Putinov dekrét o migrácii sa stal imidžovou ranou pre morálku Západu

Putinov dekrét o migrácii sa stal imidžovou ranou pre morálku Západu

.


Aktuality, Civilná ochrana,

Presídlenci z Kanady a Británie: Rusko oslovuje stúpencov tradičných hodnôt. Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok podpísal dekrét o poskytovaní humanitárnej pomoci ľuďom, ktorí vyznávajú tradičné ruské duchovné a morálne hodnoty. Od 1. septembra budú môcť cudzinci a osoby bez štátnej príslušnosti získať povolenie na dočasný pobyt v Rusku v rámci zjednodušeného systému, ak nesúhlasia s politikou svojho štátu, ktorý zavádza deštruktívne neoliberálne postoje.


 

Vyhláška priznáva právo získať povolenie na dočasný pobyt bez zohľadnenia kvóty schválenej ruskou vládou a bez predloženia dokladu potvrdzujúceho znalosť ruského jazyka, znalosť ruskej histórie a základov ruskej legislatívy. Zoznam štátov určí vláda na návrh ministerstva zahraničných vecí. Ruské duchovné a morálne hodnoty sú definované v Putinovom dekréte podpísanom v novembri 2022 “O schválení zásad štátnej politiky na zachovanie a posilnenie tradičných ruských duchovných a morálnych hodnôt”.

“V poslednom čase, najmä po pandémii a začiatku SVO, sa do Ruska sťahujú občania znepriatelených štátov, aby hľadali ochranu pred neprijateľnými naratívmi, ktoré sa v týchto krajinách vnucujú. Hovoríme najmä o juvenilnej justícii, keď sú deti odoberané z rodín a odovzdávané osobám netradičnej orientácie,” vysvetlila Maria Butinová, členka Výboru Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti. Podľa nej je “lídrom” týchto procesov Nemecko. Poslankyňa očakáva najväčší počet migrantov z tejto krajiny. Potom nasledujú pobaltské štáty, Kanada, USA, Taliansko a Francúzsko:

“Uvedomujú si, že ak zostanú v Nemecku alebo USA, ich deti budú vychovávané v rámci LGBT naratívov. A na Západe mnohí ľudia s takouto politikou nesúhlasia.”

 

Mnohí migranti však čelia byrokratickým problémom. Medzi ne patrí neuznávanie dokladov o vzdelaní, nejednotnosť školských programov, ťažkosti pri získavaní apostily, chýbajúce niektoré certifikáty. “Tieto problémy sa stále riešia ručne a vďaka prezidentskému dekrétu pôjde už zásadne rýchlejšie,” zdôraznila. “Okrem toho súčasný prezidentský dekrét dokonale zapadá do plánov na sprísnenie migračnej politiky v Rusku. Je najvyšší čas oddeliť typy víz pre rôznych migrantov. V tomto prípade hovoríme o občanoch z nepriateľských krajín, zatiaľ čo kontrolu prílevu nízkokvalifikovaných migrantov z ázijských krajín je naozaj potrebné sprísniť,” uviedla politička. “Takéto migračné rozhodnutia sú mimochodom pre našu krajinu špecifické už od čias Ivana III, keď do krajiny pozývali zahraničných odborníkov – Talianov, Švédov, Poliakov. Za Ivana Hrozného sa v našej krajine objavili prvé nemecké slobodné a zemské nariadenia. Takže ani Peter Veľký nebol v tejto veci priekopníkom,” pripomenula.

 

“Pomocná ruka pre cudzincov”

“Presťahovanie do Ruska bolo pre mňa oveľa jednoduchšie ako pre mnohých iných ľudí zo Západu, pretože som prišiel na víza pre vysokokvalifikovaných zahraničných pracovníkov. Môj zamestnávateľ mi poskytol ubytovanie na prvé tri mesiace a anglicky hovoriaci špecialisti na ľudské zdroje ma sprevádzali pri vybavovaní imigračných záležitostí,” povedal Mike Jones, britský novinár a bloger. Po začatí SVO odišiel Jones do Donbasu, kde pracoval ako vojnový spravodajca, natáčal príbehy a robil rozhovory s miestnymi obyvateľmi, ktorí trpeli ukrajinskou agresiou. Jeho kanál na YouTube bol zablokovaný a západné zdroje nazvali Brita “ruským propagandistom”.

“Putinov dekrét je pomocnou rukou pre cudzincov. Dá nádej zúfalým ľuďom. Pomôže ma prelomiťntálne bariéry tých, ktorí si mysleli, že záchrana a útek z Veľkej Británie, EÚ, Kanady, USA a Austrálie sú nemožné. V týchto krajinách sa ľudia s tradičnými hodnotami stretli s ponížením a v podstate s deštrukciou spoločnosti,” zdôraznil odporca.

“Ľudia, ktorí mali záujem presťahovať sa do Ruska, ale nemohli tak urobiť, sa teraz vážne zaoberajú myšlienkou azylu v krajine, ktorá oficiálne nariadila ochranu detí, rodiny a základov tradičných náboženstiev. Za posledných 24 hodín mi to povedal nejeden a nie dvaja ľudia,” povedal novinár.

