Demokrati už neskrývajú svoj zámer zničiť Najvyšší súd

Demokrati už neskrývajú svoj zámer zničiť Najvyšší súd

Ľavica si nechala skĺznuť masku a dala jasne najavo, že má v úmysle zaplniť alebo inak zdecimovať Najvyšší súd.

Prezident Joe Biden koncom minulého mesiaca v článku pre Washington Post oznámil, že bude presadzovať “reformu” najvyššieho súdu krajiny, ktorá by zahŕňala obmedzenie funkčného obdobia a nové “etické” pravidlá pre sudcov.

Plán podpísala viceprezidentka Kamala Harrisová, ktorá sa v&nbsptejto chvíli po Bidenovom odstúpení z&nbspprezidentských volieb javí ako faktická prezidentka.

Plán ľavice na zrušenie súdu nepodporil len Biely dom, ale aj prominentní demokrati a členovia ľavicovej literatúry.

“Najvyšší súd sa stal moróznym, a to z etického aj obsahového hľadiska,” vodca senátnej väčšiny Chuck Schumer, D-N.Y., povedal pre NBC News po Bidenovom vyhlásení:  Budeme sa pozerať na všetko. Je veľa návrhov.”

Levicový profesor práva na Northwestern University písal pre The Hill , že Biden nezašiel’dosť ďaleko a že Biely dom by mal jednoducho začať napĺňať Najvyšší súd bez toho, aby sa obťažoval mäkkými obmedzeniami funkčného obdobia.

Tieto hrozby treba brať vážne.

Justice Neil Gorsuch sa cez víkend vyjadril v relácii Fox News, že Bidenova administratíva – pravdepodobne vrátane Harrisovej – by si mala “dávať pozor” na ohrozovanie nezávislého súdnictva.

Gorsuch poznamenal, že pre Američanov je dôležité, aby si boli istí, že aj “keď ste ’nepopulárni, môžete dostať spravodlivé vypočutie podľa zákona a podľa ústavy.”

Gorsuch sa potom rečnícky opýtal: “Nechcete, aby tieto rozhodnutia robil zúrivo nezávislý sudca a porota zložená z vašich kolegov? Nie je’to vaše právo ako Američana?“ ”

Čítajte: Kamala Harrisová a Tim Walz sa snažia zničiť kresťanskú vieru a najzraniteľnejších

Myslím si, že ľavicu to v skutočnosti nezaujíma.

Mnohí ľavičiari sú zrejme spokojní s dvojstupňovým systémom spravodlivosti, pokiaľ ho kontrolujú a rozhodujú o tom, ktorí ľudia si zaslúžia to, čo ľavica považuje za vládou udelené práva.

Bohom udelené práva výslovne citované v našej Deklarácii nezávislosti sú len šialeným, pravicovým, kresťansko-nacionalistická fantázia, hovoria.

Akonáhle si ľavičiari myslia, že’prevzali neotrasiteľnú politickú moc, považujú akékoľvek obmedzenie svojej moci za neprijateľné.

Ľavičiari sa spoliehajú na mocné, nikým nevolené inštitúcie – či už ide o vysoké školstvo, mimovládne organizácie, veľké technologické spoločnosti, federálnu a štátnu byrokraciu a často aj súdy – aby mohli účinne realizovať svoju agendu neustále, bez ohľadu na voľby alebo svoju popularitu.

Dlhodobo vsádzajú na to, že tí, ktorí kontrolujú inštitúcie, kontrolujú budúcnosť. A ťažko’poprieť, že ľavica už nepochoduje prostredníctvom inštitúcií; inštitúcie pochodujú v mene ľavice.

Je to’tento inštitucionálny ekosystém, na ktorý sa odvolávajú, keď neustále lamentujú, že “naša demokracia” je ohrozená bývalým prezidentom Donaldom Trumpom alebo Projektom 2025 alebo akýmkoľvek ich momentálnym strašiakom.

Čím sa dostávame k plánu demokratov “reformovať” Najvyšší súd.

Práve teraz najvyšší súd funguje ako jedna z mála kontrolných mechanizmov moci ľavice.

Miesto toho, aby počas Bidenovho predsedníctva súd jednoducho hneď obsadili, čo je taktika, ktorá by s republikánskymi oponentmi v Senáte pravdepodobne nezabrala, ľavičiari využili posledných niekoľko rokov na to, aby urobili všetko, čo je v ich silách, aby súd očiernili ako nelegitímny.

Ľavica rada propaguje myšlienku, že dôvera verejnosti v Najvyšší súd klesla na “historické minimum.” To môže byť technicky pravda, ale súd sa na toto historické minimum dostal len preto, že prepad medzi demokratmi.

Ako sú na tom v súčasnosti iné inštitúcie?“ Väčšinou oveľa horšie.

Väčšia časť prepadu dôvery v Najvyšší súd’sa udiala – bez prekvapenia – počas Bidenovho’predsedníctva. Súd jednoducho neodznamoval politiky a uchopovanie moci administratívou’a keď zrušil zlý precedens Roe v. Wade, vyvolalo to v ľavici šialenstvo.

Levicoví’elitní mediálni spojenci sa pustili do akcie a pripravili falošné škandály, aby vytvorili ilúziu, že republikánski prezidenti’menovaní do Najvyššieho súdu sú krivoprísažníci alebo divokí maniaci.

Pamätáte si na prihlúple príbehy s vlajkou cieliace na sudcu Samuela Alita?

Všetky tieto správy mali zabezpečiť, aby sa ľavicová základňa naplno obrátila proti najvyššiemu súdu, a to sa do veľkej miery podarilo.

Alito, Clarence Thomas a ďalší konzervatívni členovia Najvyššieho súdu zo zoznamu ľavicového útoku’neustúpili, neodstúpili a neodvolali sa z konkrétnych prípadov. To dalo ľavici zelenú, aby povedala: “Vidíte, snažili sme sa apelovať na rozum, teraz nám nezostáva nič iné, len konať.”

Je ťažké si predstaviť, že by ľavica a Demokratická strana upustili od ďalšieho kroku.

Radikáli tentoraz nebudú len trpezlivo čakať na odchod sudcov Najvyššieho súdu’do dôchodku. Zostavili’svoje metaforické delá a čakajú na správny politický okamih, aby vyhlásili mandát a spustili nepriateľské prevzatie moci, následky nech sú zatratené.

Prevzaté so súhlasom The Daily Signal.