Ben Carson v silnom rozhovore s Tuckerom Carlsonom dokonale obhajuje svoj pro-life postoj

Ben Carson v silnom rozhovore s Tuckerom Carlsonom dokonale obhajuje svoj pro-life postoj

Doktor Ben Carson nedávno v rozhovore s Tuckerom Carlsonom obhajoval svoj postoj k životu.

“Pri pohľade na nevinné malé deti, ktoré sú zabíjané, len preto, že sa náhodou nachádzajú na najbezpečnejšom mieste, kde sa môžu nachádzať, teda v maternici matky – preto (to) vám dáva právo zabíjať ich? … Viem, že Kamala Harrisová to tak cíti,” povedal.

72-ročný Carson sa objavil v Carlsonovej’relácii, aby diskutoval o najnovšom politickom vývoji v USA. 72-ročný Carson pri analýze nadchádzajúcich jesenných pretekov medzi Kamalou Harrisovou a Donaldom Trumpom zlovestne varoval, že pokus o atentát na jeho osobu ešte neznamená, že je’z najhoršieho vonku.

“(Trump) vie, že oni’ešte neskončili s pokusmi zbaviť sa ho … Ich pocit je, že majú pravdu, že sú spravodliví a že sú ochrancami spoločnosti a všetko, čo robia, je na základe toho ospravedlniteľné,” povedal.

Pri rozhovore o potratoch Carson vysvetlil, že až do svojich 30 rokov bol demokratom. Ako lekársky odborník bol vždy presvedčený, že potrat je zabitie inej ľudskej bytosti, ale neveril, že má “právo hovoriť” iným, čo majú robiť.

Napokon Carson tento spôsob myslenia odmietol. “Vec, ktorá skutočne zmenila môj názor, je, že som premýšľal o otroctve. A povedal som si, že čo keby abolicionisti povedali, nuž, neverím’v otroctvo, ale nemám’žiadne právo hovoriť vám, čo máte robiť? Čo keby to bol ich postoj? Kde by sme boli?“ opýtal sa.

Carson bol jedným z najvernejších podporovateľov Donalda Trumpa. Počas prezidentských primárok v roku 2016 Carson odmietal útočiť na Trumpa, keď iní zaujali priamejší prístup. Nakoniec pôsobil v Trumpovej administratíve ako minister pre bývanie a mestský rozvoj.

Na republikánskom národnom zjazde minulý týždeň Carson predniesol prejav s náboženskou tematikou, v ktorom citoval z Biblie a zároveň tvrdil, že Boh ochránil Trumpa’počas útoku z 13. júla.

Carson ďalej Carlsonovi povedal, že sa rozhodol byť lekárom, keď mal len osem rokov, pretože vtedy vedel, že život je vzácny. “Ako detský neurochirurg som operoval veľmi predčasne narodené deti. Niekedy 27, 28, 29 týždňov tehotenstva. A týmto deťom sme museli dať anestéziu. Cítili všetko. A predsa máte ľudí, ktorí sú ochotní strčiť kliešte do maternice 27-týždňového dieťaťa, chytiť všetko, čo tam je, krútiť a ťahať, a vyjde ruka alebo rameno, alebo iná časť anatómie, s vedomím, že to dieťa to cíti. Podľa mňa je to barbarstvo. A nechápem, ako to ľudia môžu robiť. Naozaj nechápem, ako to môžu robiť kolegovia lekári.“”

Carlson požiadal Carsona, aby vysvetlil, čo si o ňom myslia jeho kolegovia lekári.““Mali sme niekoľko veľmi vášnivých diskusií … hovoria o právach žien. Ale čo vám dáva právo zabiť inú ľudskú bytosť len preto, že ju chránite?“” povedal.

Carson rozhovor ukončil vyhlásením, že sa už “dávno” rozhodol, že “budem hovoriť za to, čomu verím. A aj keď sa vás ľudia pokúsia prenasledovať, vráti sa to k mojej viere. Čo je to malé prenasledovanie na pozadí večnosti? Takže si s tým naozaj nerobím’príliš veľké starosti.”