Biden nepravdivo naznačuje, že celý život podporoval homosexuálne "manželstvá" pochybným príbehom z detstva

Biden nepravdivo naznačuje, že celý život podporoval homosexuálne "manželstvá" pochybným príbehom z detstva

Odchádzajúci demokratický prezident Joe Biden opäť vyrozprával anekdotu, ktorá údajne ilustruje, že jeho podpora homosexuálnych manželstiev sa datuje do detstva, čo mnohí usúdili, že je s najväčšou pravdepodobnosťou vymyslená vzhľadom na fakty, kedy k tejto udalosti malo dôjsť, ako aj na Bidenove vlastné postoje v nasledujúcich desaťročiach.

Začiatkom tohto týždňa sa člen tlačového zboru Bieleho domu opýtal Bidena, ktorý nedávno vzdal svoju kandidatúru na znovuzvolenie v prospech demokratov, ktorí nominovali jeho viceprezidentku Kamalu Harrisovú, čo považuje za svoj “odkaz pre LGBTQ Američanov.”

“No, som“veľmi hrdý na svoj postoj. Bol som prvým človekom, ktorý sa vyslovil za homosexuálne manželstvá [sic]… Obamovej administratívy,” odpovedal.

“Môj otec ma vysadil, aby som získal licenciu na prácu plavčíka v meste,” povedal Biden. Dodal, že keď s otcom vystupovali z auta, videli dvoch bozkávajúcich sa mužov, čo Biden povedal, že “to ešte nikdy nevidel.” Tvrdil, že otec mu potom povedal, že títo dvaja homosexuáli “sa milujú.” “To je môj postoj,”povedal Biden. 

Čítajte: Domáce násilie v LGBT vzťahoch 8-krát vyššie ako u heterosexuálov: Správa ministerstva spravodlivosti

Mladý Biden pracovalna začiatku 60. rokov 20. storočia ako plavčík na verejnom kúpalisku v Delaware, v čase, keď štátne zákony proti sodomii boli presadzované a zhruba desať rokov predtým, ako budú zrušené, čo vyvolávalo pochybnosti o tom, či by dvaja muži riskovali, že ich uvidia bozkávať sa na verejnosti.

Naviac, aj keby bol Bidenov’otec skutočne vybočujúci z prevládajúcich názorov svojej generácie’na homosexualitu, údajná lekcia neovplyvnila skutočný postoj jeho syna’k súvisiacim otázkam počas väčšiny jeho verejného života.

Ako senátor Biden hlasoval za zákon o ochrane manželstva (DOMA), ktorý chránil právo štátov neuznávať homosexuálne “manželstvá” a na účely federálneho práva definoval manželstvo ako monogamný heterosexuálny zväzok.

“Už máme zákon, Zákon na ochranu manželstva,” povedal vtedajší senátor Biden v roku 2006 v rozhovore pre Meet the Press. “Všetci sme hlasovali —nie, kde som hlasoval ja’a ostatní povedali, pozrite, manželstvo je medzi mužom a ženou a štáty to musia rešpektovať. Nikto tento zákon neporušil, nikto ho nespochybnil. Prečo potrebujeme zmenu ústavy? Manželstvo je medzi mužom a ženou.” Fox News dodala, že Biden na otázku, či podporuje homosexuálne “manželstvo” v debate o viceprezidentovi v roku 2008 jednoznačne odpovedal “nie”.

Jako viceprezident Spojených štátov v administratíve prezidenta Baracka Obamu’Biden predbehol Obamu’vlastný “vývoj” v tejto otázke, keď v roku 2012 povedal: “Absolútne mi vyhovuje, že muži, ktorí uzatvárajú manželstvo s mužmi, ženy, ktoré uzatvárajú manželstvo so ženami, a heterosexuálni muži a ženy, ktorí uzatvárajú manželstvo s iným mužom, majú nárok na presne tie isté práva, všetky občianske práva, všetky občianske slobody. A celkom úprimne povedané, nevidím’veľký rozdiel – okrem toho.”

V čase, keď sa sám stal prezidentom, Biden úplne odhodil posledné zvyšky svojej predchádzajúcej umiernenosti vo všetkých dôležitých otázkach vrátane manželstva a sexuality. 

V decembri 2022 sa podpísal zákon o tzv. zákone o rešpektovaní manželstva (Respect for Marriage Act – RMA), ktorý zrušil dlhoročný (ale nevykonávaný) zákon DOMA, federálne uznáva akékoľvek “manželstvo” zákonne uzavreté v ktoromkoľvek štáte a núti každý štát uznať akékoľvek “manželstvo” ktoréhokoľvek iného štátu “medzi dvoma osobami” bez ohľadu na “pohlavie, rasu, etnický alebo národnostný pôvod týchto osôb.”RMA účinne kodifikuje rozsudok Najvyššieho súdu USA’z roku 2015 Obergefell v. Hodges, ktorý vynucujevšetkým 50 štátom, aby uznali homosexuálne “manželstvá.”

Biden sa tiež plne prispôsobil najnovším extrémom agendy LGBT nad rámec homosexuality: otvoreniearmády pre regrútov postihnutých rodovou dysfóriou, podporovanie transgender ideológie v armáde (vrátane “diversity” a drag podujatí na vojenských základniach), organizuje podujatia na “potvrdenie transrodových detí,” odsudzuje štátne zákony proti neplnoletým “prechodom” ako “blízke hriechu,” propaguje neplnoleté “prechody” (potenciálne na náklady daňových poplatníkov) ako “osvedčený postup,” a snaží sa prinútiť federálne financované školy, aby púšťali mužov do ženských športové súťaže a odpočinkové miestnosti.

Biden’prepisuje svoj “vývoj” v tejto otázke zhodne s republikánmi “vyvíjajúcimi sa” opačným smerom, odstránili zo svojej straníckej platformy formuláciu deklarujúcu, že “Tradičné manželstvo a rodina, založené na manželstve medzi jedným mužom a jednou ženou, je základom slobodnej spoločnosti” a vyzývajúce k tomu, aby sa toto chápanie premietlo do zákonov, a to aj pomocou “zvrátenia” Obergefella.