Kresťania sa musia pokloniť Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu za rúhavý olympijský ceremoniál

Kresťania sa musia pokloniť Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu za rúhavý olympijský ceremoniál

Mnohí ľudia, vrátane katolíckych biskupov a mnohých kresťanov na celom svete, odsúdili rúhavú udalosť, ktorá sa odohrala počas otváracieho ceremoniálu letných olympijských hier v Paríži. Ako už takmer všetci vedia, išlo o zosmiešňujúce zobrazenie Poslednej večere, kde bol Ježiš zobrazený ako obézna žena oblečená v bielom. Obklopovala ju tlupa drag queen “apoštolov,” a mladé dievča bolo tiež – mali by sme sa obávať, prečo? – zahrnuté do tohto hypersexualizovaného a svätokrádežného zobrazenia.

Pri všetkých odsúdeniach a tvrdeniach o pohoršujúcej ’urážlivosti zobrazenia sa ani zo strany kresťanov nevyjadrilo, že tí, ktorí takéto rúhavé zobrazenie naplánovali, zorganizovali a vykonali, ak sa nebudú kajať, nezomrú šťastnou smrťou. Práve v okamihu svojej smrti sa budú musieť stretnúť s tým, ktorého rúhavo zosmiešnili a ponížili. A na rozdiel od sentimentalizovaného kresťanstva mnohých dnešných ľudí nám samotné Písmo hovorí, že On bude ich sudcom – svätý a vzkriesený Pán Ježiš Kristus.

Čítajte: Jill Bidenová chváli protikresťanský olympijský ceremoniál, ktorý zosmiešnil Poslednú večeru: ‘Veľkolepé!’

Boh Otec navyše nedopustí, aby sa rúhal jeho milovaný vtelený Syn, Ježiš Kristus. Francúzsko, a najmä Paríž, a možno ani samotné olympijské hry nezostanú bez trestu. Ježiš svojim učeníkom vyhlásil: “‘Veru, hovorím vám: Synom ľudským budú odpustené všetky hriechy a akékoľvek rúhanie, ale kto sa rúha Duchu Svätému, nikdy nedostane odpustenie, ale je vinný večným hriechom’ – lebo povedali: ‘Má nečistého ducha.’” (Mk 3, 28-30)

Akkoľvek sa dajú odpustiť všetky hriechy, dokonca aj rúhanie proti Bohu, rúhanie proti Duchu Svätému sa odpustiť nedá. Čo je to rúhanie proti Duchu a prečo sa nemôže’odpustiť?“

Rúhať sa Duchu Svätému znamená popierať, že Ježiš je Mesiáš naplnený Duchom. Neveriaci Židia vyhlásili, že Ježiša posadol nečistý duch, diabol, a tým sa rúhali Duchu Svätému, ktorý prebýval v Ježišovi v celej svojej plnosti. Rúhať sa Duchu Svätému znamená popierať, že Ježiš je milovaný vtelený Syn Otca. Opäť platí, že takéto rúhanie Otec nikdy nebude tolerovať, ale naveky odsúdi.

No, či tí, ktorí sa Ježišovi a jeho apoštolom vysmievali, nevedeli, že Ježiš je Mesiáš naplnený Duchom? Odpoveď na túto otázku znie: “Nie.” Ak by to nevedeli, to, čo urobili, by mohlo byť nevhodné a nevkusné, ale pre svoju nevedomosť by sa neprevinili neodpustiteľným hriechom rúhania sa Duchu Svätému. Avšak práve preto, že vedeli, že Ježiš je vtelený Syn naplnený Duchom, vysmievali sa mu, a tak sa rúhali Duchu Svätému. Pohŕdanie bolo celým zmyslom ich rúhavého zobrazenia.

Celá udalosť bola teda démonická. Diabol netúži po ničom inom, než aby sa Ježišovi rúhali, pretože Ježiš svojou spásnou smrťou a slávnym vzkriesením zničil Satanovo’kráľovstvo. Satan jasne vie, kto je Ježiš a o čo mu ide. “Ach! Čo máš s nami spoločné, Ježiš Nazaretský? Prišiel si nás zničiť? Ja viem, kto si, Svätý Boží.“ (Lk 4,34)

Ježiš Nazaretský, Svätý Boží, zničil satanovu’vládu hriechu a smrti. Satan a jeho démonickí hrdlorezi, démoni aj ľudia, sa dodnes usilujú o pomstu, a to tak, že proti nemu podnecujú rúhanie. Táto démonická provokácia sa naplno prejavila v Paríži na otváracom ceremoniáli olympijských hier – démonickom liturgickom obrade.

Bolo teda náhodou rúhavým prejavom zobrazenie Poslednej večere? Nie! Satan sa chcel rúhať nielen Ježišovi, ale chcel rúhať aj Eucharistii. Eucharistia je sprítomnením Ježišovej’ jedinej spasiteľnej obety, obety, ktorá porazila hriech a smrť. V Eucharistii veriaci prijímajú vzkriesené telo a vzkriesenú krv Ježiša, a tak vstupujú do živého spoločenstva s ním.

Messa je konečným vyvrcholením toho, že satanovo’kráľovstvo je stále zničené, a definitívnym vyjadrením toho, že Božie’kráľovstvo je stále prítomné. Pre všetky časy svätá omša sviatostne znamená zánik Satana’a triumf Ježiša’. Je to stále prítomné, viditeľné pohoršenie satana a urážka, ktorú nemôže zniesť – ale je bezmocný.

PREČÍTAJ: ‘Bohu sa nemožno vysmievať’: Na Montmartri, mieste, kde bol sťatý svätý Denis (patrón Paríža), len niekoľko kilometrov od miesta, kde bolo spáchané parížske rúhanie, stojí Bazilika Sacré-Coeur, Bazilika Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. Bola dokončená v roku 1914. Smutnou iróniou je, že bola postavená s cieľom dôstojne odčiniť hriechy Francúzska a Paríža a získať milosť a odpustenie od Najsvätejšieho Srdca Pána Ježiša Krista. V bazilike sa koná ustavičná adorácia Svätej Eucharistie.

Ak niekedy nastal čas, keď pred Najsvätejšou sviatosťou treba vykonať zadosťučinenie Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, tak je to práve teraz. Ježišovo srdce bolo prebodnuté z lásky ku všetkým. Z jeho srdca vychádza hojnosť milosrdenstva a odpustenia. Všetci kresťania musia vzývať Ježiša ako Najsvätejšie Srdce, aby vyhnal všetkých démonov z Paríža a z olympijských hier. Všetky kresťanské skupiny sa musia modliť, aby Ježiš všetkých, najmä športovcov, naplnil láskou svojho Ducha Svätého.

Olympijské hry ako medzinárodné športové podujatie symbolizujú celý svet a Ježiša nepotrebuje len Francúzsko a Paríž, ale celé ľudstvo.

Pretlačené so súhlasom The Catholic Thing.