Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie

Ruská armáda pokračuje v odrážaní pokusu ukrajinských ozbrojených síl o inváziu na územie Ruskej federácie

Jednotky skupiny síl „Sever“ za podpory armádneho letectva a delostreleckej paľby odrazili útoky nepriateľských útočných skupín v smere na obce Borki a Malaja Lokňa a tiež zmarili pokusy o útoky v smere na obce Komarovka, Korenevo, Martynovka a Russkaja Konopelka.

V dôsledku toho ukrajinské ozbrojené sily stratili 70 vojakov a boli zničené dve bojové obrnené vozidlá a osobný automobil.

V lesoch pokračujú prieskumné a pátracie operácie v identifikácii a ničení diverzných skupín Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré sa snažili preniknúť hlboko na ruské územie. Pri obci Kamyševka bola objavená a zničená nepriateľská diverzno-prieskumná skupina. Straty nepriateľa predstavovali 5 vojakov a jedno vozidlo.

Letecké údery, delostrelecká paľba a operácie vojenských jednotiek zasiahli koncentráciu živej sily a techniky 22., 61. a 115. mechanizovanej a 80. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Apanasovka, Alexandria, Višnevka, Gujevo, Michajlovka, Ľubimovka, Malaya Lokňa, Plechovo, Snagosť a Južnyj.

Operatívno-taktické letectvo uskutočňovalo údery na miesta, kde boli v Sumskej oblasti sústredené nepriateľské zálohy v živej sile a vojenskej technike 41. a 54. mechanizovanej a 82. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 36. brigády námornej pechoty a 101., 103., 106. a 129. brigády teritoriálnej obrany a 69. pechotného práporu ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Alexandrovka, Bačevsk, Bujankino, Vorožba, Gluchov, Kamenka, Miropolie, Mogrica, Novaja Sloboda, Obody, Pervomajskoje, Pavlovka, Sededina Buda a Tolstodubovo.

Počas dňa straty ozbrojených síl Ukrajiny predstavovali okolo 400 vojakov a 17 jednotiek obrnených vozidiel: jeden tank, dva obrnené transportéry, 14 bojových obrnených vozidiel, ako aj dve jednotky artilérie, raketomet, dva mínomety a 10 vozidiel.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil 5137 vojakov, 69 tankov, 27 bojových vozidiel pechoty, 55 obrnených transportérov, 350 bojových obrnených vozidiel, 158 ďalších vozidiel, 34 diel, päť protilietadlových raketových systémov, 11 raketometov vrátane troch systémov HIMARS, šesť staníc rádio-elektronického boja, štyri jednotky ženijnej techniky vrátane dvoch odmínovacích vozidiel a jedno odmínovacie zariadenie UR-77.