Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie

Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ za podpory armádneho letectva a delostreleckej paľby zmarili pokusy o útok jednotiek nepriateľa v smere na obce Borki, Korenevo, Kremjanoje a Russkaja Kanapelka.

V dôsledku toho ukrajinské ozbrojené sily mali viac ako 60 mŕtvych a zranených, boli zničené dva tanky, osem bojových obrnených vozidiel a šesť ďalších vozidiel.

Prieskumné a pátracie operácie pokračujú v lesoch v identifikácii a ničení nepriateľských diverzných skupín, ktoré sa snažili preniknúť hlboko na ruské územie.

Letecké údery, delostrelecká paľba a akcie brániacich sa jednotiek zasiahli koncentrácie živej sily a techniky 22. a 115. mechanizovanej a 80. a 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Apanasovka, Borki, Viktorovka, Kosica, Ľubimovka, Plechovo, Tolstyj Lug a tiež západne od Bogdanovky.

Operatívno-taktické letectvo uskutočnilo útoky v Sumskej oblasti na koncentrácie živej sily a vojenskej techniky záloh 61. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 101., 103., 106. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Alexandria, Belopolie, Volnaja Sloboda, Vorožba, Lokňa, Mogrica a Choteň.

Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali počas dňa 350 vojakov a 25 obrnených vozidiel vrátane štyroch tankov, bojového vozidla pechoty, dvoch obrnených transportérov, 18 bojových obrnených vozidiel, ako aj 8 ďalších vozidiel, dvoch mínometov a stanice rádio-elektronického boja.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil viac ako 4130 vojakov, 58 tankov, 27 bojových vozidiel pechoty, 50 obrnených transportérov, 299 bojových obrnených vozidiel, 131 ďalších vozidiel, 27 jednotiek artilérie, päť protilietadlových raketových systémov, sedem raketometov vrátane troch HIMARS, šesť staníc rádio-elektronického boja, štyri jednotky ženijnej techniky vrátane dvoch ženijných odmínovacích vozidiel a jedno odmínovacie zariadenie UR-77.