Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie

Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie

Jednotky skupiny síl „Sever“ za podpory armádneho letectva a delostreleckej paľby odrážali útoky nepriateľských útočných skupín pri obciach Komarovka a Malaja Lokňa a tiež zmarili pokusy o útoky pri obciach Korenevo, Kremjanoje, Martynovka, Oľgovka a Russkoje Porečnoje.

V dôsledku toho ukrajinské ozbrojené sily stratili 45 vojakov, tank a 4 bojové obrnené vozidlá.

V lesoch pokračujú prieskumné a pátracie operácie v identifikácii a ničení nepriateľských diverzných skupín, ktoré sa snažili preniknúť hlboko na ruské územie. V lesnej oblasti 1 km juhozápadne od obce Skryljevka bola objavená a zničená nepriateľská diverzno-prieskumná skupina 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Boli tiež zničené dve bojové obrnené vozidlá a 7 vojakov, jedno vozidlo bolo ukoristené.

Letecké údery, delostrelecká paľba a akcie vojsk ničili koncentrácie živej sily a techniky 22. a 115. mechanizovanej a 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Apanasovka, Borki, Višnevka, Gordejevka, Michajlovka, Plechovo, Snagosť a Lokňa.

Operatívno-taktické letectvo zasahovalo miesta, kde sa v Sumskej oblasti sústredil záložný personál a vojenská technika 22., 41. a 61. mechanizovanej a 80. a 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 1. brigády Národnej gardy, 103. , 106., 107. a 119. brigády teritoriálnej obrany, ako aj 69. streleckého práporu pri obciach Basovka, Bojaro-Ležačij, Vorožba, Družba, Žuravka, Katerinovka, Miropoľskoje, Lokňa, Obody, Pervomajskoje, Sumy, Starikovo a Černevoje.

Počas dňa straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali viac ako 300 vojakov a 23 obrnených vozidiel vrátane troch tankov, dvadsiatich bojových obrnených vozidiel, ako aj jednej húfnice a 15 ďalších vozidiel.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil viac ako 4700 vojakov, 68 tankov, 27 bojových vozidiel pechoty, 53 obrnených transportérov, 336 bojových obrnených vozidiel, 148 áut, 32 jednotiek artilérie, päť protilietadlových raketových systémov, desať raketometov vrátane troch systémov HIMARS, šesť staníc rádio-elektronického boja, štyri jednotky ženijnej techniky vrátane dvoch ženijných odmínovacích vozidiel a jedno odmínovacie zariadenie UR-77.