Katolícky kostol v Paríži bol pred olympijskými hrami poškodený pro-moslimskými grafitmi

Katolícky kostol v Paríži bol pred olympijskými hrami poškodený pro-moslimskými grafitmi

Další katolícky kostol vo Francúzsku bol poškodený vandalmi. 

Podľa francúzskej webovej stránky CNEWS bol kostol Notre-Dame-du-Travail z vonkajšej strany posprejovaný pro-moslimskými a protikatolíckymi grafitmi. Kostol mal tiež jednu zo sôch Panny Márie podrezanú nožom. 

Vandalizmus sa údajne odohral medzi nedeľou 14. júla a pondelkom 15. júla. 

V marci 2023 bol kostol Najsvätejšieho srdca v Bordeaux zneuctil, keď páchatelia označili jeho dvere a steny satanistickými a komunistickými frázami a symbolmi. Na nádvorí kostola’bol tiež zapálený oheň, ktorý sa však podarilo uhasiť skôr, ako spôsobil škody na budove.  

Ve februári 2024 bolo v kostole svätého Jána Krstiteľa (Saint-Jean Baptiste) v mestečku Val-de-la-Haye poškodených niekoľko sakrálnych predmetov odcudzili, vrátane Najsvätejšej sviatosti v podobe konsekrovaných hostií.

V októbri 2020 LifeSite informoval, že pri útoku islamského teroristu na farnosť Nanebovzatia Panny Márie vo francúzskom Nice boli zabití traja katolíci. K podobnému útoku došlo v Nice v apríli 2022, keď 31-ročný francúzsky štátny príslušník krátko pred desiatou hodinou dopoludnia viackrát bodol kňaza a mníšku.nedeľnej omše v kostole Saint Pierre d’Arène. 

PREČÍTAJTE SI: ‘Bohu sa nevysmievajú’: Rúhavé zobrazenie Poslednej večere na olympijskom ceremoniáli vyvolalo pobúrenie

Graffiti na Notre-Dame-du-Travail, ktorý sa nachádza v Paríži a v angličtine znamená “Naša pani práce,”, obsahovalo heslá ako neveriaci sa musia modliť k Alahovi, katolícka cirkev je od satana a že kresťanom budú odrezané hlavy. CNEWS tiež uvádza, že vandali vošli cez dvere núdzového východu, rozbili dvere skrine a pálili papiere.  

Kým parížska korešpondentka LifeSite’Jeanne Smithová má predtým tvrdila, že útoky na kostol vo Francúzsku sú “často vystopované ‘rodenými’ francúzskymi vandalmi, z ktorých väčšinu tvoria mladiství alebo mladí dospelí,” jedným z najpozoruhodnejších činov zla vykonaných v kostole bola smrť o. Jacquesa Hamela v roku 2016. 

Hamel, ktorý mal 85 rokov, slúžil 26. júla omšu vo farskom kostole v Saint-Etienne-du-Rouvray v Normandii. Počas jeho kázne mu dvaja islamskí teroristi podrezali hrdlo. Jeho posledné slová boli: “Choď preč, satan!“” Hamel bol nazvaný “mučeníkom” mnohými katolíkmi na celom svete. 

Notre-Dame-du-Travail bol postavený v rokoch 1897 až 1902. Sťažnosť na políciu podal páter Vincent de Mello, vikár kostola, a začalo sa vyšetrovanie, podľa CNEWS.