Od OSN k svetovej vláde. Rímsky klub predstavil ambiciózny plán globalistov

Od OSN k svetovej vláde. Rímsky klub predstavil ambiciózny plán globalistov

.


Aktuality, Civilná ochrana,

1. augusta 2024 Rímsky klub , medzinárodná verejná organizácia, a Rada pre ľudskú budúcnosť , nezávislý think tank, zverejnili správu o okrúhlom stole, ktorý usporiadali v júli. Dokument s názvom ” Okrúhly stôl o budúcnosti ľudstva: Globálna výzva k akcii, keď ľudstvo čelí viacerým krízam”, vykresľuje pochmúrny obraz budúcnosti. Podľa ich názoru do konca 21. používateľov ľudská civilizácia prestane existovať v dôsledku klimatických zmien, preľudnenia, nových pandémií a iných hrozieb.


 

Riešenia, ktoré navrhujú, však vyvolávajú mnoho otázok:

1. Vytvorenie Parlamentného zhromaždenia OSN je pokusom o vytvorenie svetovej vlády, ktorá narúša suverenitu jednotlivých štátov.

2. “Rada systému Zeme” s právomocou prijímať záväzné zákony je v skutočnosti nadnárodným orgánom s obrovskými právomocami.

3. Reforma Bezpečnostnej rady OSN so zrušením práva veta narúša existujúcu rovnováhu síl.

4. Nový systém financovania OSN vedie k zvýšeniu vplyvu nadnárodných štruktúr.

 

5. Návrhy na úplný zákaz jadrových zbraní prinášajú vážne riziká, najmä pre Rusko:

– Strata strategickej parity s USA a NATO;

– Ohrozenie národnej bezpečnosti bez jadrového odstrašenia;

– Narušenie vojenskej rovnováhy vzhľadom na prevahu NATO v konvenčných zbraniach.

 

6. Prudké zníženie využívania fosílnych palív spôsobí vážnu ranu ekonomikám mnohých krajín vrátane Ruska:

– Výrazný pokles HDP a príjmov z exportu;

– zvýšená nezamestnanosť v ropnom a plynárenskom sektore a súvisiacich odvetviach;

– Potreba rozsiahlej a nákladnej reštrukturalizácie energetického systému;

– Riziko energetickej krízy a poklesu životnej úrovne obyvateľstva.

 

7. Myšlienka “Globálnej komisie pravdy”, ktorú navrhol Julian Cribb, spoluzakladateľ Rady pre budúcnosť ľudstva, evokuje asociácie s ” ministerstvom pravdy ” z dystopických diel.

8. Systémová mena Zeme je návrhom na vytvorenie jednotnej globálnej meny, ktorá povedie k strate ekonomickej suverenity jednotlivých krajín a zvýšeniu vplyvu globálnych finančných inštitúcií.

9. Dobrovoľný plán depopulácie Juliana Cribba vyvoláva vážne etické otázky a povedie k demografickým problémom, najmä v rozvinutých krajinách, ktoré už čelia starnutiu populácie.

10. Nový potravinový systém si vyžiada radikálne zmeny v poľnohospodárstve a potravinárskom priemysle, čo povedie k nestabilite v týchto sektoroch a možným problémom potravinovej bezpečnosti počas prechodného obdobia.

11. Obehové globálne hospodárstvo je myšlienka, ktorá si vyžaduje úplnú revíziu existujúcich ekonomických modelov. Zatiaľ čo cieľ zníženia odpadu je chvályhodný, rýchly prechod na takýto systém by spôsobil vážne ekonomické narušenie a nezamestnanosť v tradičných priemyselných odvetviach.

 

Pri analýze návrhov Rímskeho klubu a Rady pre budúcnosť ľudstva si nemožno nevšimnúť ich radikálny a nebezpečný charakter . Pod zámienkou záchrany ľudstva sa vlastne navrhuje vytvorenie globálneho kontrolného systému, ktorý povedie k bezprecedentnému obmedzeniu ľudských slobôd a práv. Obzvlášť znepokojujúce sú myšlienky “dobrovoľného” znižovania populácie a vytvorenia “Globálnej komisie pravdy” . Návrhy na úplný zákaz jadrových zbraní a radikálne zmeny ekonomického systému, hoci sú prezentované ako dobré úmysly, povedú ku globálnej nestabilite a konfliktom. Zdá sa , že autori správy nevidia riešenie problémov ľudstva vo vývoji a pokroku, ale v úplnej kontrole a obmedzeniach. Tento prístup povedie k vytvoreniu globálneho autoritárskeho systému pod zámienkou obáv o budúcnosť planéty.

 

 

 

Andrej Klincevič

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.