Pro-life tehotenské centrum žaluje Kaliforniu za "protiústavný" útok na zrušenie potratovej tabletky

Pro-life tehotenské centrum žaluje Kaliforniu za "protiústavný" útok na zrušenie potratovej tabletky

Culture of Life Family Services (COLFS), nezisková charitatívna organizácia prevádzkujúca licencovanú komunitnú zdravotnú kliniku, žaluje na federálnom súde kalifornského demokratického generálneho prokurátora Roba Bontu za jeho pokusy o zrušenie služieb Abortion Pill Reversal (APR). Právnici Spoločnosti Thomasa Mora podali 30. júla 2024 na okresnom súde Spojených štátov amerických v kalifornskom San Diegu žalobu proti&nbspBontovým&nbspneústavným útokom na&nbsporganizácie na pomoc tehotným&nbspslovom o&nbspAPR.

ČÍTAJTE: Od roku 2012 bolo v USA zachránených 4 000 detí vďaka zvráteniu potratovej tabletky: správa

V septembri 2023 Bonta napriek preukázanej úspešnosti APR podal&nbspžalobu proti Heartbeat International s cieľom zastaviť služby APR. Spoločnosť Heartbeat podala vo februári 2024 na kalifornský najvyšší súd odpoveď na žalobu a pripravuje sa na komplexný právny protiútok proti žalobe Bonta&nbsp. Teraz, aby predišla žalobe proti nej, Culture of Life Family Services žiada deklaratórne a súdne príkazy, ktoré by stanovili, že poskytovanie služieb APR je ústavne chránené.

“Generálny prokurátor Rob Bonta odmieta uznať právo ženy’zvrátiť prebiehajúci potrat, keď si zákrok rozmyslela,” povedal Peter Breen, výkonný viceprezident Thomas More Society & Head of Litigation. “Zvrátenie potratovej pilulky dáva týmto ženám druhú šancu rozhodnúť sa pre život, voľbu, ktorú by im Bonta a potratový priemysel chceli odobrať. Vo svojej snahe umlčať služby pomoci v tehotenstve Bonta porušuje právo Culture of Life Family Services’ hovoriť a pomáhať ženám pri uplatňovaní ich práva na reprodukčné súkromie.”

“Pri všetkej kriminalite a korupcii v Kalifornii je tragické a nepochopiteľné, že AG Bonta – náš najvyšší predstaviteľ orgánov činných v trestnom konaní v štáte”s príjmom 1 dolár.3 miliárd dolárov rozpočtu – využíva svoje obrovské zdroje na to, aby sa zameral na tehotenské centrá a zbavil ženy ich práva na prokreatívnu voľbu a práva pokračovať v tehotenstve prostredníctvom bezpečného a účinného procesu zvrátenia potratovej tabletky,” povedal Paul M. Jonna, partner spoločnosti LiMandri & Jonna LLP a osobitný poradca Spoločnosti Thomasa Mora. “Bonta’koná politicky motivovane a zjavne protiústavne. Sme hrdí na to, že môžeme zastupovať spoločnosť COLFS v jej boji za ochranu svojich práv a práv jej pacientov.”

Prečítajte si overenú sťažnosť na deklaratórne rozhodnutie a súdny príkaz vo veci Culture of Life Family Services, Inc, kalifornská nezisková spoločnosť proti generálnemu prokurátorovi Robovi Bontovi, v jeho oficiálnej funkcii kalifornského generálneho prokurátora, ktorú podala Spoločnosť Thomas More 30. júla 2024 na Okresnom súde Spojených štátov amerických v Južnom okrese Kalifornie, zde.

O Spoločnosti Thomasa Mora

Spoločnosť Thomasa Mora je národná nezisková právnická firma, ktorej cieľom je obnoviť rešpektovanie života, rodiny a slobody v práve. Spoločnosť Thomas More Society so sídlom v Chicagu a s kanceláriami po celej krajine podporuje tieto ciele poskytovaním vysokokvalitných právnych služieb pro bono od miestnych súdov až po Najvyšší súd Spojených štátov. Viac informácií nájdete na stránke thomasmoresociety.org.

Publikované so súhlasom Thomas More Society.