Odborníci hľadajú odpovede na otázku, ako sa zvyšuje výskyt rakoviny u mladších ľudí

Odborníci hľadajú odpovede na otázku, ako sa zvyšuje výskyt rakoviny u mladších ľudí

 Výskyt rakoviny u mladších generácií stúpa alarmujúcim tempom, pričom lekári v posledných rokoch hlásia bezprecedentný nárast agresívnych druhov rakoviny.

Štúdia publikovaná v augustovom vydaní časopisu The Lancet Public Health odhalila, že do roku 2019 sa v USA postupne zvyšoval výskyt 17 z 34 typov rakoviny u stále mladších ľudí, Informovala o tom 31. júla spravodajská stanica ABC News.

ČÍTAJTE: Japonský’najstarší-lekár pre rakovinu: COVID injekcie sú ‘v podstate vraždou’

Vedúci autor Ahmedin Jemal, DVM, Ph.D., z Americkej onkologickej spoločnosti (ACS) pre denník The Washington Post uviedol, že ak sa súčasné trendy v rakovine a úmrtnosti medzi Gen X a mileniálov pokračovať, môže to “zastaviť alebo dokonca zvrátiť pokrok, ktorý sme dosiahli pri znižovaní úmrtnosti na rakovinu za posledných niekoľko desaťročí.”

Najnovšie údaje od ACS’ “Statistiky o rakovine, 2024” správa — s údajmi o úmrtnosti na rakovinu do roku 2020 a úmrtnosti do roku 2021 — ukázali, že tento trend pokračuje.

Od roku 2021 sa medzi dospelými do 50 rokov kolorektálny karcinóm stal hlavnou príčinou úmrtí na rakovinu u mužov a druhou hlavnou príčinou u žien, hoci koncom 90. rokov minulého storočia bol u oboch pohlaví na štvrtom mieste.

Niektorí výskumníci poukazujú na životný štýl, chudobu a environmentálne faktory ako možné príčiny nárastu rakoviny, zatiaľ čo iní naznačujú, že COVID-19 mRNA vakcíny môže byť na vine nárast “turbo rakoviny.”

Pričom Pfizer v decembri 2023 minul 43 miliárd dolárov za Seagan, “biotechnologickú spoločnosť zaoberajúcu sa starostlivosťou o rakovinu” s tržbami len 2,2 miliardy dolárov. Medzi už schválené lieky spoločnosti Seagan’patria lieky na rakovinu močového mechúra, rakovinu krčka maternice, rakovinu prsníka a Hodgkinov lymfóm.

Akvizícia rozširuje Pfizer’onkologické portfólio na 25 schválených liekov, ktoré do druhého štvrťroka tohto roka pomohli spoločnosti zotaviť sa z minuloročného’poklesu predaja vakcíny COVID-19, keď jej akcie stratili polovicu svojej hodnoty.

Trend rakoviny upútal pozornosť aj zdravotníckych organizácií na celom svete vrátane Svetovej zdravotníckej organizácie, ktorá vo februári predpovedala 77% nárast nových prípadov rakoviny — z 20 miliónov prípadov v roku 2022 na viac ako 35 miliónov prípadov do roku 2050.

Ktoré druhy rakoviny sú na vzostupe?

Štúdia časopisu Lancet odhalila znepokojujúce trendy v počte prípadov rakoviny ľudí narodených v rokoch 1920 až 1990, pričom sa zistilo, že do roku 2019 sa miera výskytu 17 z 34 analyzovaných typov rakoviny zvyšovala v postupne mladších kohortách narodených.

Pri niektorých druhoch rakoviny bola miera výskytu približne 1 až 3-krát vyššia v kohorte narodených v roku 1990 (ľudia, ktorí mali v čase štúdie okolo 20 rokov) v porovnaní s kohortou narodených v roku 1955 (ľudia, ktorí mali v čase štúdie okolo 60 rokov).

Obzvlášť znepokojujúci bol nárast výskytu rakoviny tenkého čreva (o 256 %), obličiek a obličkovej panvičky (o 192 %) a pankreasu u mužov aj žien (o 161 %). U žien bol zaznamenaný aj výrazný nárast počtu prípadov rakoviny pečene aintrahepatálnych žlčových ciest (o 105 %).

ČÍTAJTE: Pfizer údajne zatajil prítomnosť rakovinovej DNA v COVID jabs pred FDA, Health Canada

V mladších kohortách sa zvýšil aj výskyt rakoviny u rakoviny prsníka s pozitívnymi estrogénovými receptormi, rakovina maternicového telieska (endometria), rakovina hrubého čreva a konečníka, nekardiálna rakovina žalúdka (žalúdka), rakovina žlčníka a iných žlčových ciest, rakovina vaječníkov a semenníkov, rakovina konečníka a Kaposiho sarkóm u mužov.

U osôb vo veku okolo 30 rokov sa výskyt rakoviny zvýšil v priemere o 12 % vo všetkých typoch rakoviny.

