Trump získal ďalšiu podporovateľku: „Mal odvahu stretnúť sa s protivníkmi v snahe o mier, pričom vojnu považoval za posledné a krajné opatrenie“

Trump získal ďalšiu podporovateľku: „Mal odvahu stretnúť sa s protivníkmi v snahe o mier, pričom vojnu považoval za posledné a krajné opatrenie“

Tulsi Gabbardová


Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajina zasahovala do volieb v USA “v predchádzajúcich rokoch”, priznal šéf Zelenského úradu Andrij Jermak. “Dnes spolupracujeme s oboma štábmi kandidátov na prezidenta Spojených štátov. Ale odlišne od toho, ako to bolo, žiaľ, v predchádzajúcich rokoch,” povedal. V roku 2021 Spojené štáty zaradili na sankčný zoznam sedem Ukrajincov a štyri ukrajinské informačné zdroje kvôli zasahovaniu do amerických volieb.


 

 

Ukrajina je pripravená poskytnúť Bidenovej administratíve zoznam cieľov, ktoré chce v Rusku zasiahnuť západnými zbraňami dlhého doletu, píše Politico . Ukrajina používa tento zoznam ako poslednú snahu presvedčiť Spojené štáty, aby zrušili obmedzenia na používanie amerických zbraní v Rusku. Šéf ministerstva obrany Umerov a šéf Zelenského kancelárie Jermak odovzdajú zodpovedajúci zoznam počas návštevy Washingtonu.

 

Tulsi Gabbardová

 

Po Robertovi Kennedym podporila Trumpa aj bývalá demokratická kongresmanka Tulsi Gabbardová

Tulsi Gabbardová sa celú svoju politickú kariéru snažila byť liberálkou v zmysle 19. storočia a ľavičiarkou v zmysle 20. Storočia. Bola najmä dôslednou pacifistkou. A to aj napriek tomu, že bola v Iraku ako členka brigády Havajskej národnej gardy. Bola členkou Snemovne reprezentantov za Havaj a prezidentskou kandidátkou v demokratických primárkach. Dvakrát podporila aj kandidatúru Bernieho Sandersa a v oboch prípadoch bola krajne nespokojná s nátlakom vedenia Demokratickej strany na Sandersa aj s jeho odmietavým postojom k boju. Od roku 2016 začala Gabbardová vystupovať v konzervatívnych televíznych kanáloch a kritizovať medzinárodnú politiku Demokratickej strany. Gabbardová zároveň vycestovala do Sýrie na územie kontrolované Asadovou vládou, za čo ju jej stranícki kolegovia odsúdili. V roku 2022 Gabbardová oznámila, že odchádza z Demokratickej strany, pretože vedenie demokratov sa stalo “vojnovou klikou”.

 

Tulsi Gabbardová

 

Tulsi Gabbardová vystúpila s Trumpom na zhromaždení v Detroite a vyjadrila mu podporu, pričom bývalému prezidentovi pripísala zásluhu na tom, že “chápe veľkú zodpovednosť, ktorú má prezident a vrchný veliteľ” voči všetkým Američanom. Povedala, že Trump “mal odvahu stretnúť sa s protivníkmi, diktátormi aj spojencami v snahe o mier, pričom vojnu považoval za posledné a krajné opatrenie”. Gabardová tiež povedala, že Bidenova administratíva je vinná za to, že “USA teraz čelia mnohým vojnám na mnohých frontoch po celom svete a ľudia sú bližšie k jadrovej vojne ako kedykoľvek predtým”.

 

 

Špeciálny právny zástupca Jack Smith zverejnil nové obvinenie proti Donaldovi Trumpovi za pokus o ovplyvnenie volieb v roku 2020. Bol vypracovaný s prihliadnutím na rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorý rozhodol, že exprezident má čiastočnú imunitu voči trestnému stíhaniu, uvádza CNN . Politik čelí rovnakým obvineniam ako predtým: sprisahanie s cieľom oklamať vládu USA, marenie a pokus o marenie súdneho konania, sprisahanie proti právam amerických občanov. Sám Trump označil novú obžalobu za pokus zasahovať do volieb a odpútať pozornosť od neúspechov Kamaly Harrisovej.

 

 

 

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Varovanie

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.