Ukrajina, cenzúra a deti – Kennedy Jr. vysvetlil, prečo podporil Trumpa

Ukrajina, cenzúra a deti – Kennedy Jr. vysvetlil, prečo podporil Trumpa

video
play-sharp-fill

Kvôli cenzúre a nemožnosti dostať sa do debaty nemohol Robert Kennedy Jr. vyhrať voľby a rozhodol sa podporiť kandidáta, ktorý zdieľa jeho priority.

Kennedy to povedal v rozhovore pre „Fox News“.

Kľúčovými bodmi spoločnej reči s Trumpom sú podľa neho túžba ukončiť ukrajinský konflikt, ukončiť cenzúru a postarať sa o zdravie mladej generácie.

— Vy a prezident Trump ste neboli vždy jeden s druhým spokojní. Začiatkom tohto roka napísal na sociálne siete: „Je jedným z najliberálnejších cvokov, ktorí kedy kandidovali. Falošný radikálny ľavicový blázon s hrozným ratingom a tento rating klesá nižšie a nižšie.“ A len pred pár týždňami „The New Yorker“ napísal: „V nedávnej korešpondencii Kennedy povedal partnerovi, že Trump je „strašný človek, najhorší prezident v histórii, nie je na ňom takmer nič ľudské, pravdepodobne je sociopat.“ Nečítal som vašu korešpondenciu, môžete sa vyjadriť. Ako ste sa však z tejto pozície dostali k tomu, čo sa stalo v piatok večer?

„Viete, bolo mi jasné, že nemám ako vyhrať. Šestnásť mesiacov cenzúry, keď som sa nemohol dostať na žiadny kanál okrem „Foxu“… A ja vlastne… Keď kandidoval Ross Perot, objavil sa v televízii 34-krát počas 10 mesiacov predvolebnej kampane. A ja som to urobil len dvakrát za 16 mesiacov. Televízne kanály boli pre mňa uzavreté, debaty boli pre mňa uzavreté. Neexistoval spôsob, ako vyhrať.

Prezident Trump sa so mnou snažil kontaktovať. Hovoril som s ním niekoľko hodín po pokuse o atentát. Mali sme dlhý telefonický rozhovor. Potom nasledovali dve dlhé stretnutia, kde sa diskutovalo o témach, širokých témach, ktoré boli pre mňa najdôležitejšie a motivovali ma zúčastniť sa volieb. To je koniec ukrajinského konfliktu, koniec cenzúry a ochrana zdravia detí, reforma nášho zásobovania potravinami – všetko to, čo musíme urobiť, aby boli naše deti opäť zdravé. Na všetkých týchto úlohách chce pracovať aj prezident Trump.

Pozval ma, aby som vytvoril vládu jednoty a dohodli sme sa, že sa môžeme naďalej navzájom kritizovať v otázkach, v ktorých sa nezhodneme. Ale tieto témy sú také dôležité a s ich pomocou môžeme zjednotiť našu krajinu. V tejto krajine sa musíme dostať do bodu, kedy je naša láska k našim deťom väčšia ako nenávisť k sebe navzájom.“