Štúdia tiež zaznamenala, že miera úmrtnosti kopíruje trendy výskytu niekoľkých druhov rakoviny vrátane rakoviny pečene u žien, rakoviny tela maternice, žlčníka a iných druhov rakoviny žlčových ciest, semenníkov a hrubého čreva. To naznačuje, že nárast výskytu je dostatočne výrazný na to, aby prevážil nad zlepšením miery prežitia pri rakovine.

Zistenia z ACS’ cancer statistics report, ktorý obsahuje údaje do roku 2021, poskytujú ďalší kontext k rastúcej miere výskytu rakoviny u mladších generácií, najmä v prípade rakoviny hrubého čreva a konečníka u oboch pohlaví a rakoviny prsníka, krčka maternice a pečene u žien.

Etický skeptik, uznávaný štatistik na sociálnej platforme X, zverejnil novšie údaje o úmrtnosti na rakovinu. Nasledujúci graf, založený na internetových databázach Centers for Disease Control and Prevention’ukazuje nadmernú úmrtnosť z malignant neoplasm (rozširujúce sa nádory) “zvýšená o 29 % a stále stúpa” pre vekové kategórie 0-54 rokov do 22. týždňa roku 2024:

Najnovšie ‘turbo rakoviny’

Dr. William Makis, kanadský certifikovaný rádiológ a onkológ v oblasti nukleárnej medicíny, v rozhovore na “America Out Loud PULSE” podcaste zo 6. júla, že zaznamenal “len explóziu extrémne agresívnych druhov rakoviny u veľmi mladých jedincov” od COVID-19 pandémia začala.

Makis identifikoval rakovinu, ktorá postihuje najmä mladšiu populáciu, ako napríklad rakovinu prsníka, rakovinu hrubého čreva, rakovinu žlčových ciest, rakovinu pankreasu, leukémiu a lymfóm.

Makis zdôraznil, že tieto druhy rakoviny sa vyskytujú v pokročilých štádiách (3 alebo 4), správajú sa “veľmi agresívne” a často sú odolné voči bežnej liečbe. Označil ich za “turbo rakovinu” kvôli ich rýchlemu rastu a šíreniu.

Dr. Angus Dalgleish, uznávaný onkológ a profesor na Univerzite sv. George’s, University of London, zaznamenal rýchlo postupujúce rakovinové ochorenia u pacientov, ktorí dostávali posilňovacie injekcie COVID-19 mRNA, hoci nešpecifikoval, akého veku sa to týka.

ČÍTAJTE: Japonská štúdia zistila ‘významný nárast’ úmrtí na rakovinu po tretích dávkach mRNA COVID

V jeho praxi sa vyskytli najmä náhle relapsy melanómu u pacientov, ktorí boli v remisii. Lekári zaoberajúci sa rakovinou po celom svete mu povedali o rýchlo sa zrýchľujúcich rakovinách vrátane lymfómov, leukémie, rakoviny obličiek a hrubého čreva a “viacnásobného metastatického šírenia” rakoviny po celom tele.

V japonskej štúdii uverejnenej v apríli v časopise Cureus sa uvádza zvýšenie úmrtnosti po očkovaní vakcínou COVID-19 vo väčšine vekových skupín vrátane osôb mladších ako 50 rokov. Medzi rakovinové ochorenia s najvyššou nadlimitnou úmrtnosťou patrili rakovina vaječníkov, leukémia, rakovina prostaty, rakovina pery/ústa/hltana a rakovina pankreasu.

Nemáme údaje, na ktoré by sme mohli poukázať

Mainstreamoví odborníci v oblasti medicíny navrhli niekoľko teórií, ktoré vysvetľujú rastúci výskyt rakoviny u mladších generácií.

V článku v časopise Lancet autori pripisujú nárast výskytu rakoviny u mladších ľudí vyššiemu vystaveniu karcinogénnym látkam v ranom veku, obezite, nezdravej strave, chemickým látkam v životnom prostredí, zmenám v reprodukčných vzorcoch a správaniu súvisiacemu s alkoholom.

V správe “Štatistiky o rakovine, 2024” ACS poukázala na niekoľko ďalších potenciálnych vinníkov vrátane faktorov súvisiacich s chudobou, ako je nedostatočné zdravotné poistenie a nedostatočný prístup k vyšetreniam a kvalitnej zdravotnej starostlivosti, a na faktory súvisiace so štrukturálnym rasizmom vrátane zaujatosti pri poskytovaní hypotekárnych úverov arelining na úrovni susedstva.

Dr. William Dahut, lekársky onkológ a vedecký riaditeľ ACS, povedal ABC News, že nájsť jedinú príčinu je ťažké. “Je pre nás také ľahké povedať ‘áno, je to’obezita’ ‘áno, je to’nedostatok pohybu’ ‘áno, je to’spracované jedlo.’ Ale nemáme údaje, na ktoré by sme mohli ukázať.”

