Vidíme okolo seba to, čo bolo predpovedané v Akite – odpadlíctvo v Cirkvi prichádzajúce zhora –

Vidíme okolo seba to, čo bolo predpovedané v Akite – odpadlíctvo v Cirkvi prichádzajúce zhora –

26. augusta 2024  


Krátke správy

Emeritný biskup Joseph Strickland publikoval počas víkendu list, v ktorom sa vážne zamýšľa nad súčasnou krízou v Cirkvi. Publikujeme ho celý a bez komentára.

***

Emeritný biskup Joseph E. Strickland
zdroj: youtube.com

Moji drahí bratia a sestry v Kristovi,

Opäť som nútený písať a povzbudzovať vás, aby ste hľadali život hlbšie zakorenený v Najsvätejšom Srdci Ježiša Krista.

V čase, keď bude môj list uverejnený, ubehne jeden rok odvtedy, čo bol napísaný môj prvý list z 22. augusta 2023 na sviatok Panny Márie Kráľovnej. Naozaj verím, že tento list bol vedený Božou prozreteľnosťou a ústredným bodom tohto listu, o rok neskôr, je naliehať, ba dokonca prosiť, aby sme všetci začali vidieť Božiu ruku vo všetkom, čo sa odohráva v Cirkvi a vo svete.

List spred roka sa týkal prebiehajúcej Synody o synodalite, ktorá mala vrcholiť v októbri 2023. Po ňom nasledovalo sedem listov umocňujúcich obavy, ktoré som uviedol v tomto pôvodnom liste. Ako mnohí z vás vedia, pokračoval som v písaní týchto listov na podnet Ducha Svätého. Dovoľte mi ujasniť si, že netvrdím, že som dostal nejaké zvláštne zjavenie. Hlboká viera a moja láska k Ježišovi Kristovi ma jednoducho podnietili, aby som otvoril oči tomu, čo sa deje okolo nás.

Výzva „otvorte oči“ je jadrom listu, ktorý práve čítate. Urobil som, čo bolo v mojich silách, aby som vyzval všetkých, ktorí čítali tieto listy, aby videli korupciu a mocné zlé sily, ktoré nás pomaly, ale isto tlačia k ničivej pohrome. Netúžim byť „prorokom skazy“, ale verím, že musím prehovoriť a poukázať na zlo, ktoré sa zmocňuje nášho sveta a Cirkvi. V tomto bode musím povedať – MUSÍME otvoriť oči, kým nebude neskoro!

Náš štátny politický systém, Vatikán a priveľa vplyvných organizácií na celom svete sú zapojení do programu, ktorý nie je ničím iným ako zradou Ježiša Krista a Jeho Cirkvi v dvadsiatom prvom storočí. Rovnako ako zrada Judáša Iškariotského pred takmer dvetisíc rokmi, aj táto súčasná zrada vyžaruje aj od tých, ktorí sú v samom srdci Cirkvi a štátu. Musíme otvoriť oči voči týmto útokom na mystické Telo Kristovo, aby sme zostali v Kristovi, ktorý je Vtelená pravda, a aby sme prijali spásu, ktorú nám vydobyl na kríži. Musíme sa tiež snažiť priviesť čo najviac iných duší k plnosti pravdy, ktorú nájdeme len v našom Pánovi Ježišovi Kristovi a ktorú chráni Jeho Nevesta, katolícka Cirkev.

Pokusy vysvetliť túto novodobú zradu Krista stratili akékoľvek zdanie dôveryhodnosti. Musíme uznať, že jedna zlá ruka hýbe všetkými týmito rozdielnymi silami – a že to nie je nič menej ako ruka satana, kniežaťa temnoty.

Keď toto píšem, krátko po 15. auguste, slávnosti Nanebovzatia Panny Márie, čítame správy o smrti sestry Agnes Sasagawovej, vizionárky Cirkvou schválených posolstiev Blahoslavenej Panny Márie v Akite v Japonsku v roku 1973. Zdôrazňujem, že si nenárokujem žiadnu zvláštnu znalosť jej posolstiev, ale neverím, že na pochopenie obsahu týchto posolstiev je potrebné nejaké zvláštne zjavenie. Ak sa jednoducho pozrieme na posolstvá z Akity očami viery, musíme dospieť k záveru, že to, čo dnes vidíme vo svete, zodpovedá tomu, čo bolo v týchto posolstvách predpovedané.

Posolstvá z Akity nám prinášajú hrozné varovanie pred tým, čo vidíme, a čo sa odohráva pred našimi očami. Nielenže vidíme kardinála proti kardinálovi a biskupa proti biskupovi, ale vidíme biskupov proti kňazom a pápeža proti kardinálom. Vidíme rúhania proti Nášmu Pánovi a Presvätej Matke a útoky na doktrínu vychádzajúce z vatikánskych úradov, pričom pápež František buď mlčí, alebo nečinnosťou dáva tichý súhlas.

Posolstvá z Akity nám pripomínajú aj posolstvá Panny Márie vo Fatime v roku 1917. V týchto posolstvách Panna Mária varovala, že chyby Ruska, medzi ktoré patrilo aj slobodomurárstvo, z ktorého sa zrodil komunizmus, sa rozšíria do celého sveta, pokiaľ a kým nebude Rusko zasvätené spôsobom, ktorý opísala – na verejnej slávnosti pápeža v spojení so všetkými biskupmi sveta Jej Nepoškvrnenému Srdcu. Toto sa nikdy neurobilo úplne v súlade s pokynmi Panny Márie. Okrem toho Panna Mária špecificky žiadala, aby bolo tretie fatimské tajomstvo odhalené v roku 1960, ale namiesto toho bolo potlačené a existuje veľa dôvodov pochybovať o tom, že celé tretie tajomstvo bolo niekedy zverejnené.

Budúci pápež Pius XII., 31 rokov pred začiatkom II. vatikánskeho koncilu, povedal tieto slová: „Znepokojujú ma posolstvá Presvätej Bohorodičky pre malú Luciu z Fatimy. Toto Máriino zotrvávanie v nebezpečenstvách, ktoré ohrozujú Cirkev, je Božím varovaním pred samovraždou zmeny viery v jej liturgii, jej teológii a jej duši… Všade okolo seba počujem novátorov, ktorí chcú rozobrať svätý chrám, zničiť univerzálny plameň Cirkvi, odmietajú jej krásu a vyvolávajú v nej ľútosť nad jej historickou minulosťou… Príde deň, keď civilizovaný svet zaprie svojho Boha, keď Cirkev bude pochybovať tak, ako pochyboval Peter. Bude v pokušení uveriť, že človek sa stal Bohom. V našich kostoloch budú kresťania márne hľadať červenú lampu, kde ich čaká Boh. Ako Mária Magdaléna, plačúc pred prázdnym hrobom, sa budú pýtať: „Kam ho vzali?““

Boli to skutočne prorocké slová, keďže od II. vatikánskeho koncilu sme boli svedkami pokusu „aktualizovať vieru“ presunutím Cirkvi od pokladu viery, ktorý nemožno zmeniť ani doplniť. Je ľahké pochopiť, prečo k odhaleniu tretieho fatimského tajomstva malo dôjsť v roku 1960 a prečo bolo potlačené tými, ktorí mali v úmysle zmeniť to, čo sa zmeniť nedalo. Kardinál Ratzinger ešte predtým, ako sa stal pápežom Benediktom XVI., uviedol, že tretie tajomstvo hovorí o „nebezpečenstvách ohrozujúcich vieru“, a vytvoril paralelu medzi posolstvom z Fatimy a posolstvom z Akity. Kardinál Mario Luigi Ciappi, ktorý čítal tretie tajomstvo, uviedol, že Panna Mária povedala, že odpadnutie začne zhora. Páter Pio hovoril o „falošnej cirkvi“ a „veľkom odpadnutí“, ku ktorému došlo po roku 1960 v súvislosti s Tretím tajomstvom. Keď však v roku 2000 vyšlo údajné Tretie tajomstvo, nehovorilo o týchto veciach nič.

V roku 2019 pápež František na otázku, prečo Boh „dovoľuje“ toľko náboženstiev na svete, odpovedal, že „… je veľa náboženstiev. Niektorí sa rodia z kultúry, no vždy hľadia do neba; hľadia na Boha.“ Povedal, že „to, čo Boh chce, je bratstvo medzi nami“ a povedal, že sa „nesmieme zľaknúť rozdielnosti. Boh to dovolil.“ Ak by však medzi náboženstvami sveta skutočne neexistoval rozdiel a ak by Boh chcel len „bratstvo medzi nami“, potom by sa dalo dospieť k záveru, že katolícka Cirkev už nie je jediným pravým náboženstvom a že v skutočnosti nie je archou našej spásy. Vieme však, že to nie je pravda. Preto nás musia znepokojovať hlásené slová Panny Márie o odpadlíctve, ktoré sa začína zhora.

Na záver musím zvolať, že ignorovanie žiadostí a napomenutí našej Presvätej Matky vo Fatime a Akite priviedlo Cirkev a svet do mimoriadne nebezpečného stavu. Tieto silné slová o Fatime a Akite nepíšem preto, aby som otriasol vašou vierou, ale s vrúcnou nádejou, že sa prebudíte k potrebe kajať sa, vyznať svoje hriechy a pevne sa držať dvoch pilierov viery, ktoré sv. Ján Bosco tak jasne a prorocky videl vo sne v roku 1862 – stĺpy nášho Eucharistického Pána a Jeho Matky – Blahoslavenej Panny Márie. Modlím sa, aby našou odpoveďou na všetky dnešné nepokoje a zlo bolo to, že nájdeme hlbšiu vieru a nádej v Nášho Pána. Nikdy nesmieme opustiť Kristovu nevestu, ale ani nemôžeme mlčať, keď sa ju iní pokúšajú zmeniť alebo z nej urobiť karikatúru nádoby spásy, ktorou má byť.

Nikto z nás nemá moc odvrátiť katastrofu, ale môžeme a musíme byť duchovne pripravení na čokoľvek, čo môže prísť. Je nevyhnutné, aby sme zabezpečili, že zostaneme vždy v stave milosti a že prijmeme každý možný akt nápravy skôr, než bude príliš neskoro.

Zoberme si Jozuu (24,15) ako svoju inšpiráciu: „Ja a môj dom budeme slúžiť Pánovi.“

Nech vás žehná všemohúci Boh a nech sa za vás prihovára naša Kráľovná a Matka Panna Mária a vždy vás vedie k svojmu Synovi.

+ biskup Joseph E. Strickland

***

BM

Zdroj: LifeSiteNews, ilustračný obrázok, zdroj – youtube.com

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)