Trump obvinil Kamalu Harrisovú a demokratov z protikatolíckeho fanatizmu: "Naozaj im ide o katolíkov

Trump obvinil Kamalu Harrisovú a demokratov z protikatolíckeho fanatizmu: "Naozaj im ide o katolíkov

Prezident Donald Trump kritizoval viceprezidentku Kamalu Harrisovú a Demokratickú stranu za jej nepriateľstvo voči katolíkom.

Bývalý prezident sa takto vyjadril o svojej predpokladanej súperke počas piatkového prejavu na podujatí Turning Point USA.

“Ako tu každý chápe, radikálna ľavicová ideológia, ktorú Kamala podporuje, je naozaj militantne nepriateľská voči veriacim Američanom,” povedal Trump v piatok. “A videli ste to počas pandémie, keď sa ľudia nemohli”stretnúť, aj keď sa chceli stretnúť s veľkými priestormi vonku. Boli spustošení.”

Bývalý prezident a republikánsky kandidát na rok 2024 sa takto vyjadril na summite Turning Point’Believers’

Čítajte: Pro-life rescuer Heather Idoni odsúdená na 24 mesiacov, napriek mŕtvici jej zamietli domáce väzenie

“Ako senátorka zúrivo útočila na vysokokvalifikovaných kandidátov na sudcov len preto, že boli členmi Kolumbových rytierov, a naznačovala, že ich katolícka viera ich diskvalifikuje zo služby vo federálnej justícii,” povedal Trump, pričom mal na mysli svojho nominanta Briana Bueschera.

Ako členka senátneho výboru pre súdnictvo Harrisová spolu so senátorkou Mazie Hirono z Havaja spochybňovala Bueschera v súvislosti s jeho členstvom v Rytierskom ráde Kolumbus.

Sama označila skupinu’proti homosexuálnym “manželstvám” za “extrémny” postoj a spochybnila Bueschera za to, že je členom katolíckej skupiny, ktorá je proti potratom, ako LifeSiteNews predtým informovali.

Čítajte: Biden admin nariadil katolíckej nemocnici zhasnúť sviečku svätostánku alebo prísť o všetky federálne financie

Trump sa potom spýtal, ako môže katolík voliť demokratov.

“Neviem, ako môže katolík voliť demokratov, pretože oni’idú po katolíkoch, takmer rovnako ako’idú po mne,” povedal Trump. “Povedal by som, že som vás prekonal, hrdo to priznávam, ale oni’idú naozaj po katolíkoch.”

Bidenova-Harrisova administratíva má na svojom konte prenasledovanie katolíkov a iných kresťanov. Za jej vlády ministerstvo spravodlivosti (DOJ) agresívne a selektívne presadzovalo zákon o slobodnom prístupe na kliniky (Freedom of Access to Clinic Entrances Act – FACE Act) vrátane útokov na pokojných katolíckych otcov za život, ako je Mark Houck, ako o tom informoval portál LifeSiteNews reportoval.

Pod vedením Bidenovej-Harrisovej administratívy boli katolíci, ktorí sa zúčastňujú na latinskej omši, tiež označení za “extrémistov” a špehovaní FBI a občania, ktorí sa stavajú proti politike rasovej identity a sexuálnej ideológii v triede, boli prirovnávaní k domácim teroristom zo strany ministerstva spravodlivosti.

Čítajte: Bidenova administratíva po žalobe ustúpila, povolila Kolumbovým rytierom slúžiť omšu na národnom cintoríne

Prezident Trump tiež kritizoval Harrisovú’ za podporu LGBT agendy vrátane vpustenia “mužov do ženských’ a dievčenských’ šatní.”

Trump tiež povedal, že zníži federálne financovanie škôl, ktoré pretláčajú “kritickú teóriu rasy, transrodové šialenstvo a iný nevhodný rasový, sexuálny alebo politický obsah do života našich detí.”

Záznam týchto komentárov zdieľal Elon Musk. “Zachráňte naše deti,” Musk napísal na X (predtým Twitter) a citoval skandovanie davu’

“A nedám ani cent žiadnej škole, ktorá má mandát na očkovanie alebo na masky, ani cent,” povedal prezident.

“A budem držať mužov mimo ženských športov”

Harris’ protikatolícky záznam vyvoláva znepokojenie

Harris’ záznam o náboženskej slobode a živote vyvolal znepokojenie a ostrú kritiku zo strany pro-life a katolíckych lídrov. LifeSiteNews sa nedávno rozprával s niekoľkými lídrami, ktorí varovali pred potenciálnym Harrisovým prezidentstvom.

“Ak nezmení úplne svoj postoj, čo znamená stratu vernosti jej radikálnej potratovej základne, skutoční katolíci, ktorí obhajujú posvätnosť každého ľudského života, majú eminentný záujem hlasovať proti nej, ak sa stane kandidátkou demokratov,” národný terénny riaditeľ Students for Life of America Reagan Barklage povedal LifeSiteNews minulý týždeň.

“Harris je zaznamenaná ochota prenasledovať zástancov života a každého, kto sa stavia proti ideológii LGBT,” upozornil Michael Hichborn z Lepanto Institute’. “Ak by sa jej program dotiahol do logického konca, Harrisová’Amerika by nezlikvidovala len náboženskú slobodu, ale všetku slobodu, čím by z občanov urobila automaty, ktoré by plnili príkazy štátu.”

Brian Burch, prezident organizácie CatholicVote, tiež kritizoval Harrisovú’a odvolával sa na jej odpor voči federálnemu sudcovi Buescherovi.

“Nielenže ide o hrubú formu protináboženského fanatizmu, ale’je to aj protiústavné,” Burch povedal minulý týždeň. “Harrisová’ verzia katolíka je katolík, ktorý sa vzdáva svojho základného presvedčenia.”