Liberálmi schválená školská príručka učila kanadské deti spájať konzervatívcov s bigotnosťou

Liberálmi schválená školská príručka učila kanadské deti spájať konzervatívcov s bigotnosťou

Záznamy ukazujú, že liberáli premiéra Justina Trudeaua schválili príručku, ktorá školákov učí vidieť súvislosť medzi bigotnosťou a Konzervatívnou stranou. 

Podľa informácií, ktoré 25. júla získal Blacklock’s Reporter, v roku 2022 vtedajší liberálny’minister pre rozmanitosť Ahmed Hussen’schválil príručku financovanú daňovými poplatníkmi, ktorá učila deti spájať hlavný prúd konzervativizmu vrátane Konzervatívnej strany s bigotnosťou a vnímať kanadský červený prápor, de facto vlajku krajiny do roku 1965, ako symbol nenávisti.   

“Táto nová pomôcka sa bude poskytovať prostredníctvom seminárov v školách po celej krajine a pomôže zvýšiť informovanosť žiakov, povedal vtedy novinárom Hussen a dodal, že kniha financovaná daňovými poplatníkmi v hodnote 268 400 dolárov bude “učiť naše deti základné hodnoty.”  

Kniha, ktorú napísala Kanadská sieť proti nenávisti, tvrdila, že konzervatívci často tolerujú fanatikov a mladých bielych nacionalistov, a varovala: “Niekedy sa pokúšajú infiltrovať do hlavného prúdu konzervatívnych politických strán.” 

“V roku 2020 boli konzervatívci z McMasterovej univerzity kontrolovaní za to, že do svojich radov prijímajú členov s príliš bigotnými názormi a väzbami,” sa v príručke uvádza. 

Kniha sa ďalej snažila poučiť deti, aby sa postavili proti svojim spolužiakom, ktorí podporujú politikov s “problematickými” názormi. Upozorňovala tiež, že odvolávanie sa na pojem “sloboda prejavu” patrí medzi “bežné obhajoby nenávistnej propagandy.” 

“Niekedy sa pedagógovia a žiaci ocitnú v situácii, keď budú vyžadovať okamžitú reakciu na žiaka v triede, ktorý sa odvoláva na bigotnú ideológiu,” uvádza sa v nej. 

“Kým k týmto situáciám treba pristupovať opatrne, treba ich riešiť, keď sa stanú,” uviedla. “Tieto incidenty môžu byť od miernych až po závažné a každý si bude vyžadovať vlastný prístup v závislosti od situácie. Žiak v diskusii v triede argumentuje v prospech problematického politika alebo politiky, napríklad Trumpovho’múru.” 

Kniha navyše učila žiakov vnímať červenú zástavu, ktorá bola de facto vlajkou národa od konca 19. storočia do polovice 60. rokov 20. storočia, ako “symbol propagujúci nenávisť” porovnateľný s hákovým krížom. 

“Jeho používanie znamená túžbu vrátiť sa k demografickému stavu Kanady’pred rokom 1967, keď bola prevažne biela,” tvrdí príručka.   

Tlačenie ľavicovej politiky na kanadských študentov, a to aj na úkor želaní rodičov, sa v krajine zrejme stalo bežným javom.

V mnohých školských radách v Ontáriu totiž platia pravidlá, podľa ktorých učitelia a zamestnanci musia rodičom zatajovať súkromné informácie o študentoch’.     

Napr. najväčšia školská rada v provincii, Toronto District School Board (TDSB), má politiku, podľa ktorej je potrebné získať súhlas žiaka’predtým, ako môžu byť rodičia informovaní o rozhodnutí ich dieťaťa’identifikovať sa ako “transrodové.”  

“Škola by nikdy nemala prezradiť rodičom’/opatrovateľom’/opatrovateľovi’/opatrovateľovi’rodovú nekonformitu alebo transrodový status žiaka bez jeho výslovného predchádzajúceho súhlasu,” uvádza TDSB vo svojom smernice.     

Podobné zásady platia v školských radách v celom Ontáriu vrátane York Region District School Board, Thames Valley District School Board, a Hamilton-Wentworth District School Board.    

Ako LifeSiteNews predtým informoval, školská rada okresu Limestone v Kingstone dokonca oznámila zamestnancom, že môžu byť potrestaní za podporu rodičovských práv, používanie výrazov ako “chlapci a dievčatá,” a zastávanie “pravicových” názorov.