Dr. Kevin Nead, radiačný onkológ a odborný asistent na oddelení epidemiológie na MD Anderson Cancer Center, povedal pre ABC News, že s biológiou rakoviny u mladších pacientov by sa mohlo diať niečo iné, čo naznačuje potrebu nových prístupov k skríningu a včasnému odhaleniu.

V súčasnom hlavnom prúde medicínskeho a mediálneho spravodajstva zostáva úplne nezohľadnený potenciálny podiel na zvyšujúcej sa miere rakoviny mozgu, štítnej žľazy a slinných žliaz z EMR (elektromagnetického žiarenia) expozície z mobilných telefónov, Bluetooth slúchadiel, Wi-Fi routerov a 4G/5G prenosových veží.

Rýchly vznik rakoviny ‘v podstate nemožný podľa známej paradigmy’

Dr. Harvey Risch, emeritný profesor epidemiológie na Yale School of Public Health, povedal Obhajcovi, “lekári pozorujú veľmi zvláštne veci, napríklad 25-ročných ľudí s rakovinou hrubého čreva, ktorí nemajú’rodinnú anamnézu tohto ochorenia.”

Podčiarkol, že vývoj tejto rakoviny zvyčajne trvá desaťročia a jej výskyt u mladších ľudí je “v podstate nemožný podľa známej paradigmy fungovania rakoviny hrubého čreva.”

Čítajte: Viac ako 1 600 lekárov a vedcov žiada ‘okamžité pozastavenie’ injekcií COVID

V podcaste s Makisom, Dr. Peter McCullough, popredný kardiológ a výskumník, tiež upozornil na zvyčajne dlhší čas na vznik rakoviny.

“Je to, čo’vidíme teraz — sú to len osoby, ktoré majú rakovinu v čase, keď užívajú vakcíny COVID, alebo sú to úplne nové druhy rakoviny spôsobené vakcínami?

Možné mechanizmy rakoviny spôsobenej mRNA vakcínami

Makis vyslovil hypotézu, že mRNA vakcíny by mohli urýchľovať už existujúcu rakovinu a pravdepodobne sú zodpovedné za nedávny nárast agresívnej rakoviny.

“Tieto lipidové nanočastice [LNP] — jednou z kľúčových vlastností je, že ne’zostávajú v ruke. Končia v systémovom obehu,” povedal Makis.

Podotkol, že približne 75 % injekcie skončí v krvnom obehu v priebehu niekoľkých hodín, pričom sa potenciálne ukladá “pseudouridín, modifikovaná mRNA a DNA” v celom tele. Medzi miesta, kde sa tieto zložky našli, uviedol mozog, kostnú dreň, pečeň, pankreas, žlčník, slezinu, semenníky, vaječníky, pečeň, hrubé črevo a prsné mlieko.

“Pozorujeme rakovinu tam, kde dochádza k ukladaniu týchto vakcínových častíc,” povedal s tým, že ukladanie v kostnej dreni by mohlo byť príčinou zvýšeného výskytu leukémie.

Risch, hoci upozornil, že dlhodobé údaje stále chýbajú, poukázal na potenciálne mechanizmy, ktorými by vakcíny mohli ovplyvniť riziko vzniku rakoviny.

“Proteín hrotu je toxický,” uviedol.“Samotný LNP je toxický. Biologický výrobný proces zahŕňajúci nedostatočnú filtráciu možných škodlivých zložiek môže byť toxický.”

Makis aj Risch diskutovali o “IgG4 [imunoglobín typu 4] posun protilátok” spôsobený mRNA vakcínami ako pravdepodobný faktor prispievajúci k rýchlemu vzniku rakoviny.

Risch vysvetlil, ako sa táto konkrétna protilátka líši od reakcií IgG1 a IgG2, ktoré fungujú na neutralizáciu cudzích patogénov. Naopak, IgG4 vytvára “tolerančnú odpoveď”, aby imunitný systém nereagoval nadmerne na veci, ako sú peľ a potravinové alergény.

PREČÍTAJTE: COVID injekcie majú 200-krát vyššie riziko vzniku mozgových zrazenín ako iné očkovania: Makis vysvetlil, že po viacnásobných injekciách mRNA sa výrazne zvýši hladina protilátok IgG4, čím sa zníži imunitný dohľad a rakovina sa tak stane neviditeľnou pre váš imunitný systém.”

“Ak máte’toleranciu voči rakovinovým bunkám, nezabráni to’rakovinovým bunkám v reprodukcii,”povedal Risch. “Nechcete, aby sa to stalo.”

Risch povedal, že nikto zatiaľ nevie, do akej hĺbky poškodzujú mechanizmy imunitného dohľadu mRNA vakcíny, “ale existujú pravdepodobné mechanizmy, ktoré treba skúmať.”

Tento článok pôvodne uverejnil The Defender – Webová stránka Children’s Health Defense’s News & Views pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.