Radikálni potratoví a LGBT aktivisti zaútočili na premietanie pro-life filmu "Baby Olivia" v Taliansku

Radikálni potratoví a LGBT aktivisti zaútočili na premietanie pro-life filmu "Baby Olivia" v Taliansku

Počas verejného premietania krátkeho filmu o nenarodených deťoch napadli poprednú taliansku pro-life skupinu násilní pro-potratoví aktivisti, ktorí sa pokúšali podujatie narušiť.

Členovia a dobrovoľníci organizácie Pro Vita e Famiglia (Za život a rodinu) zorganizovali 19. júla verejné premietanie trojminútového videa Live Action’Baby Olivia.” Video zobrazuje vývoj nenarodeného dieťaťa od jeho prvých dní a podrobne opisuje rast dieťaťa v každom štádiu.

Udalosť spoločnostiPro Vita’sa konala na verejnom námestí v Bologni, aby sa maximalizoval vplyv a expozícia filmu. 

V sociálnych médiách vyhlásenie zverejnené v utorok, Pro Vita podrobne opísala, že jej podujatie sa rýchlo stalo terčom pro-potratových demonštrantov: “Krátko po začiatku premietania sa na tom istom námestí zhromaždila nepovolená protidemonštrácia, ktorú tvorilo niekoľko desiatok ľudí patriacich k feministickým kolektívom, skupinám LGBTQAI+ a ‘Sociálnym centrám,’. Spolu s nimi boli prítomní aj niektorí mestskí radní z Talianskej demokratickej strany.’

Podľa skupiny za život sa zdalo, že skupina za potraty prišla na miesto skôr, takže sa pokúšala “narušiť a zabrániť konaniu podujatia najprv vykrikovaním urážok a rúhaním.”

Keď ani to neodradilo pro-life dobrovoľníkov od premietania videa, protestujúci pristúpili k pódiu a veľkoplošnej obrazovke “aby hádzali letáky a prezervatívy na organizátorov” a dokonca sa “pokúšali odpojiť káble napájajúce audio-video systém, aby prerušili vysielanie a cenzurovali ‘Baby Olivia,’ vinou rozprávania príbehu vlastného pôvodu.”

Podľa Pro Vita sa “atmosféra napätia a násilia natoľko vyhrotila, že na obranu obrazovky a prítomných musela nastúpiť polícia.” 

V radoch zástancov života však boli aj politici, ako napríklad šéf strany Liga a nový poslanec Európskeho parlamentu zo strany talianskeho premiéra Giorgia Meloniho’.

Pro Vita so sídlom v Ríme označila protest zástancov potratov za “skutočne šokujúci.” Skupina sa opisuje ako organizácia, ktorá “obhajuje právo na život od počatia po prirodzenú smrť, podporuje rodinu založenú na manželstve medzi mužom a ženou a podporuje slobodu rodičov’ a prioritu výchovy.”

“Kvôli nenávisti ľavice voči reálnym faktom, aby sa verejne zverejnilo, ako sa ľudský život začína a vyvíja v maternici podľa vedeckých dôkazov, je potrebné uchýliť sa k eskorte a ochrane zo strany orgánov činných v trestnom konaní,” komentovala protest v Bologni skupina Pro Vita.

Skupina sa v posledných mesiacoch stala predmetom čoraz väčšieho počtu násilných útokov zo strany propotratových a pro-LGBT aktivistov. Na konci novembra členovia pochodu proti násiliu páchanému na ženách’napadli kancelárie pro-life skupiny’. Sprejovali graffiti, rozbíjali okná, zapaľovali ohne a dokonca do budovy umiestnili podomácky vyrobenú bombu, hoci nevybuchla.

Hovorca organizáciePro Vita’Jacopo Coghe uviedol, že protestujúci “v plnej vojenskej výbave…hádzali fľaše, kamene a dymovnice, rozbíjali okenice, tyčami rozbíjali sklo, zrážali kamery a niekoľkokrát sa pokúsili podpáliť sídlo, a to aj napriek prítomnosti orgánov činných v trestnom konaní.”

Coghe uviedol, že útok proti skupine ukázal “pravú tvár transfeminizmu: agresívne, násilné, nebezpečné a ideologické hnutie, ktoré netoleruje tých, ktorí zmýšľajú inak ako oni, a ktorým nezáleží na úbohých ženách, obetiach feminicídy.”

Incident bol natoľko závažný, že premiérka Meloniová vydala vyhlásenie na podporu Pro Vita, pričom sa k nej v tomto postoji pridal jej námestník Matteo Salvini.

Pred niekoľkými týždňami sa začala ďalšia vlna vandalizmu a útokov na kancelárie Pro Vita’keď sa pro-transgenderoví demonštranti pokúsili vlámať do budovy a na vonkajších stenách zanechali pro-potratové grafity.

“Nedáme vám pokoj” a “trans vzbura” boli medzi heslami, ktoré zostali na stenách.

Nepodľahla však sústavným útokom a organizácia Pro Vita e Famiglia má v úmysle zorganizovať ďalšie premietanie videa Baby Olivia v Ancone, a to 26. júla.

“Je zrejmé, že talianska ústava, ktorá stanovuje právo na názor a slobodné vyjadrenie myšlienok všetkých občanov, nenachádza uplatnenie v ‘pokrokovej’ a ‘demokratickej’ Bologni,” uviedla skupina. “Nepodľahneme žiadnej forme vyhrážania, násilia ani zastrašovania.”