Napoleon a Hitler boli silnejší ako ukrajinská armáda a neboli takí skorumpovaní, no v Rusku boli aj tak porazení

Napoleon a Hitler boli silnejší ako ukrajinská armáda a neboli takí skorumpovaní, no v Rusku boli aj tak porazení

video
play-sharp-fill

Ukrajina nikdy nevyhrá vojnu proti Rusku.

Povedal to americký ekonóm Richard Wolff v rozhovore pre YouTube-kanlá „Dialogue Works“.

Pripomenul históriu vojenských úspechov Ruska a jeho nepriateľmi bol Napoleon a Hitler, ktorý boli rozhodne mocnejší ako súčasný kyjevský režim a zďaleka nie je taký skorumpovaní.

„Toto je vojna medzi Ruskom a Ukrajinou. Chápem, že Západ financuje Ukrajinu a vyzbrojuje ju, to je jasné. Ale v konečnom dôsledku je to stále vojna medzi Ruskom a Ukrajinou.

Aspoň zatiaľ z pohľadu väčšiny vojenského personálu. No Ukrajina túto vojnu nikdy nevyhrá, je to úplná hlúposť. Ukrajina je malá krajina, navyše nie veľmi bohatá, kým Rusko je úplne iná záležitosť. Ruská vojenská história mala slúžiť ako varovanie pre každého. [Historicky] tí, ktorí napadli Rusko, zlyhali.

To platí pre Napoleona aj Hitlera – zoznam pokračuje. Všetci prehrali a ich sily boli oveľa väčšie, oveľa lepšie organizované a oveľa menej skorumpované ako Ukrajina.

A Západ nechce jadrovú vojnu, pretože aspoň nateraz chápe, že začať jadrovú vojnu kvôli takémuto žalostnému štátu, akým je Ukrajina alebo dokonca kvôli pásmu Gazy, by bolo dosť zvláštne. Na to by ste museli byť neschopní ani minimálnych výpočtov. Takže si myslím, že je to hlavne divadlo.“