Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie.

Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ s podporou armádneho letectva a delostreleckej paľby vykonávajú v lesoch prieskumné a pátracie operácie na identifikáciu a zničenie nepriateľských diverznýchz skupín, ktoré sa snažili preniknúť hlboko na ruské územie južne od obcí Alexejevskoje , Safonovka a Šeptuchovka.

Boli tiež odrazené útoky útočných skupín 22., 61. a 115. mechanizovanej a 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl v smere na obce Komarovka, Oľgovka, Russkoje a Čerkasskoje Porečnoje. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali tank a 5 bojových obrnených vozidiel, ženijné čistiace vozidlo a viac ako 30 vojakov.

Letecké údery, delostrelecká paľba a akcie brániacich sa jednotiek ničili koncentrácie nepriateľskej živej sily a techniky pri obciach Borki, Fanasejevka, Čerkasskaya Konopelka, Novoivanovka, Michajlovka, Snagosť a južne od Kurilovky.

Pri obci Bezdrik v Sumskej oblasti bol raketovým útokom zničený americký raketomet M270.

Operačno-taktické letectvo zasiahlo zálohy a sklady munície a pohonných hmôt 22. mechanizovanej a 80. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 103. a 107. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Atinskoje, Belopolie, Vorožba, Kijanica, Kosica. a Šalygino v Sumskej oblasti.

Počas dňa straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali viac ako 300 vojakov a 27 obrnených vozidiel vrátane šiestich tankov, bojové vozidlo pechoty, dva obrnené transportéry, 18 bojových obrnených vozidiel, ako aj štyri ďalšie vozidlá, raketomet a dve vozidlá ženijnej techniky.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil viac ako 3460 vojakov, 50 tankov, 25 bojových vozidiel pechoty, 45 obrnených transportérov, 262 bojových obrnených vozidiel, 115 automobilov, päť protilietadlových raketových systémov, sedem raketometov vrátane troch systémov HIMARS, 25 jednotiek artilérie, štyri stanice rádio-elektronického boja, štyri jednotky ženijnej techniky vrátane dvoch odmínovacích vozidiel a jedno odmínovacie zariadenie UR-77.