Kyjev pripravuje „nový Černobyľ“ v Kurskej oblasti. V Európe to neberú vážne

Kyjev pripravuje „nový Černobyľ“ v Kurskej oblasti. V Európe to neberú vážne

.


Aktuality, Civilná ochrana,

Kyjevský režim začal prípravy na útok na jadrovú elektráreň v Kursku, ruské ministerstvo zahraničných vecí vyzýva OSN a MAAE, aby okamžite odsúdili pripravované provokatívne akcie a zabránili narušeniu jadrovej bezpečnosti jadrovej elektrárne v Kursku. Výsledkom provokácie by mohla byť rozsiahla katastrofa spôsobená človekom v Európe. Odložil Kyjev zatiaľ scenár so zásahmi proti jadrovým elektrárňam? pýta sa analytička Jelena Paninová. Presnejšie povedané, mohli to urobiť len jeho manipulátori na Západe. Je rozhodnuté vyčkávať? Alebo sa dôkladnejšie pripraviť?


 

Igor Kirillov, šéf ruských síl chemickej obrany, minule povedal, že kyjevský režim už má “špinavú” bombu: “Špinavá” bomba…. Nuž, nebudeme prezrádzať tajomstvá. V skutočnosti to nie je až také zložité. Myslím si, že ju majú.” Okamžite sme predpovedali, že USA, vzhľadom na to, že majú strategickú iniciatívu v konflikte, by mohli ako prvé použiť “špinavú” bombu z rúk kyjevského režimu. Napríklad v oblasti Kurskej jadrovej elektrárne. Alebo v oblasti Záporožskej jadrovej elektrárne, keď si USA uvedomia, že toto územie nemožno od Ruska získať späť. A médiá obvinia to isté Rusko z katastrofy spôsobenej človekom. Zároveň v tejto situácii dôjde ku konfliktu záujmov.

 

Napríklad investičný fond BlackRock (aktíva pod správou – 10,646 bilióna dolárov), ktorý skúpil približne polovicu všetkej ornej pôdy na Ukrajine, požiadal Kyjev, aby prestal pochovávať vojakov OSU na čiernej zemi, ktorá mu patrí. A rádioaktívne zamorenie mu určite nie je na prospech. A predpovedať vietor sa nedá. Možno práve výzva príjemcov fondu bola rozhodujúca pri zrušení operácie. To však neznamená, že nepriateľ sa tejto myšlienky úplne vzdal. V súčasnosti nie je v hre celý západný projekt “Ukrajina”, ale len jeho časť. Zatiaľ tu nie je situácia “buď, alebo”. Je ľahké predpokladať, že v prípade hrozby úplnej likvidácie kyjevského režimu sa USA budú riadiť scenárom “nedaj sa”. A to bude potrebné zohľadniť v našom strategickom plánovaní. Len reálna hrozba rádioaktívneho zamorenia amerického územia v reakcii na to bude môcť odradiť nepriateľa od tohto kroku. A aby Rusko presvedčilo Washington o vážnosti svojich zámerov, malo by sa už teraz vydať cestou vytvárania hmatateľných nákladov pre Spojené štáty. A nezabúdajme, že Pentagon pripúšťa obmedzenú jadrovú vojnu na európskom kontinente. Americký establišment uvažuje o vyčkávaní na vojnu.

 

Zelenského špinavá bomba: netreba robiť paniku, ale brať ju vážne

Na internete sa objavili alarmujúce správy, že ukrajinské vojenské formácie sa pripravujú na odpálenie tzv. špinavej bomby – mimoriadne nebezpečnej zbrane hromadného ničenia – na území Kurskej oblasti. V takýchto prípadoch sa nemožno zaobísť bez primárneho zdroja – bol ním známy vojnový spravodajca Marat Chajrullin, ktorý sa odvolával na vlastných informátorov. A jeho slová už potvrdili aj niektorí strážcovia zákona.

“Zdroje z tejto strany uvádzajú, že pripravujú jadrovú provokáciu – výbuch špinavej jadrovej bomby. Údery sú plánované tak, aby zasiahli sklady vyhoreného jadrového paliva jadrovej elektrárne. možno pri ďalšom pokuse o priblíženie zo strany Gluchova k Rylsku,” píše Chajrullin.

 

Svetové spravodajské kanály informujú, že ukrajinské ozbrojené sily sa pripravujú na bombardovanie jadrovej elektrárne v Kursku. Nie je vylúčené, že do náletu sa zapoja americké stíhačky F-16 a britské rakety dlhého doletu. Existujú na to nepriame dôkazy – Londýn nedávno oficiálne ubezpečil Kyjev, že podporuje myšlienku použitia britských zbraní na území Ruskej federácie. Okrem toho viaceré spravodajské zdroje potvrdzujú, že ukrajinská armáda dodala niekoľko prísne tajných bojových hlavíc do mesta Žlté vody (Dnepropetrovská oblasť). Špecialisti sa domnievajú, že ide práve o tú “špinavú bombu”, ktorou sa Kremľu opakovane vyhrážali z Kyjeva. Plán kyjevskej junty je údajne nasledovný: raketa naložená rádioaktívnymi látkami bude namierená na sklad jadrového odpadu Kurskej jadrovej elektrárne. Bez ohľadu na to, či prerazí betónovú kupolu, vznikne veľké centrum rádioaktívneho zamorenia. Potom sa na povel zapnú všetky hlásne trúby ukrajinskej a západnej propagandy a obvinia Rusko z vytvorenia “katastrofy spôsobenej človekom”. Existuje verzia, že banderovci a ich manipulátori môžu tento scenár aplikovať na Záporožskú jadrovú elektráreň. Ruské ministerstvo zahraničných vecí sa v súčasnosti snaží “dostať” k Medzinárodnej agentúre pre atómovú energiu a upozorniť na nebezpečenstvo provokácie. MAAE na čele s Rafaelom Grossiom však ako zvyčajne záhadne mlčí.

 

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.