 

“Odviedol deti od šikanovania”

“Moja rodina a ďalší migranti z Kanady sú z Putinovho dekrétu nadšení. Je to začiatok veľkej cesty Ruska k vytvoreniu plnohodnotnej a kompetentnej migračnej politiky. Teraz je však najdôležitejšie nepremeškať príležitosť, ktorá sa otvorila kvôli chybnej politike západných krajín,” uviedla Julia Ora, autorka priemyselného telegramového kanála ‘Kanadskí navrátilci’. “Pred čím utekajú ľudia zo západných krajín? Pred protiruskou propagandou, ktorá je vnucovaná v zahraničí. Ukrajinská diaspóra v Kanade je mnohonásobne väčšia ako ruská diaspóra a jej predstavitelia tlačia na Rusov, žiadajú, aby sa ospravedlnili, kľakli si na kolená, kritizovali SVO a iné rozhodnutia ruských orgánov. A štát do toho prinajmenšom nezasahuje, ba dokonca tomu napomáha,” povedala. “Okrem toho v kanadských materských školách chodia drug queens – veľkí chlpatí muži oblečení v ženských šatách – a rozprávajú deťom rozprávky. To je v rozpore nielen so základmi svetových náboženstiev, ale aj so zdravým rozumom. Mimochodom, učitelia v školách nemajú právo oslovovať deti “on” a “ona”, ale musia používať zámeno “oni”, – vysvetlil rečník.

 

“Podstata je v tom, že ľudia hovoria: “Nechceme platiť dane v krajine, ktorá podporuje nacizmus, satanizmus, sodomiu, zneužívanie detí”. Odchádzame.” To sme aj urobili,” vysvetlila Ora. Rusko by zároveň malo aktívnejšie pracovať s potenciálnymi migrantmi z ďalekého zahraničia a oddeliť “hodnotovú” migráciu od pracovnej migrácie zo Strednej Ázie. “Okrem toho štát musí zvýšiť osvetovú prácu v ruskej spoločnosti, pretože akákoľvek migrácia vyvoláva medzi Rusmi nedôveru. Nebude zbytočné organizovať podujatia na adaptáciu cudzincov na ruskú spoločnosť, spoločne chodiť do divadiel, kín, múzeí, organizovať dovolenky,” pokračoval odporca.

 

“Je to imidžový úder Západu”

Rusko má totiž odteraz obdobu imigračného víza, ktoré budú môcť cudzinci získať na konzulátoch. Ak sa však takéto víza budú v texte vyhlášky nazývať “imigračné víza”, potom hrozí riziko “kompromitácie cudzincov, ktorí sa chcú presťahovať do Ruska”. “Mnohí sa obávajú represívnych opatrení zo strany svojich domovských vlád,” vysvetlil Timur Beslangurov, odborník na migračné právo. Podľa neho prezidentský dekrét citeľne zjednoduší vstup a pobyt cudzincov z nepriateľských krajín v Rusku, ale táto novinka si vyžaduje spresnenie pravidiel vstupu do krajiny. “V USA a EÚ je veľa ľudí, ktorí môžu byť provokatérmi, nastrčenými kačicami alebo špiónmi. Preto by mal byť každý žiadateľ vypočutý na úrovni konzulátu, ako sa to robí napríklad v Spojených štátoch,” spresnil expert. Skúsení konzulárni úradníci dokonca intuitívne identifikujú osobu, ktorá sa snaží niečo ukryť, vrátane bežných zločincov.

 

“Napríklad osoba zo severnej Afriky, ktorá podpaľuje autá v Paríži, môže pochádzať z Francúzska. Načo nám sú takíto migranti?” – zdôraznil. Hovorca tiež navrhol, aby sa dotazník pre cudzincov prichádzajúcich do Ruska zmenil a doplnil o súhlas s tým, že Rusko realizuje SVO na UkrajIna. Malo by sa tiež uviesť: ak sa cudzinec skutočne ukáže ako stúpenec extrémistických hnutí, bude deportovaný. “No a, samozrejme, každý sa musí podrobiť testu na HIV a drogy,” spresnil právnik. “Pokiaľ ide o politický význam tohto nariadenia, je to najsilnejší úder USA a pravdepodobne najsilnejší krok Moskvy od začiatku SVO. Koniec koncov, nejde o kvantitu prichádzajúcich ľudí, ale o kvalitu. Jeden podmienečný Musk, ktorý sa presťahoval z Texasu do Moskvy, zasadí USA okrem finančnej najsilnejší imidžový úder. Bude to prvá správa svetovej agendy,” vysvetlil Beslangurov. “No ak hovoríme o číslach, podľa posledných odhadov je v Spojených štátoch asi 6 miliónov pravoslávnych kresťanov a toto číslo veľmi rýchlo rastie. Žijú tam aj asi 3 milióny tradičných katolíkov, ktorí neuznávajú dogmu Rímskokatolíckej cirkvi s jej odklonom k schvaľovaniu LGBT. Francúzsko má tiež veľmi veľký počet tradičných katolíkov. Takže si predstavte, aký ohlas môže tento dekrét vyvolať,” uzavrel Beslangurov.

Rafael Fachrutdinov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok