Prebudená kultúra ničiaca armádu USA prichádza zhora: líder obranného priemyslu

Prebudená kultúra ničiaca armádu USA prichádza zhora: líder obranného priemyslu

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Počas Bidenovej a Harrisovej administratívy boli stovky miliónov dolárov daňových poplatníkov vyhodené do armády na podporu kontroverzných a rozdeľujúcich ideológií založených na politike identít.

Nedávno denník Daily Wire uverejnil článok, v ktorom predstavil informácie, ktoré ako prvá získala nestranná Iniciatíva za funkčnú vládu. Podľa tejto správy “Bidenovo-Harrisovo ministerstvo obrany zaplatilo externým organizáciám milióny dolárov daňových poplatníkov za presadzovanie iniciatív v oblasti rozmanitosti, rovnosti a inklúzie vrátane programov kariérneho postupu na základe rasy v americkej armáde.”

ČÍTAJTE: Presledovaný bývalý veliteľ vesmírnych síl vyzýva na odstránenie ideológie woke z U.S military

Napr. univerzita v Missouri-Kansas City dostala od ministerstva námorníctva 760 000 dolárov na vypracovanie programu, ktorý by viedol k prednostnému zaobchádzaniu s nebielymi študentmi a ženami v programoch STEM (veda, technológie, inžinierstvo a matematika) uchádzajúcimi sa o pracovné miesta na ministerstve obrany. V ďalšom prípade Cornellova univerzita získala približne 202 000 USD “na poskytovanie školení o diverzite, ktoré sú nevyhnutné na zabezpečenie pripravenosti a riešenie diskriminačného správania z kognitívneho hľadiska.” Šokujúce je, že v rokoch 2022 až 2024 bolo na podporu programu DEI Pentagónu použitých takmer 270 miliónov USD “z prostriedkov daňových poplatníkov”.

WorldNetDaily poskytol rozhovor Tomovi Burbageovi, absolventovi námornej akadémie, bývalému testovaciemu pilotovi námorníctva a vedúcemu predstaviteľovi leteckého a obranného priemyslu. Do dôchodku odišiel v roku 2013 a dnes pôsobí ako prezident Calvert Task Group, organizácie, ktorá sa stavia proti rozdeľujúcim ideológiám a politike identity, ktoré sa vyskytujú v národných ozbrojených silách – s osobitným dôrazom na americké námorníctvo a námornú akadémiu.

Burbage priznal, že ho “neprekvapuje” využívanie prostriedkov daňových poplatníkov ministerstvom obrany”na poskytovanie “školení o rozmanitosti” a ďalších. “Za posledných 10 rokov,” Burbage povedal pre WND, “zvyšujúca sa úroveň vládneho financovania stimulovala rast toho, čo je dnes trh s DEI v hodnote niekoľkých miliárd dolárov.”

“Išlo o pokračujúce úsilie zmeniť vládne inštitúcie tak, aby podporovali túto ideológiu,” tvrdil a dodal: “Podľa nášho názoru a podľa názoru väčšiny veteránov, ktorí slúžili v našich ozbrojených silách, by armáda mala byť poslednou baštou vlády, ktorá”je ovplyvnená peniazmi smerujúcimi na podporu politiky identity vo vojenskom étosu založenom na vytváraní jednoty.”

“DEI je antitéza kultúry armády,” povedal. “Neprekvapivo a nanešťastie, tieto finančné stimuly, ďalej podporované vyvíjajúcimi sa kritériami povyšovania, zapustili hlboké korene.”

ČÍTAJTE: Uverejnený slide z brífingu americkej armády nazýva pro-life organizácie ‘teroristickými skupinami’

“Je’ťažké prinútiť človeka, aby niečo pochopil, keď jeho plat závisí od toho, že to nepochopí,” povedal Burbage a citoval známeho spisovateľa a sociálneho reformátora Uptona Sinclaira. Porovnajte to s vývojom toho istého hnutia vo svete podnikov.”Kedysi motivované regulačnými agentúrami a výročnými správami, ”povedal, sa teraz korporácie odkláňajú od ideologického hnutia.

“Akcionári vidia jasnú spotrebu zdrojov bez pridanej hodnoty, [a] nútia spoločnosti, aby sa na to pozreli s nadhľadom,”vysvetlil. “Výsledkom je, že mnohé spoločnosti ustupujú a odchádzajú.”

V štátnej správe však podľa Burbagea “peniaze sú stále zakopané v rôznych vreckách rozpočtu na podporu ideológie, pretože”vo vláde neexistuje nič také ako motivácia akcionárov.”Bohužiaľ, dodal, “tlak na ideológiu DEI významne prispel k obrovským nedostatkom v oblasti náboru a problémom s pripravenosťou, ktoré dnes naša armáda zažíva.”

Vinu kladie priamo k nohám vyššieho vojenského vedenia. Pred viac ako desiatimi rokmi podľa neho došlo k “čistke vo vojenskom vedení”…Po tejto čistke sa podľa neho “povyšovanie vo vedení začalo zameriavať na ľudí, ktorí boli ochotní niesť posolstvo ako DEI ďalej.”

PREČÍTAJTE SI: Americká armáda konečne schválila spätné vyplácanie mzdy pre 24-ročného veterána zraneného povinným výstrelom COVID

Burbage navrhol, “Vzhľadom na veľmi vysoké riziko vojenských akcií v súčasnom svete je mimoriadne dôležité pochopiť príčiny a následky politík podporujúcich čokoľvek iné ako nábor, udržanie, pripravenosť a smrteľnosť.” Okrem toho pre WND povedal: “Čoraz viac ľudí vo vojenských operáciách a vojenských kariérach si uvedomuje, aká škodlivá je DEI pre dnešný svet, ” svet, ktorý je ” nebezpečnejší ako kedykoľvek predtým.”

Z týchto všetkých dôvodov Tom Burbage dúfa, že čoraz viac rozdeľujúca a nepopulárna kampaň DEI, ktorá dominuje americkým’vojenským inštitúciám, začne “vzbĺknuť” skôr ako neskôr.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.