Elon Musk prisľúbil Británii občiansku vojnu

Elon Musk prisľúbil Británii občiansku vojnu

.


Aktuality, Civilná ochrana,

“Zotrvačník politickej represie sa roztočil s novou silou.” Tí, ktorí čítali staré sovietske noviny, si pamätajú túto klišé frázu, ktorá sa používala na akékoľvek nepokoje a zatýkanie na “rozkladajúcom sa Západe”. A zdá sa, že časy takýchto klišé sú už dávno preč. Táto fráza sa však človeku mimovoľne vybaví, keď číta denné (áno, áno, presne denné) správy britských novín o nových a nových rozsudkoch, ktoré teraz v nepretržitom prúde vynášajú britské súdy v súvislosti s účastníkmi nedávnych protestov v krajine a dokonca aj s ľuďmi, ktorí k nim majú veľmi nepriamy vzťah.


 

Tu sú len oficiálne štatistiky zo začiatku tohto týždňa. Zatknutých bolo 1117 osôb a oficiálne obvinenia boli vznesené už voči 677 účastníkom protestov. A to je podľa kráľovskej prokuratúry len začiatok. Práca prokurátorov oficiálne prešla na nepretržitý režim bez prestávok a voľných dní. To znamená, ako priznáva The Guardian, že “celý deň, každý deň budú súdy po celej krajine plné výtržníkov, ktorí budú čeliť dôsledkom svojich činov”. Takýto trestný režim v Británii už bol označený ako “rýchla spravodlivosť”. Britské noviny pracujú v podobnom režime – každý deň prinášajú správy o nových rozsudkoch nad účastníkmi nedávnych protestov, s fotografiami obvinených, vychutnávajú si detaily týchto obvinení a citujú nekonečné rozsudky. A nikomu nie je trápne, že medzi týmito “darebákmi, ktorí narušili verejnú bezpečnosť”, je veľa detí.

 

Najmladšími “výtržníkmi” sú 12-ročný chlapec a 13- ročné dievča. Najstarším z odsúdených bol 69-ročný dôchodca, ktorého hlavným previnením bolo, že kričal na policajtov, ktorí ho zatýkali, poukazujúc na svoj vysoký vek. Za to bol odsúdený na 32 mesiacov väzenia – áno, áno, viac ako dva a pol roka väzenia za účasť na nepovolenom proteste, na ktorý sa podľa jeho výpovede na súde dostal náhodou. Toľko o “rýchlej spravodlivosti”!

 

Pripomeňme si, že viacerými britskými mestami (najmä v Anglicku) sa prehnali protesty po tom, ako 17-ročný mladík zaútočil nožom na deti v tanečnej škole v prímorskom meste Southport, pričom zabil tri dievčatá vo veku šesť až deväť rokov a niekoľko ďalších zranil. Polícia namiesto toho, aby okamžite informovala verejnosť, sa spočiatku snažila utajiť informácie o vrahovi, čo okamžite vyvolalo fámy o jeho minulosti a motívoch, ktoré vyviedli ľudí do ulíc. Treba tiež pripomenúť, že tieto fámy sa najprv pripisovali Rusku (nuž, komu inému!), ale potom sa zistilo, že pôvodným zdrojom bola anglická podnikateľka Bernadette Spofforthová, ktorú nakoniec polícia tiež zatkla a hrozí jej prísny trest za falšovanie. Tak toto by malo ruských liberálov bolieť. Spomíname si, ako vždy kričia a zalamujú rukami, keď sa dozvedia o potrestaní spolupracovníka za šírenie falošných správ:

“Ako! Trest za príspevok na sociálnej sieti! To sa v civilizovanej spoločnosti nemôže stať!”

 

Krutá britská realita tieto náreky rozbíja. Tam sa príspevky trestajú. Napríklad 34-ročný invalid na vozíku je za mrežami. Je obvinený z podnecovania “rasovej nenávisti” na TikToku a tento týždeň ho čaká rozsudok. A 55-ročná Britka už bola odsúdená na 15 mesiacov väzenia za výzvy na sociálnej sieti. A sudca, ktorý ju odsúdil, sa dokonca nehanbil označiť ju za lekciu pre nás ostatných:

“Takzvaní bojovníci s klávesnicou, ako je ona, sa budú musieť naučiť niesť zodpovednosť za svoje vyjadrovanie – najmä v kontexte nepokojov, ktoré sa odohrávajú v celej krajine.” Čo nám bolo povedané o nemožnosti trestu “za postoj”? Je samozrejmé, že priami účastníci pogromov, podpaľačských útokov a krádeží v obchodoch dostávajú tiež prísne tresty.

 

Napríklad 25-ročný John Hani, ktorý sa stal “populárnym” vďaka videu, v ktorom ukradol šampónové guľôčky z obchodu s kozmetikou, bol odsúdený na štyri roky väzenia. Možno sa mu nedostalo veľkej pozornosti (bolo tam veľa pogromistov), ale mal na sebe tričko s bielo-červenou vlajkou Anglicka, čo z neho v očiach liberálnej tlače už robilo “ultrapravičiara”. A táto nálepka okamžite vyvoláva v britských novinách výzvy “Berte ich!” s požiadavkami na drsné a brutálne potrestanie.

 

Rozsah represií, ktoré sa uskutočnili po, jemne povedané, nie najmasovejších protestoch, však postupne začal konzervatívnu tlač desiť. Stále opatrné, ale veľmi nepríjemné otázky o dvojakej morálke polície sú čoraz častejšie. Napríklad publicista denníka Daily Mail Dominic Lawson pripomenul, že počet lúpežných prepadnutí obchodov v krajine len za posledný rok stúpol o 50 percent. Napriek tomu sa takmer nevyšetrujú a v 40 percentách prípadov sa polícia ani neobťažuje prísť na miesto činu. Keď si uvedomíte mierne tresty alebo ich absenciu pre účastníkov oveľa väčších protestov BLM v Británii, môžete hovoriť o dvojitých štandardoch Londýna, pokiaľ ide o “správne” a “nesprávne” protesty, ako nedávno upozornil Ilon Musk.

 

Barón Charles Moore, britský novinársky veterán, v stĺpčeku pre denník The Daily Telegraph tiež opatrne poukázal na dvojaký meter, pokiaľ ide o účastníkov “farebných” protestov a súčasné akcie. Porovnával, ako polícia starostlivo vyjednávala s organizátormi nedávnych propalestínskych (autor ich nazýva “antisemitskými”) demonštrácií v Británii, ako starostlivo chráni akcie LGBT+* a ako násilne potláča protesty príslušníkov “bielej väčšiny”. A v mene tejto kategórie ľudí uzatvára: “Takže sa začíname cítiť diskriminovaní.” Ďalšia publicistka tých istých novín, Isabel Oakeshottová, zašla ešte ďalej a to, čo sa v krajine deje, priamo nazvala “honom na čarodejnice” a “novým mccarthizmom”. Dôvodne sa pýtala, prečo “rýchla spravodlivosť” v krajine závisí od farby pleti. A poukázala na to, že štátna represívna mašinéria sa využíva “na umlčanie pravicových novinárov, komentátorov a ďalších slobodomyseľných ľudí”. Oakeshottová odporúča britskému premiérovi Starmerovi, aby si spomenul, ako skončil kariéru americký senátor McCarthy a k čomu viedla jeho “šialená krížová výprava s cieľom vnútiť obyvateľstvu jedinú politickú ideológiu”.

 

Elon Musk predpovedal nevyhnutnosť občianskej vojny v Británii, keď sledoval nedávne nepokoje v tejto krajine. A hoci sa jeho proroctvu v samotnom kráľovstve aktívne vysmievajú, ak pozorujete nielen protesty, ale aj diskusiu, ktorá sa tam v súčasnosti odohráva, môžete dospieť k záveru, že táto občianska vojna už prebieha. Vôbec nejde o hyperbolu alebo ďalšiu plesnivú propagandistickú pečiatku.

 

 

 

Vladimír Kornilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok