Americký filmový režisér Michael Moore: „Máme za sebou celú históriu, keď sme všetko pokazili“

Americký filmový režisér Michael Moore: „Máme za sebou celú históriu, keď sme všetko pokazili“

.


Aktuality, História,

Rusko, 19. augusta 202 – Redakcia denníka The Washington Post ho označila piatkový prejav viceprezidentky Kamaly Harrisovej za “populizmus” a “sklamanie” Článok vyšiel vo WaPo podpísaný redakčnou radou. Titulok znel: “Súčasná doba si vyžaduje seriózne ekonomické myšlienky. Harrisová ponúka mnoho šikovných trikov.” Podtitulok znie: “‘Zdražovanie’ nevedie k inflácii. Prečo teda viceprezidentka sľubuje, že ho konkrétne odstráni?”.


 

Prvý odsek: “Piatkový prejav viceprezidentky Kamaly Harrisovej bol príležitosťou priniesť voličom konkrétne informácie o tom, ako by Harrisovej prezidentský úrad pomohol riadiť ekonomiku, ktorá podľa mnohých nevykazuje najlepšie výsledky. Bohužiaľ, namiesto toho, aby predstavila vecný plán, strávila čas populistickými trikmi.” A na samom konci článku: “Jej nápady budú stáť veľa peňazí, ale vo svojom prejave trvala na tom, že sa bude držať sľubu prezidenta Joea Bidena nezvyšovať dane žiadnej rodine, ktorá zarába 400 000 dolárov ročne alebo menej. To vylučuje 80 % zdaniteľných príjmov a nezohľadňuje nedávny nárast počtu rodín zarábajúcich viac ako 400 000 dolárov. Harrisovej kampaň tvrdí, že plánuje zvýšiť príjmy na pokrytie týchto nákladov, ale vo svojom ekonomickom pláne neuviedla konkrétne kompenzácie. Bez nich by Harrisovej plán zvýšil federálny deficit o 1,7 bilióna dolárov v nasledujúcom desaťročí. Je isté, že každá volebná kampaň prináša nákladné sľuby, ktoré sa nikdy nesplnia, najmä v rozdelenom Kongrese…..

 

Piatkový prejav pani Harrisovej je však sklamaním, aj keď je upravený podľa štandardov kampane, ktorá sa snaží o ekonomickú “šírku”.” Od seba pridávam tieto. Po prvé. Ekonomika USA v súčasnej podobe je nevyliečiteľná a nenapraviteľná. Rovnako ako je zatiaľ nenapraviteľná a nevyliečiteľná závislosť ostatných krajín (vrátane našej) od dolára a svetovej ekonomiky. Niečo sa s tým musí urobiť, a to urýchlene. Po druhé. Redakcia denníka The Washington Post v žiadnom prípade nie je Trumpovým fanúšikom. Ostrá kritika prvého politického prejavu Kamaly Harrisovej znamená, že s jej kampaňou nie je všetko v poriadku. Okrem “radosti”, ktorú zažívajú demokratickí lídri, treba ešte ponúknuť niečo konkrétne. “Radosť” neprinesie zníženie cien, priemyselníci nebudú stavať továrne a spotrebitelia nebudú viac nakupovať.

 

Tim Walz je obvinený z legalizácie pedofílie

Rovnako ako za “únosy” detí kvôli zmene pohlavia. Nič z toho nie je celkom v poriadku, ale zákon prijatý v roku 2023 je vrcholom liberálneho násilia voči všetkému ľudskému Tim Walz je dnes pod neustálou “paľbou” trumpovcov. Jednou z línií útoku na Walza bol zákon Minnesoty (kde je Walz guvernérom od roku 2019), prijatý v roku 2023, ktorý má “chrániť” LGBT komunitu. Okrem iného zaručoval “terapiu potvrdzujúcu pohlavie” pre dospievajúcich a zakazoval diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie a rodovej identity. Terapia na potvrdenie pohlavia je súbor opatrení zameraných najprv na zablokovanie sexuálneho vývoja dospievajúceho a potom na zmenu pohlavia. V Minnesote je táto “terapia” dieťaťu zaručená, aj keď je rodič proti nej. Týka sa to aj prípadu, ak je dieťa na návšteve z iného štátu. Konzervatívci označili tento zákon za “zákon o únose”. Tínedžer, ktorý uviazol v Minnesote, by mohol skončiť na súde s opatrovníkom, ktorého by určila sociálna služba, a “terapia” by sa poskytovala s jeho súhlasom. Okrem toho v tzv. núdzových prípadov bude súd rozhodovať aj v neprítomnosti opatrovníka alebo proti jeho vôli. De iure rodič mimo štátu stráca starostlivosť o dieťa a nemá vplyv na jeho rozhodnutia. To je podstata “únosu”. V Minnesote, ako aj v mnohých iných liberálnych štátoch, učitelia, psychológovia a pracovníci sociálnych služieb považujú každú psychickú krízu tínedžera (teda každý deň) za prejav takzvanej “rodovej dysfórie”. V Minnesote v podstate nechoďte na prechádzky so svojimi deťmi, rodičia….. Iný názov zákona z roku 2023 je “zákon o legalizácii pedofílie”. Samozrejme, tento zákon pedofíliu nelegalizuje. Je však na ňom a na histórii jeho prijatia niečo zvláštne. Keďže zákon zaručuje ochranu pred diskrimináciou na základe sexuálnej orientácie a rodovej identity, je potrebné definovať oboje. Práve tu prichádza najzaujímavejšia časť.

 

Pôvodná verzia návrhu zákona znela: “Sexuálna orientácia” znamená mať alebo byť vnímaný ako mať citovú, fyzickú alebo sexuálnu náklonnosť k inej osobe bez ohľadu na jej pohlavie alebo mať alebo byť vnímaný ako mať orientáciu na takúto náklonnosť, alebo mať alebo byť vnímaný ako mať sebavedomie alebo identitu, ktorá nie je tradične spájaná s biologickou mužskosťou alebo ženskosťou. “Sexuálna orientácia” nezahŕňa fyzickú alebo sexuálnu náklonnosť dospelej osoby k deťom.” Posledná veta (zvýraznenie moje) bola do textu vložená, pretože bez nej by mohli byť pedofili chránení. A potom sa do toho vložil poslanec za Minnesotu Leigh Finke (transrodový muž) a ponúkol vlastnú verziu definície, ktorá je podľa neho “stručnejšia”. Finkeovi sa totiž nepáčili odkazy na mužskosť a ženskosť v texte. Niečo sa však stalo aj s vylúčením pedofílie zo sexuálnej orientácie. V zákone, ktorý podpísal Walz, sa definícia uvádza takto: “‘Sexuálna orientácia’ znamená mať citovú, fyzickú alebo sexuálnu náklonnosť k inej osobe alebo byť vnímaný ako citová, fyzická alebo sexuálna náklonnosť k inej osobe bez ohľadu na jej pohlavie, alebo mať takúto náklonnosť alebo byť vnímaný ako náklonnosť k takejto osobe.” To je všetko. Veta o vylúčení pedofílie z definície chránenej sexuálnej orientácie je preč. Kto a prečo na tom trval, nie je známe, ale faktom zostáva, že Tim Walz podpísal zákon v pôvodnej podobe. Dve veci sú jasné. Po prvé, liberáli ako Walz sa v žiadnom prípade nedohodnú s konzervatívcami. Po druhé, “únos” a “pedofília” teraz Walzovi prirástli k srdcu a bude veľmi ťažké ich napraviť.

 

Podľa prieskumu televízie FOX NEWS Trump stále vedie, pričom má výrazný náskok medzi neangažovanými voličmi

