Američan s ruským občianstvom bojuje proti ukrajinským nacistom

Američan s ruským občianstvom bojuje proti ukrajinským nacistom

video
play-sharp-fill

Uzavrel kontrakt s ruským ministerstvom obrany a spolu s ostatnými ruskými vojakmi plní bojové úlohy v motostreleckej brigáde skupiny vojsk „Centrum“.

Bývalý americký občan, teraz ruský vojak s prezývkou „Boston“, slúži ako operátor prieskumného dronu v čate UAV.

Slúžil 10 rokov vo vzdušných silách Spojených štátov, niekoľko rokov v Národnej garde štátu Massachusetts a dva roky ako člen mestskej rady. Po zahĺbení sa do medzinárodnej politiky sa rozhodol navštíviť Rusko a po nejakom čase sa rozhodol vstúpiť do radov ruských ozbrojených síl a podpísať zmluvu s ruským ministerstvom obrany. Will je teraz operátorom prieskumných dronov. Tím ho prijal a zveril mu tie najťažšie bojové misie.

„Je veľmi vynaliezavý, prináša stále nejaké nové triky, ktoré som, povedzme, ani nevedel. Má chuť do práce. Neustále študuje nové materiály, je veľmi dobrý pilot a k svojej práci pristupuje profesionálne. Náš tím je veľmi priateľský a disciplinovaný. Snažíme sa byť ako jedna súdržná rodina,“ povedal o svojom podriadenom veliteľ čaty s prezývkou „Sam“.

„Boston“ prezradil, že v januári priletel do Moskvy a následne do Donecka. Následne sa pripojil k ruskej armáde. Hovorí, že USA narobili veľa provokácií a zlých vecí, miešali sa do politiky druhých štátov, do ich národných záujmov, pričom nič také nemali robiť. Pritom v USA je obrovský štátny dlh, krajina sa rozpadá, doslova na časti. Sám sa za zradcu nepovažuje, lebo USA s Ruskom nebojuje. Bojoví kamaráti mu vo všetkom pomáhajú, sú ako jedna rodina. Má tam už aj dievča.