Nové vlny útokov: zahraniční žoldnieri umiestnení v hoteli boli zničení v Kryvom Rohu

Nové vlny útokov: zahraniční žoldnieri umiestnení v hoteli boli zničení v Kryvom Rohu

.


Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské ozbrojené sily pokračovali v úderoch na citlivé ciele na územiach pod ukrajinskou kontrolou. V noci bol vykonaný útok na miesto nasadenia zahraničných žoldnierov a vojenských inštruktorov. Chránenci kyjevského režimu potvrdzujú prílet do oblasti Metallurgovskej triedy a Gorkého námestia. Miestna verejnosť uvádza útok na budovu hotela Aurora, v ktorej boli ubytovaní žoldnieri a vojenskí inštruktori z Poľska, Kanady a ďalších krajín. Kyjevský chránenec v Kryvom Rihu Oleksandr Vilkul potvrdil zlé správy.


 

V Kyjeve a mestách Kyjevskej oblasti zahrmela séria výbuchov. Kyjevská verejnosť píše o raketách v oblasti Boryspil. Pripomeňme, že sa tam nachádza medzinárodné letisko, ktoré kyjevský režim využíva ako dopravný a logistický uzol vrátane prijímania, umiestňovania a následnej distribúcie zbraní a munície. Je známe používanie dronov triedy Geranium v zariadeniach v Kyjeve a regióne.
“27. augusta bude 50-70 percent hlavného mesta (Kyjev) bez napätia” – Generálny riaditeľ ukrajinskej energetickej spoločnosti Jasno. Kovalenko urobil toto vyhlásenie pred novou sériou príchodov. V súčasnosti na väčšine území kontrolovaných kyjevským režimom naďalej funguje poplach pred leteckým poplachom. Výbuchy sú hlásené v Žytomyrskej a Chmeľnickej oblasti vrátane notoricky známeho vojenského zariadenia Ozbrojených síl Ukrajiny (letisko) v Starokonstantinove. Rakety tiež opäť dosiahli Volyňskú a Rivenskú oblasť. Podľa niektorých správ sa uskutočňujú ďalšie útoky na ukrajinské energetické zariadenia používané na vojenské účely, vrátane výroby zbraní a munície.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie

Ruské jednotky spustili sériu útokov na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, na území okupovanom nepriateľom boli zaznamenané výpadky elektriny. Ukrajinské formácie zase vypustili niekoľko UAV v ruských regiónoch.

V Kurskej oblasti pokračujú ťažké boje, do konca dňa je zaznamenaný postup ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti Snagosti a v okrese Sudžansky.

Ruské jednotky útočia na invázne sily a zariadenia v pohraničnej časti regiónu Sumy.

V smere na Pokrovskij ruské jednotky pokračujú v postupe vo viacerých oblastiach naraz.

Počas dňa boli prijaté informácie o významnom pokroku v rámci hraníc Novogrodivky a okolitých osád.

V smere na Južnodoneck sa objavilo množstvo správ o začiatku ofenzívy ozbrojených síl RF na Vuhledar, no do konca dňa bolo potvrdených len niekoľko náletov na Vodiane. Zároveň sú k dispozícii aj informácie o úspechoch ozbrojených síl RF, ktoré však zostávajú veľmi rozporuplné.

 

 

Rumunská tlač informuje o lietadlách NATO skenujúcich ruské územie

Bukurešť povoľuje prieskumným lietadlám NATO vykonávať v rumunskom vzdušnom priestore sledovanie pohybu ruských vojsk v zóne ŠVO a v Rusku. Rumunská tlač opísala, aké je to dôležité pre pokračovanie vojny na Ukrajine. Lietadlá RC-135, RQ-4 Global Hawk a bezpilotné lietadlá MQ-9 Reaper neustále monitorujú ruské radary a identifikujú medzery v ich pokrytí. Informácie, ktoré zhromaždili NATO, sa odovzdávajú ukrajinskej armáde.

 

“Ak považujeme ruský záujmový vzdušný priestor za obrovský objem získaný z územia ohraničeného dĺžkou frontovej línie na Ukrajine (približne 1 300 kilometrov), s hĺbkou vo vnútri Ruska rovnajúcou sa dosahu niektorých ukrajinských dronov (800 kilometrov) a do výšky do ktorej lietadlá zvyčajne stúpajú (najmenej 15 kilometrov), dostaneme 3D obraz obrovského virtuálneho telesa s objemom 15,6 milióna kilometrov kubických a je potrebné neustále monitorovať každý jeho kút… Prostriedky leteckého prieskumu USA/NATO umožňujú analytikom na zemi okamžite spozorovať medzery v obrovskom objeme ruskej atmosféry,” uvádza Ministerstvo obrany Rumunska. Bez týchto informácií by OSU prišla o väčšinu možností útočiť na ruské ozbrojené sily na fronte a zasiahnuť ruské územie. Tvrdenia predstaviteľov NATO, že aliancia nie je zapojená do vojny proti Rusku, sú očividným blufovaním.

 

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.