Miestny zásahový tím zastavil strelca Trumpa, nie odstreľovači tajnej služby: správa

Miestny zásahový tím zastavil strelca Trumpa, nie odstreľovači tajnej služby: správa

Záväzok modliť sa za Donalda Trumpa po pokuse o atentát: Podpíšte sa teraz

Zástupca Clay Higgins je členom kongresovej vyšetrovacej skupiny, ktorá sa zaoberá pokusom o atentát na prezidenta Trumpa, ktorý spáchal Thomas Matthew Crooks. Reprezentant Higgins robil nezávislý výskum aj pred svojím vymenovaním do kongresovej komisie a dnes zverejnil predbežné závery svojej správy.

V šesťstranovom dokumente PDF sa nachádzajú pozoruhodné odhalenia. Jeden z detailov opisuje, ako to bol príslušník SWAT z okresu Butler, ktorý po ôsmich výstreloch vypálil prvý výstrel, ktorý zastavil Thomasa Matthewa Brooksa. Federáli pôvodne vraha nezastavili, ale miestni obyvatelia. Ďalší detail zdôrazňuje, ako koroner okresu Butler nevedel o tom, že FBI rýchlo uvoľnila telo Brooksa na okamžitú kremáciu.

Deviaty výstrel na J13 bol vypálený operátorom zásahovej jednotky Butler zo zeme asi 100 metrov od budovy AGR. Výstrel 9 zasiahol pažbu pušky Crooks’ a odlomil mu tvár/krk/oblasť pravého ramena od rozbitia pažby. Operátor SWAT, ktorý uskutočnil tento výstrel, bol totálny bad***; keď zbadal strelca Crooksa ako väčšinou lístím zakrytý pohybujúci sa cieľ na streche AGR, okamžite opustil pridelené stanovište a rozbehol sa k hrozbe, pričom bežal na čistú streleckú pozíciu priamo do línie paľby, zatiaľ čo Crooks vystrelil 8 rán. Na vlastnú päsť tento operátor zásahovej jednotky ESU vystrelil veľmi tvrdo, na jeden výstrel. Zastavil Crooksa a čo je dôležité, domnievam sa, že výstrel poškodil nárazníkovú trubicu na Crooksovej AR. Nebudem si tým istý, kým nebudem môcť preskúmať Crooksovu pušku, ale som si na 99 % istý na základe dôveryhodných očitých svedkov z taktickej jednotky ESU, ktorí pozorovali Crooksovu pušku predtým, ako ju FBI získala ako dôkaz. To znamená, že ak by bola nárazníková trubica jeho AR poškodená, Crooksova puška by po ôsmom výstrele nevystrelila. (Clay Higgins Report, pdf – strana 4)

(Strana 5, Higginsova správa)

Pretlačené so súhlasom Konzervatívneho stromu.

Záväzok modliť sa za Donalda Trumpa po pokuse o atentát: podpíšte teraz