KLOBÚK DOLE, ŠTEFAN KUFFA!Bol som niekoľko dní neschopný pracovať, pretože ma …

KLOBÚK DOLE, ŠTEFAN KUFFA!Bol som niekoľko dní neschopný pracovať, pretože ma …

KLOBÚK DOLE, ŠTEFAN KUFFA!

Bol som niekoľko dní neschopný pracovať, pretože ma prikvačila nejaká pliaga. COVID či čo. A tak som nepísal ani statusy, ani články, len som pasívne sledoval, čo sa deje na tej našej slovenskej hrude. A robil som si mentálne poznámky, o ktoré sa teraz v krátkosti podelím.

Skutočnosť, že verejná diskusia nie je diskusiou, ale pripomína vyčíňanie bláznov uzurpujúcich si právo viesť akútne oddelenie psychiatrie, považujem za čoraz viac pálčivú a alarmujúcu. Agresivita rastie. Slovensko stále nespracovalo atentát a, žiaľ, do hĺbky nepochopilo, aká katastrofa sa to vlastne stala.

Početní jednotlivci to nepochybne majú kvalitne spracované a aj pochopili, že atentát zmenil celú slovenskú politiku. Lenže tí, čo ich je najviac počuť, nepochopili ani hovno. Naopak, naďalej nás ohadzujú slovnými sračkami.

Agresivita rastie okrem iného aj preto, lebo hlavné slovo v politike majú popri nekompetentných a zjavne zaujatých nádenníkoch progresívnych šerblíkov emocionálne destabilizovaní komedianti (zámerne nepíšem paušálne herci, pretože nie všetci sú strhnutí prebiehajúcou davovou psychózou). Výsledok je rovnaký, ako keby na stránkach odbornej divadelnej tlače hodnotili výber a uplatnenie hereckých výrazových prostriedkov strojní inžinieri. Alebo ako keby poetiku románov Milana Kunderu analyzovali jadroví fyzici a vo veliacej miestnosti Jadrovej elektrárne Mochovce by zase sedeli literárni vedci.

Hrdinom uplynulých dní je Štefan Kuffa. Úprimne sa priznám, že nezdieľam jeho radikálne kresťanstvo. Na druhej strane tvrdím, že má naň absolútne právo. Spôsob, akým vystúpil a zakročil v Malej Frankovej, je potrebné vysoko oceniť. Ruku na srdce, kto z nás by mal odvahu v obklopení desiatok zjavne nepriateľsky nastavených ľudí postaviť sa a povedať, že to, čo sa tam odohráva, nie je správne a odporuje zákonným ustanovenia o ochrane mravného rozvoja detí?

Neprináleží mi hodnotiť divadelné predstavenie Moje baby. Ak je však určené publiku nad 18 rokov a nejakí buď neinformovaní alebo nezodpovední rodičia na takúto inscenáciu privedú neplnoleté deti, zjavne dochádza k porušeniu zákona, a to dokonca vo veľkom rozsahu. Štefan Kuffa našiel odvahu postaviť sa, prerušiť predstavenie a upozorniť všetkých zúčastnených na porušovanie zákona. Za to si zaslúži verejné uznanie.

Samozrejme, progresívne šerblíky budú Štefana Kuffu osierať, ale od nich sa nedá nič iné očakávať. Ani od komediantov, čo sú aktuálne najžiadanejšími komentátormi politického diania progresívnej dezinfoscény.