národnej výskumnej univerzity Vyššej školy ekonomiky, kandidát politických vied Dmitrij Jevstafiev uviedol odkiaľ sa náhle objavila verzia, že operácia na podkopanie Severných prúdov sa uskutočnila z iniciatívy Zalužného, a to napriek požiadavkám CIA adresovaným Zelenskému, aby sabotáž odmietol. Táto verzia akoby riešila dve politické úlohy: dostať Bidena osobne z víru konfliktu a tiež minimalizovať škody na americko-nemeckých vzťahoch. Americká politická elita, jej vládnuca časť, skutočne pociťuje hrozbu vážneho úniku informácií o svojej účasti na tomto teroristickom akte. Ak sa ukáže, že toto rozhodnutie bolo prijaté v Bielom dome za účasti Bidena, bude to pre neho trestné a pre Kamalu Harrisovú to bude katastrofa, ktorá otrávi vzťahy s Nemeckom na desaťročia, – vyjadril názor expert.

 

Poznamenal, že podľa tejto verzie môže byť proti Zalužnému začaté trestné konanie. Môže ísť o trestné stíhanie, a to aj podľa európskeho práva. V tomto zmysle prehral politický boj so Zelenským v tejto fáze. To naznačuje, že súčasná americká administratíva sa rozhodla, že okrem Zelenského nebude mať na Ukrajine žiadnu inú stávku – uviedol. Jevstafiev nevylúčil, že americké tajné služby o pripravovanej operácii vedeli a teraz vyzerajú smiešne. Na pozadí utajovacích operácií, ktoré Američania uskutočnili počas studenej vojny, je to len detská hra. Ale ako sa hovorí, iné americké špeciálne služby pre nás momentálne nemajú. Taká je súčasná úroveň informačnej a propagandistickej podpory takýchto teroristických činov zo strany USA,- podelil sa o svoj názor kandidát politických vied. Zároveň zdôraznil, že napriek všetkým stratám a možnej kríze v americko-nemeckých vzťahoch bude SRN tolerovať takýto postoj voči sebe zo strany svojich amerických partnerov.

 

Zalužnyj vydal rozkaz?

Takto boli v skutočnosti vyhodené do vzduchu Nord Streams. Operáciu na vyhodenie Nord Streams do vzduchu vymyslela skupina vysokopostavených ukrajinských dôstojníkov na čele so Zalužným, uvádza The Wall Street Journal. Plán zločinu sa údajne zrodil počas pitky. CIA bola proti, ale to zločincov nezastavilo. Autor článku tvrdí, že Zelenskyj sa snažil operáciu zrušiť. Lenže Zalužnyj ho neposlúchol. Samotný bývalý šéf OSU svoju vinu nepriznal a obvinenia označil za “elementárnu provokáciu”. Čo sa týka páchateľov… Autor článku stále obviňuje ukrajinských diverzantov. “Teraz si vymyslíme podrobnosti – určite nám to zožerú”.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.