Plánované rodičovstvo zatvorí 4 zariadenia v New Yorku kvôli "finančným a politickým problémom

Plánované rodičovstvo zatvorí 4 zariadenia v New Yorku kvôli "finančným a politickým problémom

Na základe rozhodnutia spoločnosti Planned Parenthood bude v štáte Empire State menej potratových zariadení.

Planned Parenthood of Greater New York vo svojom rozhodnutí zatvoriť potratové zariadenia v mestách Goshen, Amsterdam, Cobleskill a Staten Island uvádza “komplikované finančné a politické problémy”.

Tieto štyri centrá podľa všetkého ponúkajú len nebezpečné potratové tabletky, a nie takzvané “chirurgické potraty”, ako vyplýva z prehľadu webovej stránky spoločnosti Planned Parenthood”na LifeSiteNews. Podľa pro-potratového inštitútu Guttmacher bolo v roku 2020 vykonaných viac ako 100 000 potratov. “V roku 2021 bolo v New Yorku vykonaných 59 616 potratov na obyvateľoch štátu,” uvádza pro-life inštitút Charlotte Lozier.

Planned Parenthood tiež oznámila, že pozastaví vykonávanie neskorých potratov po 20. týždni kvôli nákladom na “služby liečby bolesti hlbokou sedáciou.”

The New York Times uviedol, že neskoré potraty predstavujú “menej ako 2 percentá” potratov vykonaných spoločnosťou Planned Parenthood of Greater New York. “Významná časť interrupcií v New Yorku sa uskutočňuje na klinikách Planned Parenthood, ktoré vlani zaznamenali 30 000 návštev interrupcií v celom štáte,” The Times reportovali, parafrázujúc hovorcu.

Predajca potratov obvinil z rozhodnutia zatvoriť niektoré zo svojich zariadení, ktoré zabíjajú nevinné predčasne narodené deti, rastúce náklady a výpadok úhrad poisťovní.

“Newyorský“ekosystém prístupu k potratom je dotlačený na hranicu možností,”napísali začiatkom júla generálni riaditelia pobočiek Planned Parenthood v New Yorku. “Okrem inflácie sa poskytovatelia sexuálnej a reprodukčnej zdravotnej starostlivosti a systémy podpory pacientov boria so zložitými výzvami: zotavenie z pandémie, nedostatok personálu na národnej úrovni, nedostatok poskytovateľov interrupčnej starostlivosti vo vidieckych regiónoch štátu’a nepriateľské politické prostredie, ktoré zvyšuje dopyt po interrupčnej starostlivosti,” napísali generálni riaditelia.

“Neprekvapuje, že postoj poisťovní’k reprodukčnej zdravotnej starostlivosti sa nezmenil, takže mnohí poskytovatelia musia absorbovať astronomické náklady na starostlivosť o svojich pacientov,” napísali predajcovia potratov v názore pre NYN Media. Tlačová správa citovala tento názorový článok pri vysvetľovaní dôvodov na zatvorenie zariadení.

Výkonná riaditeľka spoločnosti Planned Parenthood of Greater New York Wendy Starková “potvrdila, že manhattanská klinika plánuje 3. septembra prestať poskytovať interrupcie po 20. týždni tehotenstva,” podľa New York Times. Zariadenie však môže obnoviť brutálne zákroky.

Potraty sú v súčasnosti legálne počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva. “Po 24. týždni je potrat povolený, ak váš lekár rozhodne, že váš plod nie je životaschopný alebo je ohrozený váš život, fyzické zdravie alebo duševné zdravie,”podľa generálneho prokurátora”úradu. To prakticky umožňuje interrupciu kedykoľvek, keďže každý lekár môže jednoducho vyhlásiť, že žene zrejme hrozí depresia alebo úzkosť, ak bude pokračovať v tehotenstve. Lekárski odborníci však potvrdili, že priamy potrat nie je nikdy skutočne potrebný.

Konzervatívny komentátor Jordan Boyd poznamenal, že médiá budú ignorovať existenciu neskorých potratov, okrem prípadov, keď to zapadá do propotratovej agendy.

The New York Times “sa snažili ubezpečiť čitateľov, že interrupcie po polovici tehotenstva sú zriedkavé, tvoria ‘menej ako 2 percentá’ zariadení newyorského plánovaného rodičovstva’”, napísal Boyd na The Federalist.

“Článok je však zjavne zameraný na vyvolanie sympatií a ďalších 13 miliónov dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov pre newyorské plánované rodičovstvo a ‘30 000 potratových návštev’, ktoré tieto zariadenia ročne absolvujú, ” dodala.

“Ochota NYT pripustiť, že k neskorým potratom skutočne dochádza, je v silnom kontraste s tým, ako korporátne médiá’sledujú potraty v druhom a treťom trimestri,” napísala Boydová. Citovala vyhlásenia Planned Parenthood Action, ktorá tvrdí, že “neskoré potraty” sú “vymyslenou frázou” od pro-life aktivistov. Kritizovala aj diskusné príspevky, ktoré tvrdia, že neskoré potraty sú zriedkavé a len z “lekársky nevyhnutných” dôvodov.

“Túto lož ľahko vyvrátia nielen údaje, ktoré ukazujú desaťtisíce detí každoročne príde o život v dôsledku neskorého potratu, ale aj priaznivé’spravodajstvo korporátnych médií o potratových zariadeniach, ktoré vykonávajú popravy detí až do ich narodenia,”uzavrel Boyd.

New York ide na potraty naplno, ustanovuje sa ako ‘bezpečný prístav’

V roku 2019 podpísal vtedajší guvernér Andrew Cuomo zákon, ktorý legalizuje potraty počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva vrátane až do momentu narodenia. V zákone vyhlásil, že ženy majú “základné právo na prístup k bezpečnému a legálnemu potratu.” Potom nakázal, aby bolo One World Trade Center osvetlené ružovou farbou.

Cuomova’nástupkyňa Kathy Hochulová pokračovala v programe plánovaného rodičovstva.

Po zrušení rozsudku vo veci Roe v. Wade v roku 2022 Hochulová oznámila, že jej štát bude 35 miliónov dolárov na zabezpečenie “bezpečného prístavu” pre potraty, ako predtým o tom informoval LifeSiteNews.

“Chystáme“sa na príval ľudí. Vyhlásila som to za náš bezpečný prístav,” Hochulová povedala pre MSNBC v júni 2022.

“Tu máme Sochu slobody, ktorá víta ľudí, ktorí sú utláčaní. Ženy, ktoré nemôžu dostať základné právo kontrolovať svoje telo alebo podstúpiť interrupciu,”povedala ďalej. “Sú utláčané. Sú tu vítané v štáte New York.”

Generálna prokurátorka štátu New York’Letitia Jamesová tiež využila svoj úrad na to, aby slúžila záujmom potratového priemyslu’a vyhrážala sa pro-life tehotenským centrám za reklamu na potratové tabletky na zvrátenie potratu, ako predtým informovala LifeSiteNews.