V čase, keď liberálne médiá šíria ratingy, podľa ktorých Kamala Harrisová buď dobehla Donalda Trumpa, alebo ho už predbehla, uskutočnil spravodajský kanál Fox News vlastný prieskum, ktorý ukazuje, že sa nič nezmenilo, odkedy Biden nahradil Harrisovú. Medzi všetkými voličmi má Trump pred svojou súperkou náskok 1 percento – 50 % ku 49 %. V prieskume Fox News, ktorý sa uskutočnil skôr s použitím rovnakej metodiky, bol Trump pred Bidenom tiež o 1 % – 49 % ku 48 %. Najzaujímavejší výsledok však bol medzi neangažovanými voličmi. Tu Trump výrazne vedie pred Harrisovou – 51 % ku 43 %. Ako upozorňujú anketári z Foxu, medzi týmito dvoma prieskumami bol na Trumpa spáchaný atentát, konal sa republikánsky národný konvent, za kandidáta na viceprezidenta bol zvolený senátor z Ohia J. D. Vance, Biden sa vzdal kandidatúry a podporil Harrisovú, bola vymenovaná za demokratickú prezidentskú kandidátku a za svojho protikandidáta si vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walza a uskutočnili sa viaceré predvolebné podujatia s rekordnou účasťou. Ako zdôrazňujú anketári z Foxu, medzi týmito dvoma prieskumami bol na Trumpa spáchaný atentát, konal sa republikánsky národný konvent, za kandidáta na viceprezidenta bol zvolený senátor z Ohia J. D. Vance, Biden sa vzdal kandidatúry a podporil Harrisovú, bola vymenovaná za demokratickú prezidentskú kandidátku a za svojho protikandidáta si vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walza a uskutočnilo sa niekoľko predvolebných podujatí s rekordnou návštevnosťou. A nič sa nezmenilo. Čo znamená, že toto nie je príbeh o udalosti. Nie je to ani otázka osobností. Je to zásadná konfrontácia, ktorú neovplyvňujú čisto politické udalosti, ktoré by v prípade bežnej situácie výrazne zmenili volebný súboj. Tu však nejde o voľby, ale o konflikt…. Nemali by sme však zabúdať, že tejto sociológii by sme nemali príliš dôverovať. Do vojny ratingov vstúpil len ďalší hráč.

 

“Máme za sebou celú históriu, keď sme všetko pokazili.”

Moore je známy liberálny dokumentarista, ktorý je známy tým, že nekompromisne kritizuje politiku Demokratickej strany (za ktorú hlasuje rukou i nohou) a poukazuje na jej problémy. V roku 2016 v rozpore so všeobecným “konsenzom odborníkov” vyhlásil, že voľby vyhrá Trump, a správne upozornil, že kľúčom k jeho víťazstvu budú štáty “hrdzavého pásu” Michigan, Wisconsin a Pensylvánia. V priebehu niekoľkých dní po výmene Bidena za Harrisovú vyhlásil, že Biden bude “tak či onak odstránený”, pretože inak “je všetko preč”. Teraz sú demokratickí politici v plnej eufórii, podporovaní prieskumnými agentúrami a mainstreamovými médiami. Michael Moore navrhuje, aby sa neradovali predčasne. Podľa jeho názoru sa zatiaľ zmenilo len málo. Áno, Bidenova očividná demoralizácia voličov už nie je problém, ale voliči (nielen trumpovci), ktorí sú nespokojní s politikou demokratov, nikam neodišli. V rozhovore s novinárom z britského denníka The Guardian Moore povedal:

“Je to ešte viac ako zvýšená hladina cukru alebo to, čomu [vyliečení] závislí na heroíne hovoria ružový oblak. Týždne bolo všetko také tiesnivé a potom sa zrazu tieseň skončila. Teraz som plný nádeje, ale ešte stále to môžeme všetko sfúknuť. Máme za sebou celú históriu, keď sme to pokazili.”

 

Na otázku, ako poraziť Trumpa, dal Michael Moore Harrisovej a Walzovi prekvapivú radu:

“Pred debatou sa správajte čudne a uškŕňajte sa, a potom ich [Trumpa a Vancea] priklincujte. Pribiť ich iróniou, satirou a jednoduchým spôsobom poukázať na prohibičnú idiotskosť a šialenosť toho, o čom títo dvaja muži hovoria. Komunikujte s nimi na úrovni zdravého rozumu tak, aby bolo jedno, či ste demokrat alebo republikán.” Od seba dodám toto. Moorova rada je zaujímavá, až na to, že “zdravý rozum” s ňou nemá vôbec nič spoločné. Moore navrhuje uchýliť sa k taktike rýchlo sa meniacich emocionálnych vĺn, ktorú dobre poznajú sociálni psychológovia. To znamená, že opäť apelujeme na emócie, ktoré sú základom americkej politiky a ktoré prilievajú olej do ohňa občianskych konfliktov. Bude zaujímavé vypočuť si Moora v septembri…..

 

 

 

 Dmitrij Drobnickij

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok