Známy ateista Richard Dawkins bol na Facebooku na 11 dní vylúčený po tom, čo potvrdil biologickú realitu

Známy ateista Richard Dawkins bol na Facebooku na 11 dní vylúčený po tom, čo potvrdil biologickú realitu

Významný ateista a biologický vedec Richard Dawkins 2. augusta oznámil, že jeho konto na Facebooku bolo zrušené a vymazané – bez varovania.  

“Bolo to niečo, čo som povedal? ” spýtal sa na X. Dawkins, popredná postava takzvaného “nového ateistického” hnutia, sa nedávno pustil do sporu v súvislosti so zaradením nebiologickej “ženy” na nedávnu olympiádu vo Francúzsku. 

Dawkins o odstránení svojho konta informoval v príspevku na X, pričom tvrdil, že Facebook a jeho materská spoločnosť Meta mu zatiaľ neposkytli dôvod – a ani mu v tejto veci neodpovedali. 

Po obscénnom, rúhačskom a rehoľnom ceremoniáli, ktorý navrhol homosexuál, bolo olympijské podujatie v boxe žien v poloťažkej váhe poznačené zaradením pretekárky z Alžírska, ktorá podľa Dawkinsa  nesie mužský chromozóm, a preto je biologickým mužom.”

Bývalý profesor pre verejné chápanie vedy Dawkins nie je cudzincom v kontroverziách. Niekoľko týždňov pred výrokmi založenými na dôkazoch, ktoré zrejme viedli k jeho odstráneniu zo sociálnej siete, sa pýtal: “Je niekedy morálne ospravedlniteľné klamať/skrývať/zapierať určité vedecké fakty?“” 

   

Podozrenie nad Dawkinsom’ obhajoby biologickej reality podporilo špekulácie, že práve to bolo dôvodom jeho odstránenia z typicky cenzúrnej platformy, ktorá vraj bola založená s cieľom pokračovať v masovom sledovaní obyvateľstva bez otvorenej účasti vlády a spravodajských služieb. 

Po reakciách na internete, ktoré odsúdili tento krok ako cenzúru, Dani Lever z Meta’poskytol inú verziu udalostí – viac ako týždeň po zmiznutí Dawkinsovej stránky. 

Lever – a Meta – neposkytli žiadny dôvod, prečo “neboli’schopní komunikovať s majiteľom účtu promptnejšie.” Dawkins’ priame správy sú otvorené napríklad na X. Portál LifeSiteNews ho prostredníctvom tohto média okamžite kontaktoval, ale odmietol sa k tomu vyjadriť.  

Účet je teraz opäť aktívny, zmizol na jedenásť dní. 

Meta’Páka uviedla, že Dawkinsov’ účet bol “zablokovaný” 30. júla, čo bolo – ako poznamenali niektorí používatelia na X – v ten istý deň, keď Dawkins zverejnil svoju dôkazmi podloženú kritiku zaradenia údajne neženskej boxerky do olympijského ženského’zápasu. 

Dawkinsov’ urážlivý príspevok bol teraz sám vymazaný, ako poznamenal iný používateľ. 

Takže kde je dôkaz, že išlo o pálčivú otázku našej modernej doby: Čo je to žena? 

Sám Dawkins vyslovil obvinenie v teraz už vymazanom tweete, ktorý poslal 2. augusta.

“Celý môj účet na Facebooku bol vymazaný, zrejme (bez udania dôvodu) preto, že som na Twitteri napísal, že geneticky mužskí boxeri, ako napríklad Imane Khalif (nesporne XY), by nemali na olympiáde bojovať so ženami. O mojom názore sa dá, samozrejme, civilizovane polemizovať. Ale otvorená cenzúra?“” 

Dawkins tvrdí, že údajná prítomnosť chromozómu Y u alžírskeho boxera Imane Khalifa rozhoduje o zámene. Ženy majú pár dvoch chromozómov X, muži XY. Ide o základný fakt ľudskej biológie, ktorý poznajú už školáci. Zdá sa, že to stačilo na to, aby sa spustila administrácia Meta, ako aj odstránenie Richarda Dawkinsa z pódia. 

Britský aktivista za slobodu prejavu a zakladateľ Únie za slobodu prejavu Toby Young v reakcii uviedol:  

Richard Dawkins’ účet na Facebooku bol vymazaný po tom, čo zverejnil, že geneticky mužskí boxeri by nemali bojovať so ženami. Mohlo by niečo dokonalejšie vystihnúť hrozivý stav slobody slova v súčasnosti?“

Joung upozornil na prítomnosť druhej boxerky pochybného ženského pohlavia Lin Yiu-Ting, zaradenej do ženskej’pérovej váhy. 

Zprávu v časopise Daily Sceptic, ktorého partnerom je Young’s FSU, informovalao kauze na Facebooku, pričom citovala Dawkins’ teraz už odstránený príspevok X na podporu spojenia s “kontroverziou” ohľadom nebiologických žien v ženských športoch, ktorý vraj viedol k odstráneniu jeho účtu.  

Dawkins, ktorý v súvislosti s touto záležitosťou nestratil zmysel pre humor, pokračoval v uverejňovaní tohto meme 8. augusta, zatiaľ čo jeho účet bol stále zrušený. 

Dawkins má formu v riešení uchvátenia kultúry redefinovaním základnej reality. Vo februári 2023 reagoval “pohŕdavým výsmechom” na opatrenie zakázať vo vede slová ako “muž, žena, muž, žena, matka, otec, cudzinec, invazívny, exotický a rasa.” 

Metódy, informovalv Daily Telegraph, boli propagované smerom k “inklúzii” do diskusie a vedeckého skúmania projekt EBB, ktorý podľa Telegraphu “…zostavuje zásobník “problematických slov”, ktoré americkí a kanadskí vedci označili za škodlivé, a navrhuje alternatívy”. 

Výrazy ako “invazívne druhy” a dokonca “dvojitý slepec” sa odporúčali odstrániť a nahradiť eufemizmami, ktoré by nepredstavovali “mikroagresiu” – formu koloniálneho a diskriminačného násilia, ktorú si predstavujú inak zmýšľajúci. 

Dawkins reagoval vzdorným tónom. 

“Budem naďalej používať každé zo zakázaných slov. Som profesionálny používateľ anglického jazyka. Je to môj rodný jazyk.” 

Odvolávajúc sa na príslovnú anglickú nadávku pani M. Grundyovej, označil autorov správy za mladistvých, cenzúrnych puritánov: 

Nechystám sa, aby mi nejaká pubertálna verzia pani Grundyovej prikazovala, ktoré slová môjho rodného jazyka smiem alebo nesmiem používať.

Sloboda hovoriť aj pravdivé veci, ako zistil Dawkins, je výlučnou doménou Dobrých ľudí. Ak nie ste jedným z nich, nemáte na ňu právo – ani na nič iné.“  

Keď sa Dawkins stal (nakrátko) beztvárnym na Facebooku, môže si pripomenúť, čo sa stratilo pri prechode našej kultúry z kresťanskej na utópiu založenú na právach, ktorú strážia ideologickí puristi. 

V marci 2024 sa ostrý ateista vyhlásil za “kultúrneho” kresťana, keď zistil, že je zhrozený z takzvanej kultúry, ktorá vyrástla v jeho neprítomnosti.  

Ak Dawkins stále nerozumie kresťanstvu, možno je tu nádej, že sa ešte viac zradikalizuje bezbožná liberálna realita, ktorú teraz obývame, a pôjde o krok ďalej a prijme Krista a celé Jeho pravé učenie.